obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Recordkoers Canadees skigebied en Wetteronline op Weissensee

check ook eens

44 Reacties

 1. Marcel H schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579940969.png[/img]

  Zullen we met z’n allen nog duimen voor die cluster aan t einde van de verwachtingstermijn?

 2. Remko schreef:

  @Hajo, geniet van de rennen. Ben er eens geweest, geweldig om mee te maken. Alleen het ongeval voor onze neus was niet leuk. Wel spectaculair hoe een en ander wordt afgewikkeld.

 3. Jorne schreef:

  Mooie cliffhanger in gfs vanmorgen :)[img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579946765.png[/img]

 4. Frank schreef:

  Komende week in de loop van de week in de alpen (west) komt er sneeuw. Hoeveelheden tussen 5-25 cm. Sneeuwvalgrens wisselend. Daarna schieten de temps op 1500 weer omhoog.
  Weinig tot geen winter of sneeuw in de alpen te bekennen.

 5. Sammie schreef:

  Gaat komende dinsdag en woensdag lekker sneeuwen. Kan zo maar eens een halve meter vallen.

  Dinsdag, 28.01.
  Am Dienstag ist es voraussichtlich stark bis dicht bewölkt und vom Oberland und vom Außerfern her breitet sich Regen und Schneefall über Nordtirol aus. Die Schneefallgrenze liegt anfangs bei 1000 bis 1300m und sinkt im Tagesverlauf bis in tiefe Lagen. Auch in Osttirol Schnee- oder Regenschauer, im Süden dazwischen auch Auflockerungen.

  Woensdag, 29.01.
  Am Mittwoch dominieren in Nordtirol weiterhin die Wolken. Es kommt wiederholt zu Niederschlägen. Die Schneefallgrenze steigt den Niederungen gegen 700m. In Osttirol anfangs noch Schneeschauer möglich, im Tagesverlauf wird es aber immer freundlicher.

 6. Sammie schreef:

  Eerst nu ff de hahnenkamm in kitzbuehel kijken.

 7. Spyfromthesky schreef:

  Volgens mij komt er een erg warme zuidwestelijke wind te staan die richting de Alpen scheert daarna. Sneeuw kunnen ze wel zeker gebruiken, maar als uitkomt zonder wijziging van wat ik zag, dan worden het vele woordjes die je met “arm” kunt combineren.

  Ik weet niet welk optimisme en/of geloof je nog aan de kaarten gaat hechten.
  O ja, de IJspluim Nederland. De water temperatuur gaat in de prognose een stijgende lijn nemen.

  Maar vanmorgen nog lekker een erg ruime 10 km hardgelopen. Het was nog fris, maar dat is des te lekker na een half uurtje. En nog heel even de rust van dit weekend om a.s. maandag en de dagen daarna onze zuidwester wind met regen tegemoet te zien. Het grafiek van de windroos van het KNMI heeft één voorkeursrichting. Het past al gewoon niet meer op de grafiek.

  We geraken vanaf nu echt op de bodem van de anti winter beker de komende tijd. Van mij mogen nu ook alle warmte records van de winter verbroken worden. Dan hebben we dit ook een keer gehad en dan hoop ik dat we er voor jaren ervan af zijn.

  We gaan we op voor de winter van 2020/2021! Wel dit jaar in bepaalde gebieden in de gaten houden wat de temperatuur doet. Warmte afwijking, neutraal of iets koeler. Zeker van die brongebieden waar het normaal koud hoort te zijn.

  Ach, het heeft ook nog een voordeel toch. Wellicht vinden ze nog meer Mammoeten in Siberië.

  Spyfromthesky

 8. Stefan Kaptein schreef:

  Ik lees op veel plekken allemaal blije berichten over eventuele sneeuw die er gaat vallen. Ik wil al het enthousiasme niet de kop in drukken, maar ik ben toch echt bang dat velen hier er teveel van verwachten. Ik durf het namelijk wel aan dat er beneden de 1500 meter alleen maar warm water zal vallen, en dat er misschien op het laatst wat cosmetisch stof zal doordringen to zeg maar 1000 meter aan de noordkant. Voordeel is dat er relatief weinig neerslag zal doordringen naar de noord alpen omdat de stroming puur west is. En waar denkt iedereen dan dat de kou vandaan zou moeten komen met deze westelijke stroming. Er valt nu alleen maar sneeuw in de alpen door het feit dat de alpen niet op zee niveau liggen maar zeg maar grof weg 600 meter hoger (laagste dalen). Dat de pistes er nu nog zo goed bij liggen in vergelijking tot de weerssituatie van de afgelopen weken is omdat de luchtvochtigheid erg laag was en er nauwelijks neerslag van betekenis is gevallen. Daarom houd ik mijn hart vast wat er staat te gebeuren nu het weer patronn om gaat en er totaal geen kou in de buurt is. Het beetje sneeuw dat er ligt zal spoedig aangetast worden door deze weersverandering. We gaan het allemaal wel zien hoe aankomende week gaat verlopen, en ik hoop echt dat de sneeuwgrens mee gaat vallen als er sneeuw gaat vallen, al is het alleen maar cosmetische sneeuw. Net de afdaling der afdalingen zitten kijken, wat blijft de Streiff toch een mooie afdaling. Al moet ik wel zeggen dat de glans van de gevaarlijkste afdaling wel een beetje is weg genomen door diverse sprongen aan te passen (Maussefalle, Zielsprung). Begrijpelijk na diverse ernstige ongevallen die je niemand toe wenst, maar het echte spektakel is er in mijn ogen een beetje uit gehaald.

  • nils schreef:

   Deze week lijkt het vanaf 1000 meter toch best wat te kunnen worden. Vanaf het weekend schiet het weer omhoog. Van de 8 krokusvakanties in la Chapelle op 1100 meter, was het 4 keer de hele week wit in het dal. Het skiën gebeurt vanaf 1400 meter en is bijna altijd goed. Vorig jaar was Oostenrijk abnormaal goed, dat was een uitschieter. Zoals het nu lijkt meer normaal te worden. Tenzij die kleine ijstijd nog komt natuurlijk.

  • Sammie schreef:

   Jij bent altijd zo lekker positief en origineel in je berichtjes stefan. Ga zo door – 🙂

  • Ronski schreef:

   Ik begrijp Stefan wel hoor, valt bijna altijd tegen maar laten we hopen dat Wetter.ORf er redelijk goed op zit vandaag!

 9. Koninks schreef:

  Heb je je bericht van gisteren gekopieerd Stefan? Haha

  • Stefan Kaptein schreef:

   Ja, ik denk herhaal het maar even want verder wordt er weinig weersinformatie gedeeld hier. Zoals gezegd, we doen het zelf wel.
   Betreft de voorspelde storm waar naar gevraagd wordt: als ik op de voorspellingen kijk bij ons hier aan boord dan is er van die storm weinig meer over. Het gaat wel wat meer waaien, maar storm is op dit moment helemaal verdwenen uit de voorspellingen.

   • nils schreef:

    Ik ben blij dat er inderdaad nog wat mensen zijn (met praktijkervaring) die hier hun visie op de weersvoorspelling willen geven. Toch jammer. Er komt een interessante week aan.

 10. Sven schreef:

  Komt de storm nog maandag?

  • Stefan Kaptein schreef:

   Hier bij ons aan boord op de voorspellingen van StormGeo is van storm niks meer over. Iets meer wind uit alleen maar zuidwestelijke richting gemiddeld tussen de 10 en 13 m/s, daar wordt ik niet echt warm van zeg maar.

 11. Koninks schreef:

  Weissensee sweeuwde het al behoorlijk zo te zien.

 12. Jorne schreef:

  Morgen ochtend of avond duik ik wat dieper in de kaarten! Het wordt inderdaad een bijzonder leuke week

 13. Wessel schreef:

  10km hardgelopen door het Westpark. Graadje of 5 en het park was een begraafplaats voor sneeuwpoppen… Met wat geluk in de nacht van dinsdag op woensdag nog wat sneeuw, let see! [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579973241.jpeg[/img]

 14. Raymond schreef:

  Mooie sneeuw op de kaarten voor de 29e
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579974894.jpeg[/img]

 15. Raymond schreef:

  @Stefan Voor de 29e mooie verse sneeuw volgens mij, rode dot is Brixen

  • Stefan Kaptein schreef:

   Ik hoop het echt, maar vrees voor de sneeuwgrens zoals ik hier boven al beschreef. Maar als het boven sneeuwt ben ik al gelukkig in deze tijd van geen winter zeg maar.

 16. Jimbo schreef:

  Hajo,leuk om je ontmoet te hebben,ik geniet dagelijks van je ‘weersberichten’ en wens je veel succes op de Weissensee

 17. Skiwi schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579985520.png[/img]

  Dat zijn toch geen misselijke vooruitzichten voor de NW kant!
  (toegegeven, niet alles zal tot in de dalen als sneeuw vallen, maar boven 1500m wordt het toch fantastisch zou ik denken 😉

 18. Franka schreef:

  De pluim van vanavond, verbeterd tov vanochtend naar mijn idee. Nieuwe hoop brengt zich voor februari…
  [img]https://oud.weerplaza.nl/gdata/eps/eps_pluim_tt_06260.png[/img]

 19. joke,riederalp schreef:

  Gisterenmiddag weer aan gekomen in Riederalp. Vanaf 28 december eigenlijk hier alleen maar zon. Vandaag weer een rondje geskied en tot mijn stomme verbazing zijn de pistes nog perfect. Sommige stukjes hadden wel de sneeuwkanonnen meegeholpen.
  Dinsdag en woensdag verwacht ik toch wel >50cm sneeuw en dat is toch ook wel een leuk vooruitzicht. We gaan het zien……..of niet.

  • Mark (Breda) schreef:

   Mooie plaatjes zien we wel verschijnen Joke.
   Hoeveel sneeuw ligt er nu daar in het dorp en is dat meer of minder tov andere jaren?

   • joke,riederalp schreef:

    Nu 1.20/85 , ik ga er vanuit dat daar deze winter nog wel wat bijkomt. Misschien iets minder dan vorige jaren, maar we zitten pas in januari en de kwaliteit is uitstekend.

 20. Carl schreef:

  Wauw wat een pak sneeuw de komende week.. en vanaf zondag enkele dagen mooi weer.
  Dit is smullen, allen lang op moeten wachten. Winter is op komst

 21. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580027549.jpeg[/img]
  Vandaag en morgen nog zon, daarna hopelijk veel scheppen!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.