Voor de afwisseling eens een kiekje van het middelgebergte – Sauerland – om te illustreren dat het winer is in Europa. En hoe goed ka het eruit zien voor de Lage Laden? Ik heb er geen boude voorspelling aan gewaagd, wel uit de losse pols enkele doorkijkjes en nu komt het uit!

Terwijl Nederland voetbal kijkt en ik met een schuin oog… zakt het kwik ruim onder nul om er voorlopig amper meer boven uit te komen.

Om je vingers bij af te likken. En vooralsnog zonder grote sneeuwval. Dus opgespoten ijsbanen en eerste wedstrijden op natuurijs. Heerlijk.

Ondertussen is Oostenrijk en zijn de noordalpen in aan het sneeuwen. De dalen vanaf zeg 700m worden wit en blijven wit! Goed kerst is nog ver weg. Gaat er Weihnachtstauwetter komen? Toch wel onwaarschijnlijk nu. Te meer de kou zo maar komt afzakken zonder echt sturend druksysteem. Geen scandihoog. En dus kan er ook niet zo maar tegen gestuurd worden.

Door omstandigheden heb ik vandaag en vanavond geen tijd gehad voor een uitgebreid bericht ondanks een FANTASTISCHE stroom donaties. Ik ga dat morgenochtend inhalen. Hier nog even een blik op de avondpluim. Tot 18 of 19 december winter in de Lage Landen. Morgen meer analyse richting oud en nieuw.

PS Nog niemand gehoord die de energie niet mee kan betalen. Bij mij ook geen probleem en toch zijn donaties welkom.

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.