Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Regen op donderdag en vrijdag, sneeuw op zaterdag?

check ook eens

110 Reacties

 1. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Mooi en eerlijk bericht Leo.Wat een onzekerheid omtrend de ligging van dat hoog zeg! Duidelijk te zien in de ensembles die jij laat zien.Er zit wel meer dan 15gr verschil tussen de members…Spannend.

  • Ab schreef:

   Jij snapt het @Sneeuwfanaat daar ligt de onzekerheid omtrent ligging van het hogedruk gebied. Of hij komt ten noorden en de LL krijgen Idd winterkou mee derde decade februari of hij ligt boven Europa en de stroming neigt eerder naar zuid tot zuidoosten te worden dan is het zacht aan de grond.
   Afwachten de verdere ontwikkeling en pss de GFS 6z run gaat voor een noordelijke blokkade van hogedruk dus opnieuw kans op winterkou begin derde decade februari 😉

 2. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Op zaterdag weinig neerslag in de Franse Alpen?
  12 mm regen, 8 cm sneeuw.
  Of iets hoger 6 mm regen, 14 cm sneeuw.
  In ieder geval gaat de sneeuwvalgrens zaterdag vanaf 10:00 uur snel naar beneden!

 3. Roy schreef:

  Inderdaad laat met de ensembles. Nog altijd is de GFS00h niet beschikbaar.

 4. Jorne schreef:

  Onzekerheid inderdaad wat toegenomen vwb het hoog in de derde decade..
  Ik heb de berekening van vandaag naast het kaartje van gister gezet, positie van een hoog met meer dan 1030 hPa wat minder uitgesproken dan gister in deze kansenkaart.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Toch wederom consistent hoge druk ten noorden van de ll met uitbreiding naar Groenland bij gfs6h.Met denk ik betere setting als de 0h run.benieuwd naar het vervolg

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Blijft grillig bij gfs 6h run.Potentie zat maar uiteindelijk toch weer een opdringerige oceaan.die het bij een stevige korte winterprik houd voor de ll.

 5. Leo schreef:

  Ik had nog een mooi LL bericht in de planning want er staat genoeg boeiends op de kaarten maar ga het redden om dat netjes in elkaar te zetten.
  Dus even kort samengevat:

  Komende nacht en morgenochtend regen, natte sneeuw en sneeuw. Het noorden en noordoosten van Nederland maakt kans op een tijdelijk dekje tot 5 centimeter!

  En ja: het wordt toch nog winter (denk ik 😉 )

  En nee, we komen niet meer (massaal) op de schaats denk ik. Net te laat allemaal. Morgen meer!

 6. Jorne schreef:


  Op de satelietbeelden van gisteren is mooi te zien hoe sneeuwbuien maandag door Duitsland trokken. Rechte witte lijnen door een groen landschap

 7. Jeroen schreef:

  Dank voor het plaatsen van de foto’s vanuit waidring leo, graag gedaan om het te delen .

 8. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Ensemble van EC voor de Noord-Alpen ziet er prima uit.
  http://www.meteoguru.com/en/pro/ecmwf/?latlon=46.74,8.35

 9. Roland Bodegraven schreef:

  En weer goud voor nederland!

 10. Daniel schreef:

  Hoe groot is de kans dat we een beetje open zonnig weer krijgen medio volgende week?
  Gezien de drukopbouw zou die kans toch redelijk groot moeten zijn? Dan zou een na-wintertje wel prettig zijn, dagen als vandaag zijn prima.

 11. Jopie schreef:

  Graag had ik deze kaart in januari bewaarheid zien worden… Als dit nu uitkomt wordt het nog koud. Maar daar hebben we niet veel meer aan (althans niet op de schaats).

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/GFSOPEU06_276_1.png

 12. Skiwi schreef:

  Zo, wat een topdag vandaag, die nemen ze ons al niet meer af! Ik ben er helemaal van ondersteboven 😉
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20180214_120840.jpg
  Ik zie dat ik wel nog niet kan stoppen met duimen en hopen… Weg met die GFS!

 13. Asten (Harmelen) schreef:

  Wel grappig om te zien is dat in de laatste GFS hoofdrun (op 348 uur) lucht met middagtemperaturen tot -10 het oosten van Duitsland probeert binnen te stromen. Vervolgens vloeit deze ijskoude lucht de ‘verkeerde’ kant op van mijn scherm af… ook richting het oosten van de Alpen…

 14. Tim schreef:

  Morgen middag uurtje of vier rij ik naar iets beneden Frankfurt. Voor een overnachting. Om de volgende morgen naar mayernhofen te reizen. Wat verwachten jullie. Slecht weer morgen om die tijd met sneeuw en ijzel. Of valt het al eerder de neerslag.

 15. Franklyn schreef:

  @skiwi goed om te lezen dat je een topdag hebt gehad ! Dan kan je helaas de naderen regen van aanstaande donderdagmiddag en vrijdag met name in het dal iets beter verteren. De sneeuwgrens zal dan namelijk toch zo rond de 1.500m schommelen.( hopelijk iets lager ) De hoeveelheden regen lijken enigszins mee te vallen voor Oostenrijk ( behalve Voralberg ) want zoals gisteren al gemeld zullen vooral de Zwitserse alpen een behoorlijk natte warme douche krijgen onder de 2100/2200 m. Ook in de westelijke Franse alpen schiet donderdagmiddag de temp flink omhoog al lijken daar de vloeibare neerslaghoeveelheden mee te vallen. De gisteren door Jorne aangegeven cosmetische opfrisser van zat/zon lijkt nu inderdaad iets minder gunstig te worden wat betreft de SVG. Deze zal toch zo rond de 1.200/1.300 meter komen te liggen voor Oostenrijk waardoor het zondag wellicht toch een wat minder winters beeld zal geven in de meeste Oostenrijkse wintersportdorpen. Echter de kaarten laten zien dat daarna de temp toch weer een dalende lijn inzet waardoor met het aanzetten van de sneeuwkanonnen de mogelijk ietwat ijzige pistes weer voorzien kunnen worden van een vers sneeuwlaagje. Het lijkt erop dat het dus voor de eerste krokusweek wel goed zit en dat het voor de 2e krokusweek nog even spannend wordt in de meteofictie welke kant het opgaat. Of koud ( – 7-10 graden op 1.500m ) droog/zonnig of lenteachtig ( + 2 tot 5 graden op 1.500 m ) voorjaarsskiën met mogelijk in het 2e gedeelte van de week weer wat neerslagkansen bij wel mogelijk een hogere SVG van circa 1.200/1.300 m. Conclusie is wel dat de skicondities voor de komende 2 krokus weken gewoon prima zullen.

  • Jorne schreef:

   Pas op met de gedachte van het aanzetten van sneeuwkanonnen hoor. Sneeuwkanonnen spuiten uiteindelijk gewoon water, mensen die wel eens op pure kunstsneeuwpistes hebben geskied kunnen vast met mij beamen dat die aardig hard kunnen zijn.
   Ik maak me trouwens niet zo’n zorgen over hele slechte pistes hoor, natuurlijk zal het niet de zachte sneeuw zijn van afgelopen weken maar de laag is dik genoeg om wat water te kunnen absorberen. Weten we nog toen Frederic een bak water over zich heen kreeg op zijn vakantie, daarna bleken de pistes ook geen drama.
   Voor de mensen terplaatse blijft een regendag natuurlijk het laatste wat je wilt zien op vakantie!

 16. Remko schreef:

  Het is interessant de berichten van andere weerdiensten te volgen . Wetter.de is heel kras. Gisteren nog veel onzekerheid over het einde van februari en het begin van maart. Nu heel zeker, duidelijke temperatuur terugval en winter. Waar het voor ons vandaan moet komen, tot 10maart in de pluim ijsdagen. Wij temperaturen overdag iets boven nul, maar mooie nachtvorsten. En de omslag komt direct na de 19 e.

 17. Jannes schreef:

  http://janvissersweer.nl/sudden-stratospheric-warming

  Er zijn er meerderen die t nog wel zien gebeuren 🙂
  Wel grappig, de spannende dingen die Hajo zondag zag en waarvoor hij met de grond gelijk werd gemaakt lijken toch wel wat terug te keren. Voor mij zou het top zijn, begin maart nog twee weekenden de Alpen in. Kou gewenst!

  • Harm (Zutphen) schreef:

   Zou voor mij ook top zijn. Ik had ook een kritische noot over Hajo z’n bericht maar doelde daarmee vooral op de titels zoals die de laatste tijd gehanteerd worden. Beter de zekerheid van de komende dagen daarin omarmen en in het bericht erachter ingaan op de meteofictie..

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Haha mee eens!

 18. Joke, Riederalp schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/745E5DAA-4EF9-4F2B-82CF-78F47BA0FCD2.jpeg
  Top dag, maar nog steeds bitter koud! De komende dagen voorspeld de srf.ch weinig sneeuw voor dit gebied. Ben benieuwd wie er gelijk heeft.

 19. Jorne schreef:

  GFS 12z niet op de goede weg met wederom minder sterke hoge druk ten noorden van ons, depressies lijken vrij baan te krijgen naar zuidelijk Europa.

  • Jorne schreef:

   Het hoog vervolgens te noordelijk van ons en niet heel sterk dus bolt weinig op. Boven onze hoofden lijkt vervolgens een strijd gaande te zijn tussen toch wind uit oost en een depressie uit het westen… wordt vervolgd
   Alpen trouwens een beetje in niemandsland, zowel qua neerslag als temperatuur

  • Ab schreef:

   Onzekerheid is erg groot @Jorne omtrent vorming en plaats van de mogelijke hogedrukgebied. Zal nog heel vaak wijzigen gezien modellen vaak moeite hebben met geblokkeerde patronen zoals nu met ie mogelijke hogedrukblokkade. Bij GFS 12z gewoon te noordelijk die ligging.
   En GEM 12z bijv. wel goede ligging op 144/168h vooruit met aanvoer van zeer koude bovenluchten tot -14gr op 1500m.
   Nog helemaal niets beslist https://www.mupload.nl/img/vg1tgo4.png

  • Jorne schreef:

   Enn de oceaan wint het, helaas! In zo’n geval ook nog een bak water voor de Alpen. Ik bespaar jullie de kaart, snel de prullenbak in.
   Zoals Asten en Ab al zeggen, het is maar 1 run, de onzekerheid is groot

   • Martijn sonnenberg schreef:

    Ben het met AB eens. Als je gfs naast ukmo, Gem en icon legt komen de meeste modellen met een gunstiger gelegen hoog, zowel icon als Gem zijn om te smullen. Gfs zwabbert weer eens zoals wel vaker lately. Eerst EC maar eens zien voor we conclusies gaan trekken

 20. Marlies schreef:

  Vandaag net als gisteren een topdag in la Clusaz. Minder koud vandaag en top condities op de piste. Genoten tot de laatste minuut. Met in het achterhoofd morgen regen

 21. Frederic schreef:

  GEM12 is idd heerlijk mooi

 22. Remko schreef:

  Ach, het zijn per run 50 lijntjes en vannacht is het weer anders en morgen en overmorgen. Nee, niets is zeker. Maar als de Duitsers zo zeker zijn, ben ik er best gerust op. Offenbach is al jaren zeer betrouwbaar. Dit heb ik van mijn leermeester Jan Versteeg.

 23. Raymond schreef:

  Er moet mij even iets van het hart. Dat het weer moeilijk te voorspelen is is een feit, ik ben een leek en snap bar weinig van al die kaarten en kreten. Nu zie ik vaak in de berichtenen interpretaties van de kaarten die binnen een halfuur 180 graden van elkaar verschillen. Zie hierboven het bericht van Jorne en 30 min later die van Frédéric, daar kan ik als leek geen ene moer mee. is het dan nodig om het te posten?

  • Ab schreef:

   Dat zijn 2 verschillende weermodellen @Raymond en allebei komen ze met een andere scenario op de proppen. De ene waar @Frederic het over heeft pakt gunstiger uit dan de andere waar @Jorne het over heeft 😉 En net wat je zegt de kaarten veranderen momenteel idd erg vaak en vooral vanaf 120h vooruit en erna vanwege die mogelijke hogedrukblokkade welke positie en plaats hij gaat innemen. Te onzeker allemaal maar dat maakt het ook leuk om er over te discusseren 😉

  • Jorne schreef:

   Hoi Raymond,
   Vooral in de reacties worden vaak veel aparte berekeningen besproken voor ver in de toekomst, deze schommelen inderdaad erg en daarom zijn ze voor sommigen ook zo leuk om te bekijken. Trends spotten, leuke meteofictie zien en spectaculaire situaties onder de loep nemen. Hou de daadwerkelijke weerberichten dan als rode draad, daar worden over het algemeen iets minder van deze springerige runs getoond of er wordt toelichting en nuance bij gegeven. Zie de reacties als extraatje waar iedere liefhebber zelf mag bepalen hoeveel waarde hij of zij er aan geeft.
   Fijne avond!

 24. Jeroen schreef:

  En weer een prachtige dag in inzell voorbij, na een nacht met in de buurt (wit in Winkl) schijnbaar -27 boven sneeuw, in ieder geval in inzell een -15 een prachtige zonnige dag, getuige de foto’s, en dat op slechts 700m. Overigens, langlaufers halen hun hart hier op. Vanavond rond 17.30 weer een prachtige zonsondergang met bijbehorende platen.
  Genieten is het juiste woord.

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/DSC06837.JPG

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/DSC06812.JPG

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/DSC06854.JPG

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/DSC07163.JPG

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/DSC07155.JPG

 25. Ab schreef:

  Ook EC weet het niet meer en komt weer met een totaal ander optie qua ligging en vorm van het hoog na 120u vooruit vergeleken met vanmorgen de EC 00z. Nee de modellen hebben nog erg veel moeite met de impact van de SSW op de troposfeer aan de grond.
  Kan je ook goed zien in de pluimen de onzekerheid qua opties. Zacht of toch nog winterkou 😉
  Ik zie het wel komende runs hoe uiteindelijk de verwachtte blokkade van hogedruk zich gaat manifesteren. ”Ómarm de onzekerheid en je wordt er zielsgelukkig van”

   • Ab schreef:

    Zojuist nog gekeken naar het luchtdruk gemiddelde van EC 12z en de merendeel van members komt met een geblokkeerd patroon van hogedruk ten NO van de LL richting begin derde decade februari. Bovenluchten nog niet echt koud voor echte winterkou maar daar kan nog aan gesleuteld worden. Hier de EC moyenne vwb 500 hpa vlak https://www.mupload.nl/img/fcqqu8nqgfh.gif

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Voor wintersporters (waaronder mezelf) is het hopen op hoge druk ten westen van ons (oceaanblokkade), noordwesten of noorden maar bij die laatste variant liefst wel bolvormig. Bij de andere varianten uiteindelijk vrijwel altijd instroom warmere lucht….
     En anders maar een glijbaan met af en toe een tussenhoog..
     Alstublieft dank u wel.. 😉

     • Martijn sonnenberg schreef:

      Doe mij ook maar. Winter in nl te laat in het seizoen om te schaatsen… en ik zit dan in de alpen

   • Ab schreef:

    @Hans, hier de nieuwste EC pluim voor midden NL en goed te zien dat de onzekerheid erg groot is vanaf 96/120h vooruit omtrent plaats van mogelijke hogedrukblokkade en daarmee of er wel of geen hoogtekou richting de LL wordt aangevoerd. Die zwarte stipjes stellen de koude cluster voor (in meerderheid) dat voor koud weer gaat laatste decade februari en die rode stippen voor de zachtere opties die een eurohoog gaan en zuidelijke stroming moeten voorstellen. Wel in de minderheid deze optie dat daarmee het ENS gemiddelde wat opkrikt omhoog.
    Maar dus nog helemaal niet beslist hoe het uiteindelijk gaat worden.
    https://www.mupload.nl/img/801ocbq.jpg

 26. Tom2 schreef:

  Is dan de EC run nu beter @ab

 27. Ronski schreef:

  Sinds jaren voor het eerst weer in Zwitserland op wintersport, Hasliberg en vandaag naar Grindelwald/Wengen met natuurlijk de Lauberhornabfahrt.
  Echt geweldig daar, horen we eigenlijk bijna nooit over hier behalve Joke die ergens anders verblijft in CH. Top alleen wel jammer dat volgens het weerbericht juist wij de klos zijn morgen met regen:-( Hopelijk valt het enigszins mee.

  • Simon schreef:

   Vorig jaar ook in de Jungfrau region geweest. Echt fantastisch skigebied! Murren is onvergetelijk! Dit jaar naar de andere kant van Zwitserland. Op naar Obersaxen in Graubünden. Stuk kleiner maar volgens mij erg mooi, zeker met deze omstandigheden. Iemand tips?

  • Harold Annekatrien Tom Daan schreef:

   Wij komen al jaren in Hasliberg (en andere plaatsen in Zwitserland), t blijft top.
   Vorig jaar in feb helaas echt te warm, hopelijk valt het warme water nu mee!
   😉

 28. Is de lente reeds in aantocht voor de LL?
  Of gaan we weer x keer kwakkelen tot eind september om dan te dromen van een winter die toch nooit komt?
  Owja, de voorbije 3 dagen waren helemaal diep winters in de LL, hebben we weer gehad en neemt niemand ons nog af. 🙂

 29. Yaseen schreef:

  Heerlijke vooruitzichten voor NL, vanaf volgende week een heerlijke reeks frisse rustige dagen.
  Kan nog wel tijdje doorgaan denk ik. (Erg) koude start Maart in Europa.

 30. Roland Bodegraven schreef:

  En weer super stil. Wou dat ik kaarten kon lezen, dan zou ik wel wat schrijven.

  Overigens lijkt de neerslag het westen te hebben bereikt. Sneeuwradar zegt regen, maar wie kan dat bevestigen. Vlagerig windje ook.

 31. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Mooie run weer van gfs18h.zeg .met toch echt wel winters vooruitzicht voor de ll vanaf 200h met een geweldig hoog ten noorden van ons.Nee geen pubrun deze keer de 18h

 32. Tim schreef:

  Morgen middag uurtje of vier rij ik naar iets beneden Frankfurt. Voor een overnachting. Om de volgende morgen naar mayernhofen te reizen. Wat verwachten jullie. Slecht weer morgen om die tijd met sneeuw en ijzel. Of valt het al eerder de neerslag.

  • Leo schreef:

   Op zich kom je dan redelijk goed weg, zeker morgen (althans, donderdag bedoel je toch denk ik?). Achter de meeste neerslag aan, slechts wat regenbuien zijn mogelijk. Vrijdagochtend zul in zuid-Duitsland wel weer in de regen terecht komen en rijd je de sneeuw tegemoet maar verder is die verwachting lastig! Afhankelijk van hoe en hoe snel het koufront doorkomt een sneeuwgrens tussen 600 en 1400 meter..! Ook ijzel behoort inderdaad tot de mogelijkheden. Hoe later je vertrekt op vrijdag hoe beter; in de loop van de dag gaat de neerslag er geleidelijk aan steeds meer uit. Check morgen nog even zou ik zeggen!

 33. Jorne schreef:

  Oei! Ineens de warme oplossingen in de het ensemble in de meerderheid. Gelukkig weten we hoe snel ook die kunnen schuiven.

  Het hoog in de hoofdrun nu weer iets zuidelijker dus niet de LL in de kou maar de Alpen, dat zou niet fijn zijn voor alle kinderen op de piste zo koud, wel geweldig voor de sneeuw natuurlijk!

 34. Jorne schreef:

  Om nog maar eens te laten zien met wat voor gekkigheid de modellen kunnen komen:
  In m’n bovenstaande reactie zag ik op de temperatuurkaart links een soort krul, daar moesten we natuurlijk dieper in duiken.

  Een soort noord Atlantische mini orkaan met oog en al, en nog wordt dat tegen gehouden door ons mooie hoog, wat een kracht! Op de windkaarten nog beter zichtbaar, een groot gebied met een constante wind van meer dan 11bft en windstoten tot 200km/u!

  Heftige stormen komen vaker voor boven de Atlantisch wateren, maar eentje zo compact en mooi gevormd, ziet er toch mooi uit in de meteofictie!

 35. Arjan Ischgl schreef:

  Schagen bitterkoud, harde wind bij 0 graden en 3 cm hagel op de weg. Zal een zware spits worden als het in de rest van Nederland ook zo is.

 36. Ab schreef:

  Verschillen zijn weer erg groot vanmorgen tussen GFS en de andere modellen. Want GFS komt niet echt een uitbreiding van het hoog richting het noorden vanaf 120h vooruit en houdt het bij zuidoostenwind zonder echte hoogtekou (eerder zacht) En dar terwijl UKMO 00z juist om is en meteen op 120u vooruit het scenario van GEM 00z volgt met een scandi hoog en koude oosten tot NO winden. Datzelfde geldt voor ICON dat net als GEM en UKMO dus ook met een scandi hoog komen op 120u vooruit en erna.
  Nee de onzekerheid is nog steeds groot omtrent plaats en vorm van het hoog waar hij zich gaat manifesteren.

  • Koninks schreef:

   Vorige winterprik zat gfs er eerst goed op daarna draaide het helemaal bij en zag geen winter meer tot paar dagen voortijd draaide deze weer helemaal om en ging met andere modellen mee. Vind gfs het meest zwabberd deze winter maakt er niet veel van.

   • Maarten schreef:

    Ik wilde net typen:” en nu is het afwachten op de eerste die aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van gfs gaat zitten zagen ”. Had je dit ook gepost als Gfs degene was die met goede kaarten komt en de rest niet?

 37. Harm (Zutphen) schreef:

  Zutphen ca 1cm sneeuw. Ziet er leuk uit, maar dooit volgens mij ook alweer..

 38. Rob schreef:

  HIer in Steenwijk ook een witte wereld. In het licht van de lantaarnpaal zie ik nog steeds wat sneeuwvlokjes dwarrelen maar het dooit ook al. Er ligt zo’n 2 cm sneeuw die lekker knerpt als je erover loopt…

 39. Rob schreef:

  En mijn sneeuwpopje heb ik natuurlijk al gemaakt…:-)

 40. Stefan Kaptein schreef:

  In Emden Duitsland sneeuwt het lekker door. Ik zit op een schip en lig in de haven van Emden. Straks maar even de kade op om toch een vleugje winter te proeven.

 41. Robert schreef:

  Gfs 00 aan het begin net best maar gooit er richting het einde wel diepvries temperaturen uit.

 42. Maarten schreef:

  Ec is hopeloos tot 168.

  • Maarten schreef:

   En daarna nog veel kanslozer! Echt heel erg slecht. Als dit uitkomt krijgt de ssw theorie echt een opdoffer. Kan het bijna niet geloven.

   • Martijn sonnenberg schreef:

    alle ballen op GEM 😉
    Zonder dollen, is een lastige situatie blijkbaar voor de modellen. Het enige waar ik verdrietig van ga worden is als we regen krijgen op de arlberg komende krokusweken. De rest is me om het even, sneeuw is er genoeg en zowel een voorjaars-ski als een koude skiweek kunnen me bekoren

    • Moes schreef:

     Ik hoop met je mee Martijn.
     Morgen voor een week naar Ischgl, inneralpin lijkt goed weg te komen qua voorspelde regen vandaag en morgen.
     En 10-17 maart naar St. Anton, komende weken nog paar opfrissers voor het plaatje daar en hopen dat de temps laag genoeg blijven.

     • Martijn sonnenberg schreef:

      ook als de temperaturen wat hoger worden kun je je in St. Anton komende maand prima vermaken hoor Moes. Vorig jaar diezelfde week daar geweest en ondanks hoge temperaturen een prima week gehad. ‘s Middags wel wat meer papsneeuw en piste 4 (steinbachtal) was enkele dagen dicht wegens lawinegevaar, maar het was echt top die week

 43. Harm (Zutphen) schreef:

  Op de webcam van St. Martin nog prachtige beelden met flinke sneeuwval actueel. Straks zal het helaas overgaan in regen..

  https://st-martin-belleville.com/webcams/

 44. Joke, Riederalp schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/997CC3BD-F459-462B-8A99-0C8417675FE8.jpeg
  Het komt met bakken uit de lucht! Weinig wind en min 7 graden.
  De Srfmeteo.ch lijkt ongelijk te krijgen met hun lokaal prognose.

 45. Mark (breda) schreef:

  Omgeving Breda 0cm sneeuw, er valt regen en plus 3 graden. Lekker herfstweer.

 46. Vincent schreef:

  Prognoses zijn best prima toch voor komende week? Als je gfs ensemble voor noordkant Alpen bekijkt liggen temperaturen voortdurend onder gemiddeld.

 47. michel schreef:

  GFS heeft of een error of doet gekke dingen, zelf ga ik voor het eerste maar hoop het tweede.

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/pluim_gens_volledig_06280.png

 48. Marlies schreef:

  In la Clusaz regen. Vroeg vanochtend beetje natte sneeuw maar nu nodigt het niet uit om te gaan skiën. Bijna geen overkapte liften dus we doen rustig aan.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.