Lederhose-Wedel-Finale

Op 11 en 12 april a.s. krijg je in de Zillertal Arena direct een gratis skipas als je in Dirndl of Lederhose bij de kassa verschijnt. Het event heet de Wedelfinale en wordt voor het tweede jaar op rij gehouden. Geen Oostenrijkse klederdracht bij de hand? Geen probleem! Op de heenweg naar de Zillertal Arena kom je automatisch langs de Zillertaler Trachtenwelt in Schlitters ( ja met de Pamela Anderson megaposter) , een megastore vol betaalbare klederdracht.

Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml bieden een speciaal Snow, Sun & Fun arrangement waarbij je 3 dagen in de watten wordt gelegd. Het is nu al duidelijk: het seizoeneinde is geniaal deze winter! Nog een week lang valt er regelmatig sneeuw en dan komt waarschijnlijk een fase met dagenlang droomweer (zie weerbericht). Het is ook geen geheim dat juist die laatste weken van het seizoen zo heerlijk rustig zijn op de pistes. Dus zelfs als je met Pasen niet meer weg kunt, blijft het superaantrekkelijk om alsnog een paar dagen te gaan rond het weekeinde van 11 en 12 april 2015. Voor veel skigebieden de laatste dagen van het seizoen maar er is ook altijd wel een gletsjer in de buurt waar het feest nog langer doorgaat. Of ga eens met toerski’s de berg op als het gebied officieel al is gesloten!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.