Het is november en het begint te kriebelen. De eerst wintersport weerberichten komen op de site van Hajo de Wintersportweerman. We besluiten om toch een weekje met de kinderen te gaan skiën. Maar waar gaan we heen in de kerstvakantie. Op de site staat een stukje over het Oostenrijkse Die Tauplitz in de provincie Steiermark. Na het lezen en bekijken van het skiplan raak ik geïnteresseerd in dit gebied. Op het eerste gezicht lijkt het gebied niet erg groot maar de liften staan op de goede plekken waardoor er lange afdalingen gemaakt kunnen worden.

Dalafdaling 12km
Wij verblijven in Bad Mitterndorf in een appartement en rijden met de auto naar de grote parkeerplaats net boven het dorp waar de gondels beginnen. Dit is ook mogelijk met de skibus. Het eerste wat ons opvalt is dat er veel sneeuw ligt en de rust ondanks het een van de drukste weken van het jaar is. We stappen in de 8 persoons gondel die ons razend snel naar boven brengt. Boven aangekomen zijn er verschillende mogelijkheden. Een zeer leuke route is de dal afdaling naar Tauplitz van ongeveer 12 km.

Filevrij
Deze afdaling is gevarieerd en op een aantal plekken zeer breed. De meeste liften zijn modern en zeer snel. Hierdoor zijn er eigenlijk geen wachttijden bij de liften. Op de Tauplitz alm waar je ook kan overnachten in diverse hotels kun je s`middags goed eten voor een normaal bedrag. De meeste pistes komen samen op de Tauplitz alm waardoor je elkaar makkelijk steeds weer terug vindt. Verder staat Bad Mitterndorf bekend als kuuroord. In de Therme Grimming is een saunacomplex en een binnen-buiten zwembad aanwezig. Wij hebben ons zeer goed vermaakt in voor ons minder bekend deel van Oostenrijk. Die Tauplitz is zeer betaalbaar skioord die filevrij aangereden kan worden.

Carmody Hulskamp, Westzaan

Foto’s van onze wintersportvakantie in Die Tauplitz
[fbphotos id=534943346539875]

Categorieën: Review

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.