Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Reisweer: veel zon onderweg maar ook veel sneeuw voor de Italiaanse westkant op zaterdag, daarna extreem koud

check ook eens

46 Reacties

 1. Sjors schreef:

  Isola 2000, zojuist bericht uit Isola gekregen ,dat het sinds gisteravond onafgebroken sneeuwt, inmiddels tussen 15- 20 cm. Stevige wind, -4 gr. Laatste vooruitzichten; 1,5 – 2 meter sneeuw voor de komende 10 dagen. Lijkt me wat overdreven, of niet weermannen ??

 2. PChico schreef:

  Je gaat mij toch niet zenuwachtig maken over de terugreis @Leo?

 3. Leo schreef:

  Jammer dat het alweer zo laat is. Voor de nachtbrakers: ik ga nog een stukje LL toevoegen!

 4. Wouter P schreef:

  Ha Leo,
  Weer een prachtig bericht, maar ik wil je vooral bedanken voor her reisweerbericht van vorige week. Op basis daarvan zijn we vrijdagavond uit Saalbach vertrokken en hebben we een hotelletje geboekt net voorbij München. Zaterdag zijn we voor de sneeuw uit en vrijwel fileloos terug naar huis gereden. Onderstaande is ons dus bespaard gebleven.

 5. Jorne schreef:

  GFS 18z weer lekker met nu een afgeslagen dooiaanval die zorgt voor een sneeuwbommetje! Lekker koude run weer, echte verzachting pas vanaf 8 maart(!) maar zoals eerder gezegd GFS erg wisselvallig deze dagen. Geniet wel even van deze sneeuwkaart!

 6. Roland Bodegraven schreef:

  Poeh -42 als gevoelstemp…. heftig! Wij vertrekken morgen om middernacht om zo om 8u in Wald am Arlberg te zijn voor de groepsreizen en dagjesmensen uit. Eenmaal daar staat het ontbijt in de caravan klaar. Zin in!!

 7. Jorne schreef:

  Nogmaals; toprun, zowel hoofdrun als controle mooi laag en het gemiddelde laat de koude periode tot 6 maart aanhouden! Toptoptop

 8. Jorne schreef:

  En nogmaaaaals: toprun, dit keer ook voor de Alpen met daar dikke sneeuw volgend weekend met de zuidelijke en westelijke Franse Alpen spekkopers. Daar stijgt de sneeuwgrens wel even richting 1600m maar niks ernstigs want daarna weer rappe daling. De rest van de Alpen, zowel noord als zuidkant, in deze run ook in de sneeuw, mindere hoeveelheden maar lagere sneeuwgrens. Bijgevoegd GFS ensemble voor prikpunt Les 2 Alpes

 9. Marcel schreef:

  Ik denk dat we 3 maart de kettingen weer nodig hebben in Gargellen 3 maart
  Klopt dat?

  gr,

  Marcel
  http://weerstationluyksgestel.nl/weather28/index.php

 10. Ab schreef:

  GEM en ICON 00z runs komen ook met ie laagjes. Alleen bij deze modellen slaagt het dooi aanval niet. Bij GEM trekt het laagje onderdoor langs en blijven de LL gewoon in de kou. En bij ICON 00z hetzelfde, maar ook komt er bij deze model op 168h vooruit een laagje afzakken vanuit het noorden dat over zee trekt langs de kust. En ook dan blijven vervolgens de LL in de winterkou. Wel zijn er sneeuwkansen dan voor de LL tegen 1 en 2 maart.

  • Ab schreef:

   En bij GFS 00z lijkt ie dooi aanval vanuit het zuiden wel te slagen in de loop van 2 maart. Met dan in het zuiden alweer positieve temperaturen en in het noorden nog ruim onder nul. Wel gaat deze aanval gepaard met sneeuw vooraf. Zal nog heel vaak veranderen komende runs gezien bijvoorbeeld in de 18z dat ie juist niet slaagde de dooi aanval.
   Voorlopig lijkt de kou aan te houden t/m 1 maart voor de LL. Wat erna gebeurt is erg onzeker.

 11. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs0h is niet best Ab!.over en uit met de kou volgend weekend!Snel vergeten deze run

  • Ab schreef:

   @Sneeuwfanaat, bij de GFS controle run van 00z slaagt die dooi aanval niet en blijven de LL in de kou ook na 1 maart.
   Dus nog helemaal niets beslist

   • Ab schreef:

    En de GFS moyenne ondersteund de GFS hoofdrun niet eb houdt de kou gewoon vast t/m 4 maart gezien het ENS gemiddelde dat dan nog steeds onder nul ligt. Pas daarna toenemende spreiding van de lijnen en ook dus onzekerheid over het aanhouden van de kou of niet.

 12. Mark (breda) schreef:

  Eerst ijs en dan sneeuw….beter andersoms voor extra koude maar hee, dit is wel een lekkere afsluiting van de winter. Nu al lente is nergens goed voor.

 13. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ec0h wederom bezig aan een steenkoude run!Met vanaf 168 een veel betere setting als bij gfs0 oper.Wind blijft in de oosthoek voor de ll en voert ijskoude lucht aan

 14. Ab schreef:

  EC 00z run aanhoudend koud ook vanaf 1 maart en erna. Lagedruk vanuit het zuiden knalt uit elkaar op 168h vooruit en daardoor blijft de stroming ONO voor de LL

 15. Joke, Riederalp schreef:

  In veel media verwachten ze veel ongelukken. Op de piste verwacht ik niet een toename maar rondom de huizen wel. Paadjes, trappen, balkons enz kunnen onder een klein laagje sneeuw spekglad zijn. Ook, controleer waar de kinderen sleeen want de sneeuw zal niet overal meer een donzen dekbed zijn! Hier zie je ook steeds meer dat kinderen een helm op zetten met sleetje rijden. Het grootste gevaar is net voor de allerkleinste die nog geen helm hebben.

 16. Hessel schreef:

  Hoe is de ens van gfs 00?

 17. Mark (breda) schreef:

  Met deze runs….waar blijft het E-woord?

  • Roland Bodegraven schreef:

   Vanochtend Mark P(r)utto op de radio met de mededeling dat er nooit meer een elfstedentocht komt. Dat kan je gewoon niet zeggen, want dat weet je niet. Dan wil ik van hem ook graag de winnende cijfers van de lotto.

 18. Ab schreef:

  Nieuwste EC pluim van 00z voor regio midden NL blijvend koud t/m 3 maart ongeveer. Daarna pas een wat stijgende ens gemiddelde door toenemende spreiding van de lijnen en ook dus onzekerheid over het aanhouden de kou of niet.
  Tot die tijd overdag eerst rond het vriespunt en tussen 28 februari en 2 maart overdag rond -2gr. En in de nachten kans op strenge vorst.
  Ziet er dus nog steeds prima uit voor eind februari en begin maart.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.