Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Record warm in midden en oosten van Amerika

check ook eens

28 Reacties

 1. Vrij kort maar wederom leuk bericht @Hajo !

  Vooruitzichten voor de Alpen zien er mooi uit, voor de LL voorlopig weersoep met niet al té hoge dag maxima? Vandaag was het al een behoorlijk pak frisser dan gisteren en heb enkele stevige regenbuien over me heen gekregen.

 2. JanVanSoest(soesja) schreef:

  Mooi, laat Europa dan extreem koud worden een keer met heeeeeeel veel sneeuw!

 3. Carl schreef:

  Zalig om zo smorgens dit te lezen.
  Smullen maar vanaf het weekend

  • Hjs schreef:

   Waanzin natuurlijk, ieder kind kan bedenken dat bomen kappen om te verbranden natuurlijk altijd negatief is. De domheid van de mens kent soms geen grenzen.

  • Remko schreef:

   Ik ga al een lange tijd mee en heb de veranderingen van visies en de invoering van vernieuwingen in onderwijs, defensie, politie en criminaliteit, soft drugs, verkeer en vervoer ( denk aan de lift strook op de A1) etc. Zien komen en gaan. En niets is zo veranderlijk als de mens. Laten we het evolutie noemen of terugkeren naar oude denkbeelden die nog niet zo slecht waren. Van het gas af is natuurlijk een bizar idee. Maar dit artikel wordt al weer driftig tegengesproken door de bedenkers van de bio massa centrales. Met de wetenschap van nu……beter ten halve gekeerd….

  • Aart schreef:

   Luister maar naar Louise Vet; “Het kwartje wil maar niet vallen” (eerste half uur)
   https://www.bnr.nl/podcast/ask-me-anything/10391423/biomassa

   En deze, een eye-opener, wel helemaal lezen:
   https://www.interessantetijden.nl/2019/09/12/stikstof-hartstikke-goed-voor-de-natuur/

   Heeft niets met het weer of klimaat te maken, maar geeft wel de gekte weer die heerst in Nederland als het over klimaat/milieu gaat. Zou zo een maatje van Hajo kunnen zijn .

 4. Frans schreef:

  EC0 komt met een koude uitbijter in de meteofictie en komende maandag kans op eerste vorst op waarnemingshoogte in De Bilt van winter 19 / 20.
  [IMG]https://www.mupload.nl/img/amm8nq9rfu.png[/IMG]

 5. Leo schreef:

  Yup, zag ‘m ook. En sterker niet echt een uitbijter hoor. Het zit al enige dagen stabiel in de runs, ook GFS ondersteunt de situatie. Het EC minimum van een graad of 3 voor De Bilt en lokaal 1 a 2 graden wordt door zo’n 60|% van het ensemble ondersteund. Nemen we de onderschatting van de uitstraling in de modellen mee is de kans vrij groot naar mijn idee!

 6. Leo schreef:

  Sorry Frans, ik las niet helemaal goed. Met de uitbijter bedoelde je de controlerun in de metofictie-termijn zie ik nu 😉

 7. Wettering Voralrberg plaatste gisteren een weerbericht op hun Facebook pagina:

  Anbei die zu erwartenden ❄️ Neuschneemengen!!! ☃️ bis Donnerstag Früh!

  https://wetterring.at/profiwetter/detail

  Die Schneefallgrenze liegt derzeit noch um 2000m, beginnt dann gegen Abend aber mit einsickernder Kaltluft zu sinken und kommt in der Nacht auf Donnerstag bei weiteren Niederschlägen auf 1400-1200m zu liegen. Lokal sind auch Flocken bis gegen 1000m denkbar.

  Morgen Donnerstag:
  Im Tagesverlauf deutliche Wetterbesserung. In der Früh kann sich allerdings um den Bodensee kurzzeitig der Lake Effect mit teils kräftigen Schauern im Gebiet Fussach-Hard-Bregenz-Dornbirn bemerkbar machen. In den übrigen Regionen können sich erst hochnebelartige Wolkenfelder sowie Frühnebel halten, diese lösen sich aber an den meisten Orten bis etwa Mittag auf. Der weitere Tag verläuft vielfach sonnig mit nur wenigen Wolken.

  Freitag, 04.10.2019, Trüb und abends nass
  Der Freitag verläuft bereits wieder etwas unbeständiger. Nach letzten Auflockerungen in der Früh verdichten sich am Vormittag die Wolkenfelder immer mehr und bleiben für den Rest des Tages dicht. Ab Mittag nimmt die Wahrscheinlichkeit für Schauer zu, gegen Abend beginnt es dann verbreitet zu regnen. Die Schneefallgrenze steigt dabei von 1600m auf 2000m an. Dazu bleiben die Temperaturen sehr frisch!

  Samstag, 05.10.2019
  Am Samstag starten wir verbreitet regnerisch in den Tag. Daran ändert sich auch tagsüber vorerst wenig, es bleibt bis in den Nachmittag hinein trüb und nass. Gegen Abend werden die Niederschläge dann weniger und die trockenen Abschnitte mehr. Die Schneefallgrenze liegt ganztags auf etwa 1800-1600m.

  Sonntag, 06.10.2019
  Weiter unbeständig. Besonders am frühen Vormittag darf mit sonnigen Abschnitten gerechnet werden, ehe sich die Wolken gegen Mittag bereits wieder verdichten. Der Nachmittag verläuft anschliessend verbreitet stark bewölkt aber noch trocken. Abends hingegen muss mit ein paar kräftigen Schauern gerechnet werden!

  einde citaat

  Mooie vooruitzichten lijkt me en dat voor begin oktober !! 🙂

  Foto’s uploaden lukt blijkbaar niet momenteel ? En wanneer ik wswm.nl website wil openen krijg ik steeds een melding via mijn internet security dat de website geen versleutelde verbinding heeft waardoor ik hem moet betreden op eigen risico. Nog mensen die dit probleem ondervinden ?

 8. Jako schreef:

  Ook hier zelfde probleem. Zowel op pc als mobiele versie.

 9. Roland Bodegraven schreef:

  Sinds gisteravond hier ook.

 10. Roland Bodegraven schreef:

  Top jannes!

 11. Hans schreef:

  Ahhh… dacht aan een hack…..
  Wel veel reacties verdwenen, zie vorig item.
  Gelukkig ligt de schnitsel nog op
  m’n bord 😉

 12. Remko schreef:

  Nu prima.

 13. Ewald schreef:

  Goed om te zien dat de winter langzaamaan zijn intrede in de bergen doet; ik heb er al weer zin in 😉

  Ik heb ook een vraagje aan de kenners hier. Die vraag heeft eerlijk gezegd niets met het bericht te maken.
  De vraag gaat over skien in Noorwegen.
  Zijn er mensen die uit ervaring weten of je normaalgesproken qua sneeuw met Nieuwjaar beter aan de westkant (Voss/Myrkdalen) of aan de oostkant (Trysil) van Noorwegen kunt zitten.

  Aangezien het Noorse berggebied daartussen ligt verwacht ik dat de condities in Voss beter zullen zijn dan in Trysil aangezien de wolken bij het stijgen de sneeuw in Voss laten vallen. Klopt dat?

  Of zijn beide kanten van Noorwegen eind december al redelijk sneeuwzeker?

  • Hans schreef:

   Of je gaat nu al naar Finland………….. (zie onder).

   • Wessel schreef:

    Voss pakt normaal gesproken meer neerslag (westkant) maar is ook wat gevoeliger voor warme vanaf zee. Trysil iets in de luwte dus minder neerslag, wel kouder. Wss eind december in beide en prima te skiën! Dus kijk ook naar andere dingen die de gebieden bieden.

    • Ewald schreef:

     Hoe is het skiën in Voss. Ik heb in bijna alle grotere gebieden in Noorwegen geskied en waar kun je Voss dan het beste mee vergelijken?

     In Voss willen we eventueel ook een RIB-boottocht over het Nearoyfjord maken.

     In Trysil zou het vooral echt om het skiën gaan.

 14. Hans schreef:

  Het begint er op te lijken………. Mont Blanc:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1570207910.jpeg[/img]

 15. Hans schreef:

  Finland opent skiseizoen! Ruka……….

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1570208426.jpeg[/img]

 16. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1570253852.png[/img]
  Interessante dag morgen! In de zuidwestelijke helft van Nederland kan op vrij uitgebreide schaal 15 tot 20 mm regen vallen. Afhankelijk van vooral de timing van de neerslag maar ook enigszins van de intensiteit en hoe ver die noordwaarts trekt zal in een strook over het zuiden of midden van het land de maximumtemperatuur -bij een straffe oostenwind- aan het eind van de ochtend of in het begin van de middag bij zo’n 10 graden blijven steken. Mocht dat over De Bilt zijn: het datumrecord staat op 10.1 graden (1936)!

 17. Nu werkt ie weer als vanouds. Helemaal TOP @Jannes !

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.