Voor de afwisseling eens een kiekje van het middelgebergte – Sauerland – om te illustreren dat het winer is in Europa. En hoe goed ka het eruit zien voor de Lage Laden? Ik heb er geen boude voorspelling aan gewaagd, wel uit de losse pols enkele doorkijkjes en nu komt het uit!

Terwijl Nederland voetbal kijkt en ik met een schuin oog… zakt het kwik ruim onder nul om er voorlopig amper meer boven uit te komen.

Om je vingers bij af te likken. En vooralsnog zonder grote sneeuwval. Dus opgespoten ijsbanen en eerste wedstrijden op natuurijs. Heerlijk.

Ondertussen is Oostenrijk en zijn de noordalpen in aan het sneeuwen. De dalen vanaf zeg 700m worden wit en blijven wit! Goed kerst is nog ver weg. Gaat er Weihnachtstauwetter komen? Toch wel onwaarschijnlijk nu. Te meer de kou zo maar komt afzakken zonder echt sturend druksysteem. Geen scandihoog. En dus kan er ook niet zo maar tegen gestuurd worden.

Door omstandigheden heb ik vandaag en vanavond geen tijd gehad voor een uitgebreid bericht ondanks een FANTASTISCHE stroom donaties. Ik ga dat morgenochtend inhalen. Hier nog even een blik op de avondpluim. Tot 18 of 19 december winter in de Lage Landen. Morgen meer analyse richting oud en nieuw.

PS Nog niemand gehoord die de energie niet mee kan betalen. Bij mij ook geen probleem en toch zijn donaties welkom.

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.