Review skiweekend Valfréjus van Ronald Rol via Bizztravel – Bizztravel heeft tegenwoordig naar haar populairste bestemmingen midweekski en skiweekend. Beide zijn heel gunstig geprijsd. De lage prijs op de website gaf voor mij de doorslag om te gaan. Ik koos voor het skiweekend. Donderdag 20 februari was mijn vertrekdatum. Die middag regende het in Amsterdam zodat ik maar wat blij was dat de bus er al 45 minuten eerder dan gepland was. Instappen en wegwezen! In mijn geval naar Valfréjus

bizztravel

Dag 2: 21 februari
De busreis was voorspoedig en comfortabel doordat we veel beenruimte hadden in de bus. Vrijdagmorgen om 08:00 arriveerden we in Valfrejus waar we aldaar werden opgevangen door Joost, de reisleider van Bizztravel in het gebied. Ik kon mijn appartement nog niet in, daar was het even te vroeg voor. Geen probleem volgens Joost. We konden al onze spullen in een speciale bagageruimte deponeren en nadat Joost de skipassen had uitgereikt kon ik de piste al op. Het bagagedepot zat direct naast de piste en omdat ik eigen materiaal mee had zat ik om 09:00 in de lift naar boven en om 17:00 kwam ik weer naar beneden om de sleutel van mijn appartement op te halen. Na maar liefst 100 meter lopen was ik bij mijn appartement Les Recidences Le Thabor. Het appartement was schoon en netjes maar vrij eenvoudig. Voor 1 of 2 personen groot genoeg maar voor meerdere personen zou ik een groter appartement reserveren. Hieronder het uitzicht vanuit het appartement.
valfrejus

Om 19:00 ben ik een pizza gaan eten en ben daarna even het dorp gaan verkennen. Het bleek dat mijn appartement maar 40 meter vanaf de cabinebaan verwijderd was. Geweldig! 

Dag 3: 22 februari
De wekker had ik op 08:00 gezet. Snel een ontbijt naar binnen gewerkt zodat ik de eerste lift omhoog kon pakken. De cabinelift ging ook om 09:00 open dus ik was er als een van de eerste. Om 09:05 zat ik in de lift omhoog.
valfrejus

valfrejus

De gehele dag had ik schitterend weer te pakken. Dat is het voordeel als je even een paar dagen van te voren een reisje boekt en dat de weersvoorspellingen meer zekerheid hebben dan dat je een paar weken of maanden van te voren gaat boeken. Zoals ik al zei een stralende zon de gehele dag en geskied tot 17.00 uur aan toe.
valfrejus

valfrejus

Wachtrijen hebben ze hier totaal niet. Ik noem in iedere geval 5 minuten wachten geen wachtrij. Een wachtrij is naar mijn mening dat het dringen is geblazen aan de zijkanten van de rij en dat je 15 minuten in ergernis zit voordat je de lift in kunt stappen

valfrejus

Toen ik beneden aankwam ben ik gaan douchen en daarna eten gehaald bij supermarkt en in appartement gegeten. Tussen de middag heb ik op de piste een heerlijke biefstuk met patat gegeten bij een gezellig niet overvol restaurant. In de avond een rondje door het dorp gewandeld en de gezellige sfeer bekeken die er heerst in Valfrejus  
valfrejus

2014-02-22-055

Dag 4: 23 februari
Om 08:00 uur weer de wekker gezet, ontbijt gegeten en daarna appartement opgeruimd. Om 9 uur mijn bagage weer bij het bagagedepot van Bizztravel neergezet en om 09:00 uur weer in de skilift. Na de gehele dag met wederom stralende zon geskied te hebben ben ik met de laatste lift omhoog gegaan om nog 1 keer van de top tot het bagagedepot van Bizztravel te skiën en daar me eigen omgekleed en de ski uitrusting weer ingepakt voor de terug reis.
valfrejus

valfrejus

Conclusie: Skiweekend met Bizztravel naar Valfrejus is een aanrader. Het gebied is uitdagend genoeg voor drie dagen skiën. Als je voor een week gaat raad ik aan om ook de andere gebieden te bezoeken waar je gratis heen word vervoerd door de plaatselijke busmaatschappij (La Norma ,Val Cenis of Aussois). Het dorp is gezellig en compact en alle appartementen en pensions en hotels zijn vlak bij de skiliften en er zijn geen wachtrijen voor de liften. Voor kinderen is het ook erg geschikt en die kunnen zichzelf in de avond ook nog met sleetjes vermaken. Nogmaals een dikke aanrader!!

Hieronder een flinke indruk die ik gemaakt heb van dit gebied en dorp
httpv://www.youtube.com/watch?v=EGNzWX_rw94

Tip: kijk eens naar de prijs als je nu dezelfde vakantie boekt bij Bizztravel!


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

17 reacties

Gesloten voor reacties.