plandegralba0602

Op dit moment sneeuwt het in Val Gardena. De 5 centimeter op de tafels bij Plan Gralba is van de laatste paar uur. De dorpen liggen nog een paar honderd meter lager en daar vriest en sneeuwt het ook. Een schamel beetje sneeuw. Niet dat dat iets uitmaakt aan de zuidkant hoor. Het is normaal hier dat je in de dorpen een voorjaarsgevoel hebt terwijl de pistes hogerop en de dalafdalingen er perfect bij liggen. Maar dan moet wel de Italiaanse zon schijnen! Welnu dat komt helemaal goed… na Remy komt er voorlopig helemaal niets meer behalve strak blauwe luchten aan de zuidkant.

Zit jij in Zuid-Tirol? Laat dan eens weten hoe je ervaring is momenteel. Piste-omstandigheden en zo! Noudmaster deelt deze webcam met ons van Sulden. Hij zit er volgende week! En nu door naar het weerbericht van Fréderic met opnieuw verbazingwekkende plaatjes uit de Apenijnen!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

22 reacties

Gesloten voor reacties.