Al enkele jaren lever ik aan ouders in heel Nederland en België het skituigje dat door het Sloveense Ministerie van Sport officieel is goedgekeurd. Hierrr is de officiële website van de uitvinding en hierrr is de link naar het bestelformulier. De krokus komt eraan en daarna de carnaval. Heb je in een gezin met 2 of 3 kinderen je handen vol als je eens een grote ronde met de kids wilt skiën dan is het skituigje de oplossing om de jongste veilig “op sleeptouw” te nemen. En ook voor het allereerste begin is het skituigje een uitkomst. Zeker in combinatie met het gratis e-book “Hoe leer ik mijn kinderen zelf skiën” dat ik voor alle ouders van jonge kinderen heb geschreven. 

tuigje5

 

Julia, de 5-jarige dochter van Michiel en Hanneke Bovy van Chalet Sonnentanz in Piesendorf in het skigebied Zell am See Kaprun was de perfecte kandidaat om de voordelen van het skituigje weer eens aan te demonstreren. Ik laat Michiel aan het woord:

tuigje1

Ik heb voor het eerst het tuigje gebruikt met mijn dochter Julia van 5 en wat een uitvinding is dit skituigje! We hebben 1,5 uur geskied op een groene piste, waarna ze zonder kleerscheuren en helemaal los in ploeg van de beginnerspiste af kwam, zonder te vallen. En een lol dat ze had! De dag erna ook een blauwe piste opgegaan met het skituigje en ook dit ging goed. Julia is absoluut geen durfal, dus dit is voor ons echt een klein wonder!

 tuigje2

tuigje3

tuigje4 

De beelden zijn genomen op de Schmittenhöhe oefenweide bij de Areitbahn en op de blauwe piste 9 begin januari. Inmiddels is alles weer mooi wit in het panorama!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.