Al enkele jaren lever ik aan ouders in heel Nederland en België het skituigje dat door het Sloveense Ministerie van Sport officieel is goedgekeurd. Hierrr is de officiële website van de uitvinding en hierrr is de link naar het bestelformulier. De krokus komt eraan en daarna de carnaval. Heb je in een gezin met 2 of 3 kinderen je handen vol als je eens een grote ronde met de kids wilt skiën dan is het skituigje de oplossing om de jongste veilig “op sleeptouw” te nemen. En ook voor het allereerste begin is het skituigje een uitkomst. Zeker in combinatie met het gratis e-book “Hoe leer ik mijn kinderen zelf skiën” dat ik voor alle ouders van jonge kinderen heb geschreven. 

tuigje5

 

Julia, de 5-jarige dochter van Michiel en Hanneke Bovy van Chalet Sonnentanz in Piesendorf in het skigebied Zell am See Kaprun was de perfecte kandidaat om de voordelen van het skituigje weer eens aan te demonstreren. Ik laat Michiel aan het woord:

tuigje1

Ik heb voor het eerst het tuigje gebruikt met mijn dochter Julia van 5 en wat een uitvinding is dit skituigje! We hebben 1,5 uur geskied op een groene piste, waarna ze zonder kleerscheuren en helemaal los in ploeg van de beginnerspiste af kwam, zonder te vallen. En een lol dat ze had! De dag erna ook een blauwe piste opgegaan met het skituigje en ook dit ging goed. Julia is absoluut geen durfal, dus dit is voor ons echt een klein wonder!

 tuigje2

tuigje3

tuigje4 

De beelden zijn genomen op de Schmittenhöhe oefenweide bij de Areitbahn en op de blauwe piste 9 begin januari. Inmiddels is alles weer mooi wit in het panorama!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.