Hogedrukgebied Queen heeft het voor elkaar: Europa ontwaakt uit een “nachtmerrie” van koud aprilweer met sneeuw en vorst. En als je mijn kwalificatie ver vindt gaan moet je het maar aan de Franse wijnboeren vragen, die tot wel 90% van hun oogst kwijt zijn in vele bekende wijnstreken.

De Zugspitze liet een laatste restje noordstuwing zien.

Hierboven zie je het op de kaart. Nog wat roze vlekjes bij Oostenrijk. Vanaf maandag komt ervan uit het oosten bewolking en wat nieuwe stuwing tegen Oostenrijk aan.

Deze berekening voor mijn nieuwe werkplek in Kaprun laat zien dat de scherpe kou er vrijdag vanaf is. Maar ook inderdaad die ingewaaide wolken en lichte neerslag. De Lage Landen hebben daar minder last van. Maastricht meer dan Amsterdam.

Vooral het hooggebergte ligt er door deze koude fase nu echt diep winters bij. Heb mezelf net beloofd om straks eind mei eens op de toerski’s naar de Rudolfshütte te gaan en een top te beklimmen.

Hoe verder? Gewoon tof. Ht dipje rond de 22e zit er nog steeds. Dat is als Queen wordt afgelost door haar opvolger.

Het Europese model maakt er zelfs een flinke dip van. Maar dat is hier echt een koude uitbijter. Ga toch minimaal uit van het pluimgemiddelde. En er is ook een bifurcatie zodat je ook op een warme tak met een vet cluster kunt inzetten.

Doe jouw wens voor de staart van …. april. Kleine donatie erbij en hij komt uit. Als het allemaal zulk mooi zoetsappig weer gaat worden en blijven nu… zou dat een mooi moment kunnen zijn voor een korte pauze hier. We’ll see. Altijd zodra het interessant wordt sta ik voor jullie klaar. Het hele jaar door.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Frans V · 14 april 2021 op 22:09

Nieuwe ec is weer koud, pluim is er bijna, verwacht dat er al meer members mee gaan met het koude vervolg.

Frans V · 14 april 2021 op 22:10

Nieuwe ec weer koud, verwacht dat er meer member meegaan met het koude vervolg.

Kirsten_dl · 15 april 2021 op 12:33

De koude vanaf medio april stond al langer in de sterren en het zou weleens die kant op kunnen gaan. 🙂
Heerlijk zoals het momenteel is; ’s nachts lekker fris en overdag niet té warm met afwisselend zon en wolken. Slaapt echt heel lekker en zoveel gezonder onder een tarp.
Komend weekend weer een rondje Ardennen met rugzak en slaapmateriaal. 🙂

Gesloten voor reacties.