Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Reisweer: probeer voor de nacht naar zaterdag uit de (zuid)westelijke Alpen te zijn of reis op zondagochtend

check ook eens

28 Reacties

 1. peter schreef:

  weinig reacties nog iedereen moe van het powder-skien, mooie uitgebreide up-date Leo!

 2. Jeroen schreef:

  Waidring Steinplatte deze ochtend begon met beetje regen op zeg 1300-1400m snel overgaand In sneeuw en op een gegeven moment rond de middag hele forse sneeuwval. Denk in uurtje toch een 5 tot 10cm gevallen is.
  Daarna felle opklaringen en alles boven 1400m perfecte sneeuw. Daaronder wat zacht allemaal maar ook niet weer heel erg slecht. Wel jammer dat door zeer flinke wind de liften naar de top gesloten werden. Je zag de net gevallen sneeuw ook veel verstuiven wat wel een fraai gezicht was trouwens.
  Tijdens de sneeuw eer slecht zicht en de lift cover Sneeuwde helemaal vol. Eind van de dag was het bovenop -2 en top sneeuw. Net toen we dachten dat de lift naar de top dicht bleef, ging de wind liggen en de lift naar de top weer open. Al met al een dag met Schneeregen, sneeuw en prachtig weer maar vooral overwegend meer dan prima condities.

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_20170302_110258.jpg

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_20170302_110605.jpg

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_20170302_131807.jpg

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_20170302_133543.jpg

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_20170302_133228.jpg

 3. Michel schreef:

  Jullie hadden beter weer dan wij in villars ( Zwitserland ), hier hele dag regen en bovenin natte sneeuw en droge sneeuw, zelf de poeder was stroef. Hoop nu op een dagje zon voor we weer naar Nederland gaan! Pas na 17.00 trok het open ( nu is het helder).
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_1009.JPG

 4. Remko schreef:

  Mooie koppeling heren. Verrassend was de sneeuw vandaag in Drenthe en Groningen toch? Komende macht nachtvorst en dan over een week weer sneeuw. Ga dan een weekje naar de Wadden, benieuwd war het wordt.

 5. seppe schreef:

  Flaine , alweer een supper dag in de diepsneeuw.op het einde van de dag zelfs wat zon gezien. Meer wil een mens niet op wintervakantie ( stik kappot zal er vlug in liggen vanavond) .

 6. Jeroen schreef:

  Kans op föhn storm noord Alpen zaterdag?

 7. Mark (breda) schreef:

  Leuk combibericht zo!

  Ideetje: als hajo, leo, ronaldo en frederic eens allemaal op hetzelfde moment een apart bericht schrijven…12 points for….?

 8. Jeroen schreef:

  Vasteland Zuidpool zucht onder warmterecord van 17,5 graden – http://nos.nl/l/2160833

  • Leo schreef:

   Zo dan, daar kunnen we m.b.t. tot koppen nog wat van leren bij WSWM 🙂
   De titel wekt de suggestie dat het lekker zomert op de Zuidpool toch?
   Maar wanneer we dan doorlezen 😉 valt dat wat tegen.
   Ten eerste blijkt het twee jaar geleden (actueel: https://www.wunderground.com/aq/base-esperanza?MR=1) , ten tweede blijkt dat alleen op het meest noordelijke puntje van het Antarctisch schiereiland.
   Verder rammelt er nog wel het één en ander aan het artikel (mislukte poging tot vertaling of ietwat gekleurd; zeg het maar ..)
   Niet de ergste maar wel de knulligste is dat niet Argentijnse meteorologen dit gemeten (en bovenal geverifieerd) hebben maar een internationaal team van de WMO; op de Argentijnse basis..
   Wél erg : nergens in de officiële pers-verklaring rondom het onderzoek wordt de directe link gelegd met de opwarming. Sterker: er wordt gesteld dat “The Antarctic and the Arctic are poorly covered in terms of weather observations and forecasts..” en dat daarom verbeterd moet worden.

   NB de records werden gevestigd tijdens föhn-omstandigheden.

   Al met al wat komt het NOS-artikel wat mij betreft absoluut in aanmerking voor de classificatie nep-nieuws (..)

   Bron:
   https://public.wmo.int/en/media/press-release/wmo-verifies-highest-temperatures-antarctic-region

   Op Wikipedia overigens een mooi artikel over de bewuste basis. Bekijk ook even de klimaat-tabel; werpt gezien de enorme extremen die voorkomen ook al een heel ander licht op het record!
   https://en.wikipedia.org/wiki/Esperanza_Base

 9. Asten (Harmelen) schreef:

  Voor degenen die de week van de 10e t/m de 17e maart gaan skien: Mag je hier ook klagen als er alleen maar sneeuw snweuw sneeuw en geen zon wordt verwacht ;-).

  • Jeroen schreef:

   Is dat vrij zeker dan? Dat zou niet leuk zijn dan. Zou ook wel vreemd zijn als het 3 weken achter elkaar zal sneeuwen, toch?

   • Asten (Harmelen) schreef:

    @ Jeroen, tja wat is zeker he. 3 weken ? dat mag ik niet hopen hoewel het voor de gletsjers een zegen zou zijn. Zeker deze winter hebben de gletsjers bijzonder weinig sneeuw gekregen dus een flinke inhaalslag zou niet verkeerd zijn !

   • Joke, Riederalp schreef:

    Vreemd? We hebben ook al drie keer 3 weken zon gehad dus…….

  • Skiwi schreef:

   Nee. Dat mag enkel als je zoals wij hier in Tirol nog maar 1 echt goeie dag en verder vooral veel matige condities en zelfs een dag regen hebt gehad…

   Hopelijk valt vandaag nog een beetje mee

 10. sebastiaan schreef:

  Hoi, Weet iemand van jullie team waarom de diverse weersites allemaal wat anders zeggen. voor het weer de komende periode voor St. Anton am Arlberg? Wetteronline.de zegt weer wat anders dan bergfex

  • Menno schreef:

   Over welke periode heb je het dan specifiek? Ik denk dat het komt omdat ze op verschillende modellen zijn gebaseerd.

   • sebastiaan schreef:

    vanaf de 10 (duurt nog lang) Maar merk dat wetteronline model gfs al geruime periode veel neerslag (sneeuw) laat zien andere sites (waaronder ook snowplaza) als verwachting zon geeft.
    Zoals je zegt wellicht de invloed van europees model en de amerikaanse of de ukmo.

    • Joke, Riederalp schreef:

     De meeste sites gebruiken een algemeen weerstation en niet de plaats zelf ook al geven ze wel een lokal weerbericht….. Ik kijk soms op 7 sites en die zijn allemaal totaal anders! Voor de korte termijn gewoon maar uit het raam kijken!haha

  • EKlop schreef:

   Over algemeen: GFS vs ECMWF model. En dan ook nog frequentie waarmee ze de runs van deze modellen ‘overnemen’. Zo neemt Bergfex (ZAGM = Zentralanstalt für
   Meteorologie und Geodynamik = voornamelijk ECMWF (meen ik) maar hebben wel eigen rekenkracht (NEC Supercomputer SX-8R) om zelf analyse te doen) ECMWF data en verversen deze bij iedere run voor Oostenrijk……. maar niet voor Frankrijk, daar pakken ze enkel 00:00 en 12:00 run.

   • EKlop schreef:

    Was voor sebastiaan. Conclusie: ze hebben als bron verschillende modellen en van deze modellen pakken ze soms ook nog een andere run.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.