Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Review: met gezin naar Die Tauplitz op aanraden wintersportweerman.nl

check ook eens

16 Reacties

 1. Hajo schreef:

  Deze review is een primeur. Puur toeval dat Carmody een reactie hier achter liet en ik hem mailde wanneer hij ging, Hij bleek al weer terug. Maar graag tikte hij dit stuk. Hoe vinden jullie dit? Zijn er nog meer mensen die reviews willen schrijven. Bij voorkeur van skigebieden waarmee ik partner (zoals Die Tauplitz). Maar ik denk dat ik het ook breder moet trekken.
   
  En alles wat Carmody schrijft is waar: het is echt een heel leuk skigebied. En dan noemen we nog niet eens de mogelijkheid om met dezelfde skipas in het Loser skigebied van Altaussee te skiën. Half uurtje met de auto maar dan heb je weer een hele andere wereld om te ontdekken. Gaat perfect in 1 week.

 2. Roy schreef:

  Leuk!! Had me nooit echt verdiept in dat stuk Oostenrijk maar ziet toch wel mooi uit daar!! 🙂

 3. CJA Hulskamp schreef:

  Ik zie dat het bericht op de site staat. Erg leuk om terug te zien. Wij zijn ook nog een dag wezen skiën op de Riesneralm. Dit gebied is ook ongeveer 30 min rijden en kan ook op dezelfde skipas. Op het eerst gezicht lijkt dit gebied vrij klein maar net zoals Die Tauplitz kan je toch veel kilometers maken.

 4. Ivo ten Broek schreef:

  Mooi Hajo, goed bezig!

 5. Ivo ten Broek schreef:

  Mooi verhaal, leuk om te weten waar ik met de kleine man volgend jaar heen kan. Goed bezig Hajo, het is een volwassen platform nu na 3 jaar gelficiteerd. Dit is het leukste wat je kunt krijgen… Nu Zoover commercieel gaat kun jij gaan zooveren met recensies, topplan, onafhankelijk blijven is dan het belangrijkste, dus niet alleen bestemmingen plaatsen waarmee je samenwerkt. Erg goed bezig! Gr Ivo

 6. robbie schreef:

  Hajo, zit over twee weken in Val Gardena (2feb en als ik het ensemble goed lees zou het nog wel eens een week vol verse sneeuw kunnen worden), zal een korte review sturen (hoewel ik die nu ook kan schrijven omdat we er bijna elk jaar naartoe gaan.)

 7. Robin schreef:

  Hoi Hajo en Carmody,
  Bij louter toeval ga ik dit jaar met mijn gezin naar een huisje in Bad Mitterndorf om in Die Tauplitz te skieën.
  Ik had nog nooit van dit gebied gehoord terwijl ik al sinds ’75 ski…..
  Vraagje; waar kan ik het beste heen voor skiles voor de kleinsten en voor de huur van ski’s?

  Los daarvan; ik geniet dagelijks van deze site!!

  • Hajo schreef:

   Je moet absoluut de verhuur en skischool van Huberty Neuper hebben. Deze man – voormalig skispringkampioen – is de Johan Cruyff van Oostenrijk. Zie: http://www.hubertneuper.at/ en http://de.wikipedia.org/wiki/Hubert_Neuper
    
   Zeer bijzonder is dat hij zelfs cursussen skispringen aanbiedt voor iedereen (iedere durfal). Hij laat mensen van boven de 40 die zo iets nog nooit gedaan hebben gewoon springen van een oefenschans! Dat is een grotere kick dan Ratelband over kolen lopen.
    
   Verder is het een gewone skischool en verhuur. Hij is een van de initiatoren van de vernieuwing van de 10 jaar geleden nog helemaal ingekakte Tauplitz (was ooit op 1 l;evel met St. Anton!!). Hij heeft een zeer mooi pisterestaurant en apres-ski gebouwd langs de Mitterstein-dalafdaling. Voor hem en zijn skispring-collegas (Die Adler): Adlerhorst genaamd. Dat die naam ook een beetje fout is wist hij niet…. nu ja. Heel aardige kerel! En ga ook eens langs bij Rein Langereis de eigenaar van Hotel Alpentraum.

 8. CJA Hulskamp schreef:

  Hier http://www.skiverleih.at/ kun je alles onder een dak regelen. Zit tegenover de supermarkt Bila in de hoofdstraat

 9. smette schreef:

  Eind maart naar Val d’anniviers, wil wel even kijken om een review te schrijven 😉

 10. Jeroen de Slegte schreef:

  Klein geheimtipje nog voor gezinnen met kleine kinderen. Klein skigebied (12 km) overzichtelijk, maar wel uitdagend Saas Almagell..

 11. Hajo schreef:

  O ja, wat vinden jullie de mooiste naam voor dit soort artikelen:
   
  Beoordeling
   
  Review
   
  Verslag
   
  Reportage
   
  Anders?
   
  Graag jullie hulp bij het uitwerken van dit concept!

 12. Aad schreef:

  Waar blijft het weerbericht? Heeft Hajo zicht misschien verslapen?

 13. Eskil schreef:

  Ha Hajo,
  Wij gaan in de voorjaarsvakantie naar Kaprun. Groep van 15 personen alles door elkaar heen: boarders, skiërs, volwassenen, kinderen (3-14), beginners en ervaren wintersporters. Zal eens kijken of ik er een mooi verslag van schrijven kan!

 14. Robin schreef:

  Na de krokus zal ik ook een stukje schrijven over Die Tauplitz. Misschien is het neutrale ‘Hier was het leuk (of juist niet)’ een goeie?
  Krijgen de kleinsten trouwens skiles op de Alm of is er beneden een plek waar zij mogen beginnen? De meiden zijn 5 en 7, bijna even groot en beginners. De jongens van 9 en 11 kunnen al skieën, dus die zie ik op de Alm wel langsrazen……..
  Op papier lijkt mij dit voor ons gezin een heel geschikt gebied.
  Grrrr, nog ruim drie weken wachten!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.