Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontsnap aan het dagelijkse leven in deze prachtige omgeving.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Regen in het overstromingsgebied, Spanje gaat opwarmen en bij ons nieuwe kouderecords?

check ook eens

81 Reacties

 1. Ronaldo schreef:

  Hé Arjan.
  Wat leuk….wij gaan ook naar Karinthië deze zomer. Oostenrijk is een geweldig land om op vakantie te gaan. Zowel in de zomer als in de winter. Mij hart ligt sinds vorig jaar in Afrika (Tanzania) maar Oostenrijk is een hele goede concurrent. Ik ga daar nu in de zomer voor de ?? keer heen. En mijn zoon van 11: “gaan we dit jaar weer eens naar Oostenrijk. Lekker wandelen in de bergen. Daar heb ik zin in!!” Dus ook zomer rodelen, skiën (dit keer op de Dachstein gletsjer), Grossglockner Hochaplenstrasse, mountainbiken, en wellicht een cursus paragliden. Zin in.

  • Kees schreef:

   Nou Ronaldo, dat is een lekker gevuld reisprogramma! Als jij zo’n omschrijving geeft dan krijg je er spontaan zin in. Wij moeten alleen nog een weekje of 6 wachten voordat de schoolvakantie begint. Jij ook?

  • Arjan Ehlert schreef:

   Ja, gewoon een fantastisch land. Ik kan dat aanraden zowel in de zomer als in de winter. Snap dat wat Kirsten zegt dat het wat wisselvalliger is qua weer. Je moet er ook een beetje geluk mee hebben. Wil je wat veiliger zitten pak je gewoon de zuidkant bijvoorbeeld Karinthie Ik heb eigenlijk altijd geluk gehad daar met het weer 🙂

 2. Sjaco schreef:

  Voorspelde Dagmaxima 10 juni 2013
  =============================
  Simone…..18.4
  Leo…………19.5
  Jeroenth…20.9
  Frederic….21.3
  Arjan……….21.4
  Ronaldo….21.5
  Vincent…..21.6
  Eric…………21.7
  Kees……….21.8
  Wessel……22.2
  Sjaco………23.9

 3. Sjaco schreef:

  Verwacht dat de zon er vandaag toch sneller doorkomt dan verwacht.
  Hier vallen de eerste gaatjes al in het wolkendek.
  @Leo, dat ruitenkrabben morgenochtend zal best wel eens uit kunnen komen.Dag -minimum-record 11 juni Hut 1.5 en grond -/-2.2.

 4. Sjaco schreef:

  Afgelopen nacht TWENTE -/-2.3 aan de grond,dus toch krabben. Dagrecord

 5. Stefan Kaptein schreef:

  Nou Arjan, ik ben het volledig met je eens voor wat betreft het feit dat Nederland maar een saai landschap heeft. Ik ben net als jij verliefd op de bergen, om iedere hoek is het landschap weer anders. In Nederland is er om iedere hoek hetzelfde. Ik heb al eens met iemand uit Oostenrijk gesproken en hij vroeg zich ook af wat wij nu eigenlijk aan dat platte kikkerlandje vinden. Wij zijn jaren op zomervakantie naar Dobriach aan de Milstättersee geweest en hebben het daar altijd goed gehad. Nu alleen nog de wintersport in Oostenrijk (Brixen im Thale) maar mijn ouders genieten ieder jaar nog een aantal maanden van dat prachtige Oostenrijk. Nog drie weken en dan begint voor ons gezin de zomervakantie en gaan we lekker naar Spanje, dus het doet mij goed om de kop van dit bericht te lezen dat Spanje eindelijk begint op te warmen. De herfst mag nu wel een keer voorbij zijn.

 6. Kirsten_dl schreef:

  Ik vind Oostenrijk een prachtig land, ben er al vaak naartoe geweest tijdens de winter om te skiën maar ook enkele keren tijdens de zomer om te (berg)wandelen. Heel leuk om vanuit het dal naar een hoger gelegen hut te stappen, zelfs overnachten en ‘s anderdaags terug afdalen. Maar Oostenrijk is ‘s zomers heel wisselvallig wat betreft het weer en dat houdt mij ervan tegen om er nog naartoe te gaan. Dan lig ik liever drie weken te zonnen aan de Côte d’Azur, een bezoekje brengen aan Saint-Tropez en genieten van de prachtige stranden, natuur en landschappen. 🙂

  • Sjaco schreef:

   In de zomermaanden, is Frankrijk voor ons al jaren de bestemming,meestal goed weer, vooral in het zuiden.Gelukkig gaan we dit jaar 8 augustus, de komende twee maanden kan het daar nog lekker opwarmen.

  • Kirsten_dl schreef:

   Klopt helemaal @ Sjaco, wij gaan zelfs nog iets later (aanvang september) en dan kan het ginds nog behoorlijk warm zijn hoor. Vorig jaar meegemaakt tijdens de 3de week van september zo’n vette 32°C in de schaduw. En nog een reden om tijdens de zomervakantie de zon op te zoeken, in ons kikkerlandje hebben we al genoeg regen en kou te verwerken dus dan is zuiderse warmte zeker welkom. 😉

  • Arjan Ehlert schreef:

   Ieder staat vrij om te kiezen waar hij/zij naar toe gaat op vakantie. Mijn ervaring wat betreft de Alpen heb je gelezen.
   Het weer kan spelbreker zijn maar even vaak valt het mee. Wil je een zon vakantie met lekker warm weer kun je inderdaad beter een andere locatie kiezen als je op safe wil spelen 🙂

 7. Sjaco schreef:

  Gaat een aparte pluim worden, met mogelijkheden 🙂

 8. michel schreef:

  De warmte mag nu wel komen, heb het even gehad met de kou. Ben alweer zwaar verkouden.

 9. Hajo schreef:


  Dit is de tabel die ik heel nauwgezet ga bijhouden de komende maanden. Je snapt wel waarom. Juni nu exact 14.0 gemiddeld.

 10. vanDam schreef:


  Kwam dit filmpje op internet tegen 🙂
  Hier trouwens nog een heleboel foto’s van de overstromingen in Europa: http://gigapica.geenstijl.nl/2013/06/central_european_floods.html

 11. MIranda Wilbords-Slopsema schreef:

  HOi Hajo, ook wij gaan weer naar Karintie deze zomer! Zijn er in 2006 al eens geweest: prachtig weer en ‘s avonds inderdaad regelmatig een onweersbui. Krijg er nu al zin in!
  Groetjes Miranda

 12. Simone schreef:

  Wij gaan deze zomer weer naar ons plekje in Brixen im Thale. Veel mensen vragen zich af waarom we toch steeds daarheen gaan en niet naar een ander populair vakantieland waar de kans op stabiel zomerweer groter is. Ik geef toe, je moet een beetje geluk hebben met het weer (net als hier in Nederland), maar tot nu toe zijn we nooit teleurgesteld en hebben we meer warme dan natte en koude dagen gehad.

  Ik kom daar echt tot rust, de omgeving en de sfeer zorgen daar altijd weer voor. We trekken er lekker veel uit met de fiets of gaan wandelen in de bergen, fantastisch! De kinderen genieten samen met hun vrienden van de camping van het zwembad dat op loopafstand van de camping ligt. Hun favoriete skileraar is daar de badmeester, het is echt een ons-kent-ons sfeertje en daar voelen ook zij zich prettig bij.

  Nee voorlopig nog niet uitgekeken daar, ook in de zomer niet! 🙂

  • Arjan Ehlert schreef:

   Hallo Simone.
   Eens een leuk plekje gevonden en je bent er niet meer weg te slaan. Het is herkenbaar hoor. Met mijn ouders 8 jaar lang op een zelfde camping gestaan ergen in Midden-Frankrijk. Als kind had ik het er prima naar mijn zin en er was een hele vriendenclub ontstaan bij jong en oud! 😉

 13. Jelte schreef:

  Was deze ochtend ook lekkerrrrr

  http://www.weerplaza.nl/gdata/10min/GMT_TN10_10062013.png

  Nooit bij stil gestaan dat het zo koud kon zijn bij de grond in deze tijd …

  • Sjaco schreef:

   Dit is nog niets vegeleken met wat nog komen moet, zie kaartje wat Leo morgenochtend gaat plaatsen 🙂

  • Kees schreef:

   Nou moet je ophouden. Zie je die 1.1? Daar ben ik vanaf morgen … kamperen … 🙁

  • Sjaco schreef:

   Kees, heerlijk zo’n frisse nacht, slaap je lekker. Morgen zon, weinig wind en temperatuur die kan oplopen tot…… 🙂

  • Kees schreef:

   Bedankt voor deze opsteker Sjaco. Had ik wel ff nodig 😀 .

  • JeroenTH schreef:

   He Kees, dan zit je goed hoor. Mooie omgeving en van het weekend natuurlijk veel lawaai. Ik denk dat ik ook even ga kijken maar ik kan ze ook over zien komen in mijn tuin als de wind goed staat. Waar kampeer je?

  • Sjaco schreef:

   Kees, mocht je nu een aantal dagen weggaan en geen mogelijkheid hebben om een maximum te posten, zoals je weet mag je ook voor meerdere dagen vooruit je voorspelling doen,noteer het wel in het schrift.

 14. Kees schreef:

  Ik zal wel kijken Sjaco Anders krijg je inderdaad wel een aantal dagen vooruit de temperaturen. Vandaag zit ik er vlgs mij 2 graden!! naast. 🙁

 15. Sjaco schreef:

  Maximum temperatuur 10 juni 2013: 19.8c (weerplaza)
  .
  Dagwinnaar Leo, (afw. 0.3)
  tweede Jeroenth (afw. 1.1)
  Derde Simone (afw 1.4)
  ————————————————————-
  Stand Zomercompetitie per 10 juni 2013
  1) Kees……..10
  2) Dennis…….5
  3) Leo…………4 (+3)
  – Arjan…………4
  – Jeroenth……4 (+2)
  6) Wessel……2
  – Sjaco………..2
  8) Eric…………1
  – Ronaldo…..1
  – Simone…….1 (+1)
  11) Frederic..0
  — Kirsten…..0
  — Gerda…….0
  — Vincent….0

  • Leo van der Nat schreef:

   🙂 Ok dan.. Lastig voor morgen, benieuwd wanneer de bewolking er (vanuit het zuidwesten) weer in komt.
   22.0 °C
   Verder de vraag of Terschelling de 15 graden weer eens gaat aantikken. Dat zou voor het eerst sinds 28 mei zijn. Ik denk echter van niet!

  • Sjaco schreef:

   Ga ik toch weer voor die 23.9c
   Ben trouwens wel benieuwd hoe laag we zakken vannacht.

  • JeroenTH schreef:

   Ik denk voor morgen 22,2 C en toch weer in Ell denk ikvoor de statistieken 😉 (al een aantal dagen achter elkaar volgens mij)

 16. Frederic schreef:

  pffft, weer een 4de plek (0,1°C verschil). Ach ja, de Tour begint pas over 3 weken 😉
  Morgen terug 21,3°C

 17. Kees schreef:

  Voor mij 23 C rond!

 18. Ronaldo schreef:

  Voor mij 22.5 C

 19. Wessel schreef:

  21.7 grdenvoor morgen

 20. Sjaco schreef:

  Rotterdam gaat vanacht flink onderuit, temperaturen zakken snel nu.Als het nu gewoon helder blijft en weinig wind, dan gaan we op klomphoogte zeker onder nul.

 21. Kees schreef:

  Het mag bij ons wat frisjes zijn maar ik ben ontzettend blij dat ik in deze hoek van Europa woon op dit moment. Als wij dezelfde hoeveelheden water zouden krijgen als Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk bijv. waren we er slecht aan toe met z’n allen. Ja toch?!

 22. Vincent schreef:

  22,1 voor morgen!

 23. Gerda schreef:

  Doe voor mij maar 22,2 voor morgen! 🙂

 24. Leo van der Nat schreef:

  De afkoeling aan de grond bedraagt in Rotterdam op het ogenblik 1 graad per 10 minuten! Tact: 5.4 °C

 25. Afkoeling schreef:

  Nieuwe overstromingen in Zuidoost Duitsland.
  http://www.wetteronline.de/wetter-videos?day=10&month=06&year=2013&token=cv&cat=&sort=date
  Ooit zal het weer beter weer worden in die regionen.

 26. Afkoeling schreef:

  Volgende probleem aldaar:
  Nach Hochwasser kommt Gelsenplage
  http://www.wetter.at/wetter/news/Nach-Hochwasser-kommt-Gelsenplage/106370905
  Is ook niet prettig 🙁

 27. Sjaco schreef:

  Piet Paulusma zei vannacht de koudste temperaturen in het NO. Voorlopig het zw : Westdorpe,Zeeland tact 10cm 3.1c

 28. Eric schreef:

  Morgen 22.7 in het zuiden

 29. Leo van der Nat schreef:

  Nieuwe pluim van het Europese model is er bepaald niet warmer op geworden..
  Hoofd- en controlerun begin volgende week vallen buiten het ensemble, vooralsnog erg onwaarschijnlijk.

 30. Simone schreef:

  Morgen 22.8 graden, 11 juni bedoel ik!

 31. Sjaco schreef:

  Voorspelde Dagmaxima 11 juni 2013
  =============================
  Frederic…..21.3
  Wessel…….21.7
  Leo………….22.0
  Vincent…….22.1
  Gerda……….22.2
  Jeroenth…..22.2
  Ronaldo……22.5
  Eric……………22.7
  Simone…….22.8
  Kees…………23.0
  Arjan…………23.1
  Sjaco…………23.9

 32. Leo van der Nat schreef:

  Het valt mij wat tegen met de behaalde minima. Toch meer bewolking dan verwacht.
  Hier de minima op waarnemingshoogte:

 33. Leo van der Nat schreef:

  En de minima op 10 cm hoogte.

 34. Arjan Ehlert schreef:

  Die veeg zeer warme lucht voor volgende week zit nog steeds in de modellen. Ze zijn nog wel in de minderheid. 😉

 35. Sjaco schreef:

  Zo dames, even een paar uur de deur uit, als ik terug kom zal ik het Dagklassement wel doorgeven 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.