Lekker met m’n dochter aan het skiën in Hopfgarten. Gisteren in het “museumskigebiedje” Kelchsau met het uitgebreidste bospaadjesnetwerk van heel de Alpen. Een feest!

Nou de sneeuw is onderweg nu! Morgen regen in Nederland en dan weer eens een laagje vers aan de noordkant van de Alpen. Puur Oostenrijk met misschien nog net een stukje Oost-Zwitserland. Tja en het is net wisseldag… einde van de kerstvakantie… dus daar gaat het verkeer op binnenwegen toch echt last van krijgen. Lange files zijn denkbaar voor je op de snelweg zit… dus hebben we weer een Renault Kadjar Reisalert!

De luchtdruk blijft hoog en enkel Oostenrijk heeft ook in het vervolg nog wat kansjes zoals op 10 januari.

In Nederland doet het front vrijwel niets meer… zeewater en land nu ongeveer gelijke temperatuur. En hoe droog gaat het verder!

Millimetertjes regen zijn het nog maar voor de Lage Landen… en enkel met veel fantasie weer winterkansen na 15 januari…

Graag leuke analyses en wat je ziet in de modellen en ter plekke in de Alpen… vooral: erg mooi weer zoals hier in Zell am See Kaprun!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

149 reacties

Gesloten voor reacties.