[fbphotos id=314984821869063]

Hierboven 3 ensemblegrafieken van de GFS 12u. Wat een bijzondere vorm heeft de grafiek voor de Alpen zeg! Een perfecte golf! En zo consistent tot in het nieuwe jaar. Het verloop is dus zo goed als zeker. Met precies in de dieptepunten van temperatuur twee droge sneeuwdumpjes. Couldn’t be better! Zaterdag en dan weer beginnend op vrijdag de 29e. In de nieuwe berekening pas intensiverend in het weekeinde van oud & nieuw.

En ja, omdat ik maandag naar Kiel reis om daar op de Color Fantasy te stappen met het hele gezin toch ook een blik op hoe het in Noorwegen zal gaan. De middelste grafiek geeft de plek aan waar ik zal vertoeven: Hafjell bij Lillehammer. En laat nu net de dagen dat wij er zitten (eerste skidag 28 dec, laatste 31 december – mijn verjaardag) de koude en sneeuwrijke zijn!

Wat heet sneeuwrijk trouwens. We klikken even door naar Fjord Norway aan de westkust. Dat is pas neerslag! Daar zal de komende 10 dagen minstens zo veel accumulatie zijn als de afgelopen periode in de Alpen – en dit is ook het gebied waar je als poederfreak moet wezen.

[fbphotos id=314988185202060]

En verrassend in de GFS12u is dat het koufront ook de noordelijke Franse Alpen nog meepikt! Daar en in West-Zwitserland een klein dumpje. Wallis wederom op recordkoers dus. Verder gewoon de uitsneeuwende doorzwaai richting Oostenrijk en het oplossen van alle bewolking.

Hieronder een eerste geïmproviseerde kerstkaart voor iedereen…

Hajo's kerstgroet Kitzbueheleralpen

Klik voor grotere afbeelding

Met dank aan Jochem Smit die deze plaat op facebook zette.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.