Exact als verwacht heeft de regio rond Die Tauplitz de meeste sneeuw gehad de afgelopen 18 uur. Hierboven het miniskigebiedje Stoderzinken (8km pistes) een kilometer of 20 zuidelijk van het grotere skigebied Die Tauplitz (42km pistes).

berghof_2309

Op de webcams van dat gebied kun je nu gaan kijken hoe het gaat opklaren want er komen – afgezien van donderdag en vrijdag – hele mooie dagen aan! In de nacht op woensdag komt het slechte weer vanuit het westelijk Alpengebied binnen. Hopelijk dan ook sneeuwplaatjes uit de Franse Alpen en Wallis. 

obertauern2309 

En natuurlijk behoort Obertauern tot de toppers vanochtend…  Hier is het dorp op 1800m vanochtend ook echt wit. Check het zelf op de webcams.

zillertalarena2309

Hier zien we het mooie weer al opdoemen in de Zillertal Arena (zie cams). Het is op de meeste plaatsen ook niet zo koud geworden als eerst werd berekend.

Een graadje vorst hier en daar en ruitenkrabben maar geen matige vorst bijvoorbeeld zoals Hans ter Braak hier in Kleinwalsertal. Zie hier enkele Oostenrijkse minima op een rij.

httpv://www.youtube.com/watch?v=khbzFn0oGK0

Is het nu bijzonder dat het vannacht sneeuwt tot 1200m hoogte? Nee hoor. Helemaal niet. Bijzonder was het in september 2011! Toen sneeuwde het een dikke decimeter in de stad Innsbruck.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

21 reacties

Gesloten voor reacties.