Silverstar Mountain Resort in North Okanagan in Canada heeft nu een sneeuwhoogte van 220 cm en 420cm cumulatieve sneeuwval. Daarmee is 2019-2020 hier op recordkoers.

Bijzondere grafiek om zo eens te vergelijken. Was 1999 niet de lawinewinter in Galtür?

Het blijft een bijzondere winter met die extreme kou en sneeuw in het Verre Oosten en de afwezige sneeuw in Oost-Europa en het Nabije Oosten. Klik hierrr eens door de voorbije jaren heen en vergelijk.

Leuk om Wetteronline op de Weissensee te zien. Hierrr de video. Herinneren jullie je Mierenn##ker nog? Hij appte me gisteren…

Te gek zo’n community! Ga ik echt wel weer in investeren dat jullie die voordelen van een community ook hebben. Gisteren in Zell am See op zoek naar de Dutchweek venue ook weer eens herkend op de piste…. nou nu ga ik rennen naar het station om met de trein naar Kitzbühel af te reizen om me onder te dompelen in het feestgewoel van het Hahnenkamm Rennen.

Categorieën: Wereldwijd

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

44 reacties

Gesloten voor reacties.