Weer zo’n ongrijpbare speling van de natuur. Naast lawines en noodlottige ongevallen worden ook (top) sporters getroffen door nog meer niet te doorgronden oneerlijkheden. Nog geen 10 minuten nadat de heren op het OKT in Thialf  hun laatste rondjes van de 1500 meter hadden geschaatst en juist voor de massa-start bij de vrouwen drong het bericht door dat marathonschaatser Sjoerd Huisman op 27-jarige leeftijd aan een hartstilstand is overleden.

Was Sjoerd zeer geliefd binnen het marathon- en langebaancircuit, des te meer bij zijn familie, vrienden en bekenden. Geboren in Andijk en woonachtig in Avenhorn werkte hij ook in de schaatswinkel bij de ijsbaan in Hoorn. Lees hier en  hier is wat RTV-Noord-Holland bericht over de regionale held.

Nederlands kampioen marathon schaatsen op natuurijs 2009

Bovenstaande reportage werd gemaakt naar aanleiding van zijn Nederlands kampioenschap marathonschaatsen op natuurijs. Oostvaardersplassen, 8 januari 2009. Op de foto die overwinning vierend op de voor hem zo kenmerkende wijze.

In Heerenveen sloeg het nieuws in als een bom. Het feest dat het OKT was werd abrupt zeer relatief. De massa-start voor de vrouwen, waar ook Sjoerds zus Mariska aan zou deelnemen, ging niet door. In plaats daarvan deze indrukwekkende ereronde.  Let op het finish-gebaar.

Weissensee 2010

Nog één uit betere tijden.. Weissensee 2010.

In de reacties zei Remko het al zeer treffend: “Ach, en dat het dan morgenavond regent is maar betrekkelijk. Ook dat het nog niet winteren wil.  Er komen nog een paar maanden en zeker nog vele winterse jaren. Maar nu past alleen nog maar stilte.” Wel of geen eerdere hartproblemen -waarover wordt gespeculeerd- het maakt niet uit. Ik wil slechts de woorden van Hajo (gisteren) citeren:  dit is héél erg…. héél gemeen…. dit mag niet gebeuren…. …. Uit je medeleven richting de zus, vriendin en familie van Sjoerd en zet hieronder in de reacties maar je R.I.P. voor hem en uit je boosheid tegen moeder natuur dat het leven zo fragiel is..


Leo

Leo, chemisch analist, 50 jaar, is sinds zijn vroege jeugd enorm in (winter)weer- en sport geïnteresseerd. Zijn eerste sinterklaas-surprise was dan ook een ingevroren scheurkalender van Jan Pelleboer. Sinds de opkomst van het internet en vooral de toegankelijkheid van alle gegevens ging hij zich er wat verder in verdiepen. Tegelijkertijd kwam hij als vanzelf op de site van Hajo Smit uit. Dankzij mooie interactie met een aantal anderen die reageerden op de artikelen van Hajo ontstond het idee daar wat meer mee te gaan doen.

11 reacties

Gesloten voor reacties.