Exact als verwacht heeft de regio rond Die Tauplitz de meeste sneeuw gehad de afgelopen 18 uur. Hierboven het miniskigebiedje Stoderzinken (8km pistes) een kilometer of 20 zuidelijk van het grotere skigebied Die Tauplitz (42km pistes).

berghof_2309

Op de webcams van dat gebied kun je nu gaan kijken hoe het gaat opklaren want er komen – afgezien van donderdag en vrijdag – hele mooie dagen aan! In de nacht op woensdag komt het slechte weer vanuit het westelijk Alpengebied binnen. Hopelijk dan ook sneeuwplaatjes uit de Franse Alpen en Wallis. 

obertauern2309 

En natuurlijk behoort Obertauern tot de toppers vanochtend…  Hier is het dorp op 1800m vanochtend ook echt wit. Check het zelf op de webcams.

zillertalarena2309

Hier zien we het mooie weer al opdoemen in de Zillertal Arena (zie cams). Het is op de meeste plaatsen ook niet zo koud geworden als eerst werd berekend.

Een graadje vorst hier en daar en ruitenkrabben maar geen matige vorst bijvoorbeeld zoals Hans ter Braak hier in Kleinwalsertal. Zie hier enkele Oostenrijkse minima op een rij.

httpv://www.youtube.com/watch?v=khbzFn0oGK0

Is het nu bijzonder dat het vannacht sneeuwt tot 1200m hoogte? Nee hoor. Helemaal niet. Bijzonder was het in september 2011! Toen sneeuwde het een dikke decimeter in de stad Innsbruck.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

21 reacties

Gesloten voor reacties.