Waanzinnig mooi nieuws van het WK Schladming. Niet alleen skiet Marcel Hirscher als van een andere planeet (eerste goud was teamslalom – zondag de individuele). Nee, na eerder falen van de Nederlanders in de afdaling hebben we morgen Steffan Winkelhorst aan de start van de reuzenslalom, waaraan natuurlijk ook Ligety en Hirscher meedoen. Hoe de Nederlander van het Dutch Alpine Ski Team zich kwalificeerde lezen we op de Facebook pagina van het team

Steffan heeft het gered! Door in de 2de run de snelste tijd neer te zetten heeft hij niet alleen zijn eerste run gerevancheerd maar zich tevens geplaatst bij de beste 25 skiërs voor een startplaats op de WK GS van morgen! Na de eerste run stond Steffan 35ste, helaas zorgde een grote fout voor tijdverlies. Goede focus en keihard skiën hebben hem naar de 22ste plaats gebracht.[dc_slider slider=”11181″ captions=”true”]Waanzin dus! Om 10u is de eerste run en om 13.30u de tweede. Vanavond geen tijd voor een avondweerbericht. Hier in Krommenie is het toch nog mooi wit geworden met 1cm sneeuw. GFS12u is heel mooi zonnig winters vanaf dinsdag. Droomweer zowat in heel Europa inclusief Noorwegen, Sauerland en de hele Alpen.

[fbphotos id=549848488382694]
Afsluitend weer een mooi setje Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.