valfrejus2Peter Paul vertelt over zijn wintersportweek vanaf 29 maart 2015: Met mijn zoon zou ik samen op wintersport gaan. Hij was één keer eerder op wintersport geweest maar dat was jaren geleden. Ik vertelde het tegen mijn zwager dat ik via Bizztravel op wintersport zou gaan naar Valfréjus. Meteen was hij enthousiast en zei: “dan ga ik ook mee met mijn dochter.” We zijn met de auto gegaan, 10 uurtjes rijden zonder files.

valfrejus4

Op zondag werden we opgevangen door reisleider Chris. Hij overhandigde ons de skipassen en de sleutels van ons appartement. Het appartement was schoon en alles wat we nodig hadden was aanwezig. Vanaf het appartement naar de skilift was nog geen 50 meter !!!

valfrejus1

Het had voor we aankwamen net gesneeuwd dus we hadden verse sneeuw ideaal voor mijn zoon die nog niet veel ervaring had. De laatste dagen waren helemaal top, de lift naar de top was open en een strak blauwe lucht. In het dorp hebben we een aantal keer gezellig op het terras gezeten en ook heerlijk gegeten in een restaurantje. We hebben een top week gehad. Volgend jaar weer !!

valfrejus3

Wintersportweerman Hajo: “Wat een lief cumuluswolkje!”

Het skigebvied Valfréjus sluit op 20 april a.s.. Bij Bizztravel zijn nu alleen de gebieden die echt lang openblijven zoals Val Thorens nog boekbaar. Dat zijn geen dumpprijzen. Maar dan heb je wel wat!

Categorieën: Review

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.