Review Obertauern – Rens Wij gaan al enkel jaren steevast naar Obertauern in het Salzburgerland. Omdat dit skidorp wat verder naar het oosten ligt heb je naast de gewone route over München en Salzburg nog twee opties: 

  1. Via Nürnberg – Regensburg – Passau, dan neem je de afslag Ried, richting Strasswalchen, naar Autobahn Lienz-Salzburg, vanaf Salzburg richting Villach en richting Obertauern.
  2. Via Nürnberg – Regensburg richting Passau, dan de 2e Afslag Straubing, richting Eggenfelden, Burghausen, grens over bij Freilassing, naar Autobahn richting Salzburg, daarna richting Villach en richting Obertauern.

Deze opties zijn ongeveer 30 minuten om, maar je kunt wel doorrijden als het te druk is rond München. Vliegen op Salzburg is ook prima te doen. Daarna nog 1 uurtje met taxi of transfer. Aan hotels geen gebrek. Het is in Obertauern over het algemeen is het iets duurder dan in de skigebieden in de buurt, maar dat mag ook wel gelet op de kwaliteit en sneeuwzekerheid. Je auto kun je lekker de hele week laten staan: je kunt in deze oudste skiarena van de Alpen overal zo in de ski’s klikken en weg glijden.

obertauern

Het skiën is hier super. 100 km pistes voor iedereen wat wils. Beginners en gevorderden komen hier aan hun trekken. De TAUERNRUNDE en de SUPER SEVEN  zijn een begrip en je kunt ze met de klok mee of tegen de klok in skiën.

obertauern

Afdaling voor gevorderde is de Gamsleiten 2,  moet je gedaan hebben. Afdaling via de Gamsmilchbar (je moet er echt even de speciale Gamsmilch-cocktail scoren) en via de Zenehrkahrbaan heb je een mooie blauwe naar het centrum van Obertauern of uitdagende rode piste onder de lift door. Verder heb je vele verschillende ski routes en het gebieden rond Seekahrspitzbahn zijn zeker de moeite waard.

P1000058

P1050074

Voor het eten kom je onderweg ruim voldoende restaurants en eetgelegenheden tegen. Achenraihutte is en begrip, kleine hut waar je zeker langs moet via Gamsleiten 1, Lürzer Alm,  Edelweishutte,  Mankei Alm, Almrausch Hütte, Hochalm etc. te veel om op te noemen, en allemaal even goed.

P1010425

Après skiën  doen wij altijd richting Edelweishutte en daarna een stukje naar beneden richting Luzern alm waar je verder kunt met après skiën. Het ligt er een beetje aan in welk gedeelte je zit. Echter de ski bus / taxi brengt je zo weer naar je hotel.  De Hochalm is zeker ook de moeite waard. Nachtleven is hier ook ruim voldoende maar na een goede après-ski en lekker eten was dat aan ons niet besteed.


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

11 reacties

Gesloten voor reacties.