plandegralba0602

Op dit moment sneeuwt het in Val Gardena. De 5 centimeter op de tafels bij Plan Gralba is van de laatste paar uur. De dorpen liggen nog een paar honderd meter lager en daar vriest en sneeuwt het ook. Een schamel beetje sneeuw. Niet dat dat iets uitmaakt aan de zuidkant hoor. Het is normaal hier dat je in de dorpen een voorjaarsgevoel hebt terwijl de pistes hogerop en de dalafdalingen er perfect bij liggen. Maar dan moet wel de Italiaanse zon schijnen! Welnu dat komt helemaal goed… na Remy komt er voorlopig helemaal niets meer behalve strak blauwe luchten aan de zuidkant.

Zit jij in Zuid-Tirol? Laat dan eens weten hoe je ervaring is momenteel. Piste-omstandigheden en zo! Noudmaster deelt deze webcam met ons van Sulden. Hij zit er volgende week! En nu door naar het weerbericht van Fréderic met opnieuw verbazingwekkende plaatjes uit de Apenijnen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

22 reacties

Gesloten voor reacties.