Lederhose-Wedel-Finale

Op 11 en 12 april a.s. krijg je in de Zillertal Arena direct een gratis skipas als je in Dirndl of Lederhose bij de kassa verschijnt. Het event heet de Wedelfinale en wordt voor het tweede jaar op rij gehouden. Geen Oostenrijkse klederdracht bij de hand? Geen probleem! Op de heenweg naar de Zillertal Arena kom je automatisch langs de Zillertaler Trachtenwelt in Schlitters ( ja met de Pamela Anderson megaposter) , een megastore vol betaalbare klederdracht.

Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml bieden een speciaal Snow, Sun & Fun arrangement waarbij je 3 dagen in de watten wordt gelegd. Het is nu al duidelijk: het seizoeneinde is geniaal deze winter! Nog een week lang valt er regelmatig sneeuw en dan komt waarschijnlijk een fase met dagenlang droomweer (zie weerbericht). Het is ook geen geheim dat juist die laatste weken van het seizoen zo heerlijk rustig zijn op de pistes. Dus zelfs als je met Pasen niet meer weg kunt, blijft het superaantrekkelijk om alsnog een paar dagen te gaan rond het weekeinde van 11 en 12 april 2015. Voor veel skigebieden de laatste dagen van het seizoen maar er is ook altijd wel een gletsjer in de buurt waar het feest nog langer doorgaat. Of ga eens met toerski’s de berg op als het gebied officieel al is gesloten!

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.