Gisteren heerlijk gevlogen vanaf de Hohe Salve met een aardige gepensioneerde piloot die blij is dat hij technisch van mij nog wat kan leren. In ruil daarvoor kruip ik met hem en een paar anderen naar mijn 40 vluchten toe die ik nodig heb voor mijn brevet. Ik deel de video even…

Geen strakke productie maar het is een begin! Ook in de winter gaat het vliegen erg mooie beelden opleveren als je rustig vlak boven de pistes glijdt. Als dit weerbericht klaar is loop ik naar Hopfgarten ga ik weer de Hohe Salve op en vlieg ik een zo groot mogelijke ronde om uiteindelijk thuis voor de deur te landen. Dus werk ik snel ff door…

Vanaf morgenmiddag is het niks met vliegen…. een front zorgt vanaf de Lage Landen tot hier voor regen. Later in de week als de Lage Landen weer rustig nazomerweer hebben intensiveert het nog eens over de oostelijke Alpen.

Nee hier geen droogte!

Wel in de Lage Landen waar de stijgende lijn weer wordt ingezet!

Hoe droog wil je het hebben? Vanaf 6 september ben ik een paar dagen in Nederland en kan ik weer aanschouwen wat de droogte met de omgeving doet. Aangenaam nazomerweer verder. Niet te warm en niet te koud. Onlangs was er bijna een kouderecord in Nederland met een koude nacht ving ik op in de reacties.

In Ell zelfs een dagrecord wat ook wel mag met zo’n korte tijdserie. Maar wel een flinke uitschieter. Laten we dat ook samen weer een beetje gaan volgen ook de komende dagen al.

https://twitter.com/Scott_Waide/status/1033187266074533888

Positief voor komende winter voor ons wintersporters dan is natuurlijk een vulkaaneruptie in de tropen. We hebben er weer eentje!

En de Groenland sneeuwstatistiek wordt spoedig afgesloten met een flinke positieve afwijking. Dat wordt dan weer vastgeklikt en dan beginnen weer bij nul met de sneeuwaccumulatie. Dit wordt natuurlijk gecompenseerd door de in zee eindigende gletsjers. Hoe meer sneeuw er valt hoe meer stroming en hoe meer ijs er afbrokkelt. Nou ik weet niet wat jullie doen maar ik ga vliegen… komende dagen door de regen nog genoeg kantooruren! 😉

 

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.