Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Rara wat klopt er niet: groot gat ozonlaag Antarctica

check ook eens

54 Reacties

 1. MierenN--ker schreef:

  Interessante materie weer 😀 Ik ben mee betreft Covid-19 uiteraard, het is belachelijk wat er gebeurt. Maar angst doet vreemde dingen met mensen.

  • Jesper schreef:

   Tja, de ziekenhuizen liggen wel vol!!!! En worden alleen maar voller. Zie je dat probleem dan niet?

   • MierenN--ker schreef:

    Op 5 Oktober lagen er ruim 710 patienten in het ziekenhuis en 180 op de IC’s. Hoe bedoelt u vollopen ? De stijlheid van de curve van de besmettingen is echt veel lager dan in Maart. Kijk voor het gemak even dit filmpje voor een heldere uiteenzetting van de cijfers, en de zin en de onzin van anti-corona maatregelen. https://www.youtube.com/watch?v=LrRijSa8494&feature=youtu.be

    • MierenN--ker schreef:

     En kijk even naar het aantal in ziekenhuis opgenomen patienten en dan vanaf 27 februari om het in perspectief te plaatsen. Kijk niet naar de besmettingen want die slaan nergens op. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken

    • Marco schreef:

     Het aantal patienten dat op de IC wordt opgenomen verdubbelt nu ongeveer elke 10 dagen. Dat betekent eind oktober 100 IC-patienten per dag. Dit heeft niets met angst te maken, maar met voorbereiden op wat komen gaat.

     • Flex schreef:

      @Marco
      Reken u eigen sommetje eens door tot Maart 2021 ? Rivm voorspelde begin dit jaar ook tussen de 200.000 en 500.000 doden . 180 landelijk op de IC ? In 2018 met de extreem zware griep/longontsteking epidemie lagen er 947 ( 10-12) op diezelfde IC’s ! Toen geen spoedwet en totale vernietiging van de economie, het aantal werklozen stijgt momenteel harder dan de ozo alarmerende coronacijfers.

     • Jurriaan schreef:

      Kijk nog even naar de RIVM grafiek opnames vanaf 27 feb in de link hierboven. Geen sprake van een lineaire of exponentiële groei ziekenhuisopnames, eerder stabilisatie. En vergeleken met maart een druppel. Dat lineair doortrekken van korte stukken data is een menselijk trekje. Precies hetzelfde probleem als met het ozongat zoals Hajo hierboven beschrijft.

   • Stéphan schreef:

    Hoe minder ziekenhuizen hoe meer mensen er liggen in ziekenhuizen die wel nog open zijn.. hoeveel ziekenhuizen hebben hun deuren moeten sluiten de afgelopen jaren?

    • Frank van Seggelen schreef:

     Sorry maar die snap ik niet, dus er liggen meer mensen in het ziekenhuis omdat er minder ziekenhuizen zijn.

     Je bedoeld waarschijnlijk dat er gemiddeld per ziekenhuis meer mensen liggen maar dat heeft helemaal niets met aantallen te maken natuurlijk.

    • Marco schreef:

     Nou, hoeveel?

  • Tijno schreef:

   Belachelijk wat er gebeurt… Ben jij soms een volger van Famke Louise? Evenveel brein heb je in ieder geval wel.

   • MierenN--ker schreef:

    U hebt een veilig baantjes bij de overheid of bent reeds gepensioneerd wellicht ? Iedereen die wil moet zichzelf lekker afzonderen, dat is je goed recht. Maar zodra je de overheid wilt inzetten om andermans vrijheden in te perken voor een virus met een mortaliteitscijfer dat om en nabij die van de griep ligt mag je wel met betere argumenten komen dan dit Tijno.

    • Tijno schreef:

     Geen van beide. Ik ben Accountant en momenteel studerende voor mijn RA titel. Wat ben jij? Ben jij een full-time MierenN–ker? Zo gedraag je je wel. Jij bent een type persoon dat met een bordje staat te demonstreren zeker. Je maakt je nog al druk om het virus. Accepteer gewoon de gevolgen die de overheid ons oplegt. Ga anders ff met Diederik Gommers praten, hij kreeg Famke Louise ook achter zich, dan moet dat bij jou ook wel lukken makker.

 2. Paul A Club 1989 schreef:

  Hajo: een te gek bericht. Kan niet anders zeggen! heel interessant.

 3. Frank van Seggelen schreef:

  Helaas ben ik een nichtje van 46 verloren aan Corona, kern gezond vol in het leven.

  Eenzaam gestorven in een ziekenhuis in Duitsland, 3 kinderen en een man achtergelaten waarvan 1 kind helaas gehandicapt.

  Verder nog iemand van 98 maar ach die heeft al genoeg leven gehad zullen we hier gaan zeggen waarschijnlijk…….

  Nee, Hajo ik ben het niet met je eens Corona moeten we serieus nemen daar zie en heb ik voldoende voorbeelden van gezien om me heen.

  Je kent me Hajo we hebben samen genoeg discussies gehad en gepraat en zeg ook als ik het niet met je eens ben bij deze dus.

  Ik ben niet bang maar neem wel de regels serieus…

 4. Aart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/10/1602186790.jpeg[/img]

  Voor wie het in hapklare grafiekjes wil zien (link https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken van MiereN–ker).

  En nu niet met de grafiek van ‘besmettingen’ komen, want die slaat dus nergens op.

  • MierenN--ker schreef:

   Precies dit dus… Als men SARS-COV-2 echt serieus had willen nemen was er deze zomer genoeg tijd geweest om aan ventilatie te werken.

   • Frank van Seggelen schreef:

    We zullen zien over 6 maanden, dan wil ik deze grafiek weer zien.

    Je gaat wel anders reageren als er in je omgeving iets gebeurd.

    Of denk eens aan de mensen die in de zorg werken, het gaat niet alleen om hoeveel mensen er ziek of dood zijn gegaan.

    Het gaat er vooral om dat de ziekenhuizen, IC’s en het personeel het niet aan kan daar zit het probleem.

    Zodra jij ziek wordt en je kunt niet in een ziekenhuis opgenomen worden omdat je aan de beademing moet, moet je ook niet gaan klagen.

    Ik vindt het onbegrijpelijk dat mensen dat niet zien.

    • MierenN--ker schreef:

     Mn zus heeft het heftig te pakken gehad en is na een half jaar nog steeds niet hersteld. Dus ik heb het in mn omgeving. Daarbij hebben veel andere vrienden het ook gehad en die hebben nergens meer last van. Het gaat echter om de balans van schade door covid en schade door anti covid maatregelen. En de hele maatschappij gijzelen en de economisch en misschien sociologisch de vernieling in helpen om dit virus dat is buiten proporties. Ik snap niet dat men dat niet ziet.

     • David schreef:

      Precies dat snap ik ook niet dat niet veel meer mensen dit zien

     • Johann schreef:

      Ik nodig je wanneer de tweede golf er komt graag uit op onze ICU (Zwitserland). Ik denk dat je dan wel anders praat! De ontwikkelingen in Nederland zijn zorgwekkend (net als het gedrag /denken van velen). We staan aan de vooravond van mogelijk een tweede Covid-19 golf met alle gevolgen van dien: Het aantal ziekenhuis opnames neemt nu al snel toe (zie grafieken) en het is te hopen dat het niet verder escaleert en we de IC zorg en IC bedden niet meer kunnen garanderen! Dat is de inzet!

     • David schreef:

      Wij mogen Zwitserland helaas niet in de Zwitsers daarin tegen zwermen iedere dag door heel Europa en houden zich minder aan de gedragsregels dan Nederlanders (zelf heel vaak gezien) we moeten ons niet gek laten maken door virologen en media zie inderdaad de grafiek van Aart dan hoef ik toch niks meer te schrijven

     • HansvK schreef:

      De maatregelen zijn ook afgestemd op zo min mogelijk economische gevolgen en ‘overlast’ voor mensen. Bij een complete lockdown gijzel je de mensen, maar daar is helemaal (nog) geen sprake van.
      Als iedereen zich netjes aan de regels had gehouden, stonden we er nu veel beter voor.

     • David schreef:

      Zelf houd ik mijzelf keurig aan de voorschriften en zeg ook niet dat men dit niet moet doen. Neemt niet weg dat het beleid totaal verkeerd is naar mijn mening.

     • Frank van Seggelen schreef:

      Dus gewoon niets doen, alles zijn gang laten gaan en als je Corona krijgt kun je helaas niet opgenomen worden in het ziekenhuis……. jij niet ik niet niemand niet….

      Je moet gewoon sterven tenslotte sterven er jaarlijks meer mensen aan de griep..

      Ik zou iedereen graag willen spreken als dit waarheid wordt en je eigen kind, vrouw of andere naaste wordt ziek.

      Dan zijn de rapen gaar natuurlijk.

      Doen we niets dan gaat het hier alsnog op uit draaien omdat er geen ruimte is in de ziekenhuizen.

      Ik vindt dus prima dat er maatregelen worden genomen en vian kij mogen ze nog strenger, en degene die zich er niet aan houdt moet simpelweg een flinke boete krijgen.

    • Johann schreef:

     @David Wat een onzin. Waarom denk je dat Nederland niet meer zo makkelijk Zwitserland in komt?? Omdat jullie er een “zooitje” van maken. Sla de kranten en media er maar eens op na. Bv deze , vanmorgen nog in een grote ochtendkrant –
     //Zo werd Nederland de coronakoploper van Europa;
     ‘Het lijkt wel of jullie het niet willen begrijpen – ’ Nederland is uitgegroeid tot de coronaparia van Europa. De tweede golf veroorzaakt hier meer besmettingen dan in andere landen en wordt alleen maar groter. Hoe dat komt? Doordat wij zo eigenwijs zijn, zegt de rest van Europa` Het lijkt wel of jullie het niet willen begrijpen”!

     • David schreef:

      Kijk en dat is nou complete onzin in Nederland is het gedrag echt niet anders (ik ben ook tijdens de Corona tijd in andere landen geweest)
      Maar goed door mensen zoals jij die als makke schapen achter het beleid van de overheden blijft staan komen we alleen maar verder in de problemen en als we niet aan Corona sterven komen we om van de honger omdat alles en
      Iedereen failliet is.

     • HansvK schreef:

      Precies, omdat er zoveel koppige Nederlanders zijn die het beter denken te weten of die lekker egocentrisch bezig zijn. En dan de overheid maar de schuld geven, lekker makkelijk.

   • David schreef:

    Lees dit even schreven door niet de eerste de beste..

    @MLevitt_NP2013 speaks truth

    “It’s important to realise that COVID is the first disease where we’ve made extensive use of
    virus RNA testing.., if we were to apply this measure to flu season, we would find 20% of the people carry the flu virus.

  • @Johann, en hoe komt het of waaraan ligt het dat ziekenhuizen ‘ overvol ‘ liggen ? Niet door de duizenden of zelfs honderdduizenden Cojona patiënten zoals door alles en iedereen voorspeld werden maar door een gebrek aan voldoende capaciteit, infrastructuur en personeel ten gevolge van jarenlange besparingen en bezuinigingen.

 5. Romain schreef:

  Hi Hajo, Leuk bericht!
  Het gaat de komende dagen lekker sneeuwen in de Alpen. is dit een mooie voorbode voor de komende winter?

 6. Flex schreef:

  @Johan
  “”De tweede golf veroorzaakt hier meer besmettingen dan in andere landen en wordt alleen maar groter. Hoe dat komt? “”

  Dat komt door dat wij enorm achterlopen met de testcapaciteit en er zelfs niets op voorraad was.. Nu elke dag 1000den testen positief uitpakken (40% foutmarge !!) lopen de besmettingen idd op MAAR van die duizenden besmettingen elke dag komt slechts 1.7% in aanraking met de zorginstellingen de meeste ondervinden er zelf geen enkele last van maar moesten van hun baas verplicht getest worden ……. NU even over de griep in 2018 Johan , bekijk daar de sterftecijfers eens op CBS en kijk de bezetting eens van de IC s Dec 2018 ruim 800 ? De longontstekingen zorgden daar toen voor …..niets of niemand sloeg alarm want het was gewoon de jaarlijkse griep,toch ….waarom NU dan deze buiten proportionele idioterie die ons economisch kapot maakt vraag ik mij echt oprecht af ?? Of worden de ski passen straks 120 e per dag ?

  • Johann schreef:

   @Flex Dat komt met name ook omdat Nederland zo dichtbevolkt is! Dus dat vraagt nog meer maatregelen, discipline en een appèl aan een ieders eigen verantwoordelijkheid. Of deze “buiten proportionele idioterie” terecht of onterecht is laten we maar even voor wat het is. Feit is dat we Covid heel serieus moeten (blijven) nemen en vooral ook niet moeten gaan afzetten tegen bv de griep en mortaliteit.

   In het voorjaar werden we ook in CH door Covid overvallen en konden we nog maar net het hoofd boven water houden resp. adequate Cocid en reguliere zorg leveren. IC’s stroomden binnen mum van tijd vol, ook onze eigen ICU (Kanton Spital Oberwallis) met 6 bedden werd in zeer korte tijd eveneens overlopen met Covid patienten die binnen zeer korte tijd aan de beademing kwamen en veelal ook snel op de buik. Het ziektebeeld verliep extreem snel en agressief waarbij naast de longen ook ander vitale organen (hart, nieren) werden aangedaan of het lieten af weten. Wij moesten onze bed en beademingscapaciteit opschalen van 6 naar 12 tot 24 in het worst case scenario, mede ook doordat we uit Frankrijk en Italia patiënten moesten overnemen. Sommige patiënten overleden, anderen lagen tot 66 dagen (!) aan de beademing incl dialyse. Weer anderen moesten worden overgeplaatst (ECMO) en zitten tot vandaag nog in een revalidatie traject of hebben onherstelbare schade aan longen, hart, nieren. Invalide dus en dat mogelijk voor de rest van hun leven. Dan hebben we het nog niet over het leed en gemis van naasten door familie, vrienden etc. Complete families werden weken lang uit elkaar gerukt of er moest afscheid worden genomen van hun naasten zonder bij het overlijden aanwezig te kunnen zijn. Enkel door de inzet van het IC personeel, de hulp van het leger (militairen), OK en Anesthesie medewerkers was dit bij ons en in de Zwitserse Spitäler mogelijk. Velen, ook jonge vitale patenten hebben het echter niet gehaald! (1789 patienten zijn aan Covid in CH overleden) Nogmaals, er zijn ook andere ernstige dramatisch verlopen ziektebeelden maar de impact die Covid heeft (of kan hebben) is enkel te vergelijken met de meest ernstigste vorm van ARDS (longoedeem), Pneumonie incl. zgn severe sepsis die eveneens een hoge mortaliteit kennen. Hoe makkelijk is het dan om Covid (57000 patiënten in CH) te bagatelliseren vanuit een veilige werkplek en comfort zone en met een goede gezondheid! Laten we hopen dat diegenen die dit nu zo makkelijk doen zelf straks niet het onderspit moeten gaan delven door dit “onschuldige” virus!

   • David schreef:

    Tja dat natuur probeert iedere keer weer de sterk overbevolkte aarde te redden maar de mens denkt het beter te weten en wil iedereen laten overleven maar dat lukt natuurlijk niet eeuwig

   • MierenN--ker schreef:

    Johann, ik snap je punten echt. Ik snap ook de fysieke schade die het met zich mee brengt. Maar wat is jouw eindstrategie ? Doorgaan hiermee tot er een vaccin is ? Wat als dit nog 3 jaar duurt, of 5 jaar, of nooit? Dit virus is onder ons en gaat nooit meer uitgebannen worden. Zelfs al zouden de huidige overheidsmaatregelen effectief zijn en we zouden het tot 0 kunnen terugbrengen, zodra we weer als mensen gaan leven steekt het weer de kop op. Als er geen culturele sector meer over is en miljoenen Nederlanders in de WW zitten, met alle gezondheidsschade van wat is er nog te leven dan ? Als we zouden inzien dat we ventilatie effectiever hadden moeten inzetten en dat we in de buitenlucht ALLE maatregelen hadden moeten opheffen hadden we economisch deze zomer een boel kunnen redden.

    • David schreef:

     Helemaal mee eens

    • Johann schreef:

     SARS-CoV-2 is een een nieuw soort virus, een variant uit een “wolk” van coronavirussen (verkoudheids / griep virussen) Het probleem is echter dat dit virus (deze variant) voor de mens nieuw is en ons immuniteitssysteem er nog niks mee kan resp. zich abnormaal kan gaan gedragen (overreactie) met alle gevolgen van dien. Verder onderzoek en immunisatie in welke vorm dan ook vraagt tijd! Tot het zover is en ook Sars-CoV-2 gedegradeerd is tot een normaal griepvirus dan wel er effectieve behandeling methodes mogelijk zijn zullen wereldwijd verdere uitbraak maatregelen genomen moeten worden om zo verdere (nieuwe) verspreiding te voorkomen. Alleen met goede ventilatie kom je er helaas niet!

   • Flex schreef:

    @Johann
    Indrukwekkend verhaal , en ik “geloof ” u helemaal daarin ,al vind ik de sterftecijfers 1789 op een bevolking van miljoenen nog steeds nihil .
    “”terecht of onterecht is laten we maar even voor wat het is.”” En precies daar wringt nu de schoen ,de coronabeperkingen en de enorme kosten zijn niet evenredig aan het huidige ziekbeeld ? Daarbij word elk tegenargument vakkundig van internet gecensureerd zoals De Hond (ventilatieverhaal) maar ook tientallen artsen die met een redelijk eenvoudige behandeling (15 euro) niet hun verhaal mogen doen ,de regering die een onderzoek naar de betrouwbaarheid van de afgenomen test weigert ? En zo kan ik nog wel ff doorgaan helaas … De grafiek van @Aart hierboven zegt genoeg ….3 maanden lang vrijwel lege ziekenhuizen en nu de winter nadert licht oplopend ,,best logisch ook gezien er elk jaar 3 virusstammen in de winter ons komen lastigvallen…
    Tot slot overbevolking zegt u ? In China zijn de steden alleen al met 10 tot 35 miljoen mensen groot…maar daar is een ECHTE lockdown geweest niet zo’n halfbakken lockdown als in Europa en leest u nu nog wat over de 2 miljard mensen in China en corona ? Ik niet ! Prettig weekend allemaal..

 7. Sander schreef:

  Wel opvallend dat er maar 1 berichtje over het weer staat in bovenstaande reacties. Dacht dat dit toch vooral een weer site is.
  Gelukkig bestaat er zoiets als weer, maakt het een stuk luchtiger allemaal.

 8. Carl schreef:

  Terug graag het weer aub
  Komend weekend pak sneeuw met lage sneeuwgrens. Kijk er naar uit. Weer webcam smullen

 9. Artus schreef:

  Ik deel volgende link met jullie: https://apps.ecmwf.int/webapps/opencharts/

  ECMWF heeft net de overstap gedaan naar open charts, een open data-model dus voor het grote publiek!

 10. Sunnyboy O-Bl schreef:

  Wat een geouwehoer op deze site. kunnen we het s.v.p. over het weer hebben en de discussie overlaten aan de “echte” deskundigen. Leg je gewoon neer bij wat zij beslissen. Nederlanders (ik dus ook) weten blijkbaar alles beter (zijn ze in het buitenland ook zo blij mee).

 11. fred schreef:

  Hajo lacht zich rot om deze reacties, doe ik mee?, nee want dan komt Hajo de rest van het jaar niet meer bij van het lachen.

 12. Tijs schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/10/1602272715.jpeg[/img]

 13. Tijs schreef:

  Dit was vanmiddag in Bergschenhoek

 14. Rogé schreef:

  Beste Johann welk virus heb jij het over? Kan jij mij het wetenschappelijke bewijs leveren van dat coronavirus? Een nieuw virus voor de mens? Johann wist je dat het Cocid-19, sars, ebola en Aids-virus gepatenteerd zijn. Wat betekend dat een gepatenteerd virus? Aart laat het al perfect zien met de grafieken. De lijn van het aantal doden is vanaf juni zo vlak als een lineaal. De verhalen over overvolle Ic’s en oplopende cijfers. Ga maar eens bellen met die ziekenhuizen of ga er filmen binnen. Er liggen amper patienten met corona. Het is gewoon van a tot z een plandemie. Het is exact hetzelfde draaiboek als met de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

  • Johann schreef:

   Ik hoef geen wetenschappelijk bewijs te leveren mbt het virus. Dat is er al lang. Nog even voor de duidelijkheid. Het ICTV kondigde op 11 februari 2020 ‘ernstig acuut respiratoir syndroom coronavirus 2 (SARS-CoV-2)’ aan als de naam van het nieuwe virus. Deze naam is gekozen omdat het virus genetisch verwant is aan het coronavirus dat verantwoordelijk is voor de SARS-uitbraak van 2003. Hoewel ze gerelateerd zijn, zijn de twee virussen verschillend. De grafieken als ook praktijk laten de laatste weken / dagen weer een sterke toename van het aantal besmettingen zien van patiënten met dit SARS-CoV-2 virus! Vandaag zaterdag wederom een stijgen, 6504 nieuwe besmettingen. Dat zijn er ruim 500 meer dan gisteren. Kijk eens goed naar de grafieken (links) en dan met name ingezoomd op de gele lijntjes! Niks vlak meer als een liniaal. Ziekenhuizen beginnen langzaam weer “vol” te lopen en ook op de ICU’s zien we weer een stijgende trend. De gewone reguliere zorg komt meer en meer in gevaar met alle gevolgen van dien. Het is nu zaak om ervoor te zorgen dat dit niet verder escaleert en die lijn vlak want anders gaat het een heel lange vervelende winter worden!

 15. Hajo schreef:

  Dank voor deze mooie respectvolle reactiestroom over een zeer moeilijk onderwerp. Hier mijn volgende bericht met onderaan een reactie en een vraag: https://wintersportweerman.nl/stubaitaler-gletscher-opent-met-schitterende-poedersneeuw-117464/

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.