Sneeuw in New York! Op 9 mei jl. Een evenaring van het record van 1977. Door het noordoosten van de VS heen zijn tal van records gebroken. Zie dit artikel met een overzicht en schitterende foto’s.

Tjongejonge…

Hier de koudegolf die dit deel van Amerika teistert.

Een waanzinnig contrast tussen het oosten en het westen van de VS.

En dan nu over naar Europa… vannacht sneeuwt het in Zuid-Duitsland en Oostenrijk, in Tsjechië en Polen. Absoluut bijzonder. Het zijn niet de Alpen waar het meeste valt. Zie je op de kaart. Hier geen sprake van bijzondere records vooralsnog.

Onder het vorige bericht over de wereldtemperatuur met als titel “Wereldtemperatuur gaat goede kant op voor wintersporters” dit intelligente commentaar:

Paf sta je van dit soort intellectuele oneerlijkheid. Ik zeg helemaal niets over de ontwikkeling van de temperatuur in de laatste 30 jaar. Enkel dat het de laatste 2 maanden de “goede” kant op gaat. Verder hangen we natuurlijk de visie aan dat het klimaat altijd verandert en dat er tussen 1975 en 1998 een flinke opwarming is geweest. Het is dan toch ongelofelijk om te zien hoe iemand hier reageert. Ik zou mezelf na 1 zo’n domme incongruente opmerking een jaar niet in de spiegel durven kijken. Radicale intellectuele eerlijkheid is gewoon iets moois. Dat kan Peter nog herstellen door even zijn excuses aan te bieden.

Gisteren natuurlijk die storm in het westen en noorden van Nederland. In Zaandam waren veel takken van de bomen gerukt. Op de Tweede Maasvlakte even windkracht 8 aangetipt zo te zien en ook in het huidige etmaal is dat gehaald.

Het intermezzo met grauw weer is gewoon ook erg mooi. Zoals hier op de Zugspitze.

Vervolgens rustig op weg naar meer heel mooi hogedrukweer.

Met slechts zeer geleidelijk oplopende temperaturen. In het Amerikaanse model zou sprake geweest zijn van een komende hittegolf. Dat lijkt echt zinloze meteofiction. Het is al mooi als we spoedig weer zonder jas naar buiten kunnen.

Regenjas en paraplu kunnen sowieso al naar zolder …

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

174 reacties

Gesloten voor reacties.