Waanzinnig mooi nieuws van het WK Schladming. Niet alleen skiet Marcel Hirscher als van een andere planeet (eerste goud was teamslalom – zondag de individuele). Nee, na eerder falen van de Nederlanders in de afdaling hebben we morgen Steffan Winkelhorst aan de start van de reuzenslalom, waaraan natuurlijk ook Ligety en Hirscher meedoen. Hoe de Nederlander van het Dutch Alpine Ski Team zich kwalificeerde lezen we op de Facebook pagina van het team

Steffan heeft het gered! Door in de 2de run de snelste tijd neer te zetten heeft hij niet alleen zijn eerste run gerevancheerd maar zich tevens geplaatst bij de beste 25 skiërs voor een startplaats op de WK GS van morgen! Na de eerste run stond Steffan 35ste, helaas zorgde een grote fout voor tijdverlies. Goede focus en keihard skiën hebben hem naar de 22ste plaats gebracht.[dc_slider slider=”11181″ captions=”true”]Waanzin dus! Om 10u is de eerste run en om 13.30u de tweede. Vanavond geen tijd voor een avondweerbericht. Hier in Krommenie is het toch nog mooi wit geworden met 1cm sneeuw. GFS12u is heel mooi zonnig winters vanaf dinsdag. Droomweer zowat in heel Europa inclusief Noorwegen, Sauerland en de hele Alpen.

[fbphotos id=549848488382694]
Afsluitend weer een mooi setje Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.