noorwegenpas

Doe ook de Suleskardveien! Geniet met een heerlijk jazzy muziekje van vier minuten rijden tussen sneeuwandden tot wel 10 meter hoog. De tocht begint bij de dam van Rosskreppfjorden bij Suleskard en eindigt bij het Mykle meer in Brokke. De weg is een week geleden vrijgegeven.

Bookmark dit artikel en gebruik het filmpje voor je avond- of ochtendmeditatie. Denk dat je er een gelukkig mens van wordt.

En dit heb je nu gereden. Puur dankzij Asten wisten we 4 dagen geleden al deze route op de kaart te vinden toen we op twitter de eerste foto van een negen meter hoge sneeuwwand in Noorwegen zagen langskomen. Als toegift nog twee leuke tweets uit Amerika!

Caribou ligt ter hoogte van Lyon op 155m hoogte aan de Amerikaanse Oostkust… een bijzonder record dus. Minstens te vergelijken met sneeuw eind mei in Grenoble of zo.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.