Review Zillertal 3000 door Anniek

Het Zillertal is geen onbekende plek voor ons. Ook afgelopen jaar verbleven we een week lang in een dorp in het Zillertal, maar dit jaar was toch ergens een primeur: in plaats van een dorp gelegen in het Zillertal Arena, kozen wij dit jaar voor Hippach, een dorp in het skigebied Zillertal 3000.

Verblijf in Appart Haus Carola

Na een prettige heenreis (inclusief toeristische route langs de Achensee – dat is écht een aanrader) werden we ontvangen door de zon, helemaal niet vervelend dus. Wij, een groep van 9 personen, verbleven in Appart Haus Carola. Een uitstekende accommodatie voor wie op zoek is naar veel aparte slaapkamers (in dit geval 4) en een ruime keuken.

Het tactisch gelegen Hippach

Het dorp Hippach zelf is niet veel bijzonders, er kan gegeten worden in enkele restaurants. Op zoek naar nieuwe ski-outfits hoef je hier niet te gaan en ook voor de après-ski hoef je hier niet te wezen. Dat klinkt dan misschien erg negatief in de oren van velen, maar Hippach is écht tactisch gelegen. De eerste paar dagen van onze vakantie zijn we in Hippach met de Horbergbahn omhoog gegaan. De sneeuwconditie was niet op en top. We hebben jaren meegemaakt dat we elke nacht een vers laagje sneeuw kregen die de volgende ochtend netjes was geprepareerd: dit jaar lag er überhaupt weinig sneeuw en de condities lieten soms te wensen over, maar ondanks dit ontzettend veel plezier gehad met de groep.
IMG_0665

Gelukkig werden we blij verrast door Penken zelf. Wij hebben in 6 dagen tijd het hele skigebied aardig uitgeplozen en geconstateerd dat we hier zeker willen terugkeren, en als je dat zegt na een week zónder topcondities… Er is veel variatie te vinden wat betreft pistes. Niet zo van de zwarte pistes? Er is bijna altijd wel een tweede, blauwe, optie te vinden in de buurt. Daardoor vinden wij het skigebied aan te raden voor vrijwel elke skiër.

De Penken-favoriet

Toch is er een gedeelte in Penken dat het wint. Vanaf de Horbergbahn instappen in de 4SB Lärchwald en via piste 33 (rood overgaand in zwart) pak je de 150er Tux. Wow. Dat is een ervaring op zich, haha! Wij hebben het de hele week de bijnaam ‘’Koeienstal” gegeven, want je voelt je als opgesloten vee in dit massale ding.

Ja dat is best even schrikken en voor de met hoogtevrees skiënde wintersporter: niet echt een pretje. Dit enorme gevaarte stijgt behoorlijk gedurende de rit en het is warm, druk en rumoerig. Maar toch hebben wij dit ritje meerdere malen gemaakt want: wauw… Ook al waren onze sneeuwcondities niet perfect, wij hebben wel veel zon gezien en dan is toch eigenlijk alles al mooier. Maar check dit uitzicht:

Het is dus an sich al een hele ervaring om hier te komen, maar vervolgens… Elke piste gelegen in dit gedeelte van Penken (Rastkogel) vonden wij heerlijk. Lang, breed en elke keer weer met fantastisch uitzicht.

Heerlijk en lang skiën

Om nu één aanrader aan te wijzen als favoriete piste hier in Penken, dat is lastig. Op de Horberg, de Rastkogel, maar ook op de Eggalm is het heerlijk skiën en ook niet onbelangrijk: lang skiën! Als je in Hippach de lift pakt, kun je een prachtige tocht maken en uitkomen in Tux-Lanersbach.
IMG_0684

Dit is echt een dagtrip. Naast de pistes zijn ook genoeg leuke eettenten te vinden en onze favoriet was Christa’s Skialm.
Omdat Hippach aan het uiteinde van het Zillertal 3000 ligt is het ook nog mogelijk uit te wijden naar het Zillertal Arena. In 5 minuten rijden sta je echt onderaan de liften in Zell.
8590435-1

Een dikke plus voor diversiteit

Al met al is het Zillertal 3000 echt een prima uitvalsbasis voor elke skiër. Veel diversiteit wat betreft moeilijkheidsgraad van de pistes, kilometervreters kunnen zich hier volledig uitleven en ook al is Hippach geen ontzettend levendig dorp: op 2 minuten rijden bevindt zich Mayrhofen en daar gebeurt het wel allemaal! Deze week hadden we soms bewolking, dan weer strak blauw en ook wolkenvelden.
IMG_0536


Gastblogger WSWM

Wil je ook een review of gastblog voor Wintersportweerman.nl schrijven? We vertellen je er graag meer over: mail naar marloes@wintersportweerman.nl.

2 reacties

Gesloten voor reacties.