hajojumpok

Momenteel weer eens als vanouds zeer beroerde wifi en grote moeite een fatsoenlijke avondupdate te produceren. Dus begin ik er maar mee te zeggen dat ik heerlijk geskied heb vandaag met het hele gezin en enkele vrienden vrolijk spelend op en aan de rand van de piste. Jumps zijn de manier om niet te voelen dat je vijftig nadert! Graag hoor ik de berichten uit de Franse Alpen. Of het daar vanmiddag inderdaad al mooi zonnig was. Hier buiten het berghotel Rudolfshütte spookte het vanavond nog flink. Stevige sneeuw in de schijnwerpers rond het gebouw. Wat veel Nederlanders hier trouwens zeg in dit mini gebied met 23km piste! Hoe zie jij kleine skigebieden? Go of no go?

ensoostenrijk2202-12

Het ensemble voor een punt aan de Oostenrijkse noordkant vanavond. De ijzig eindigende hoofdrun die we vanochtend nog hadden zijn we kwijt. Komt wel weer terug hoor. We zien de regenpiek morgen einde van de dag binnen komen en daarna snelle afkoeling naar een flink koude sneeuwrijke fase. Het Oostenrijkse weerbericht belooft veel moois:

Neuschnee. Viele Gipfel stecken im Nebel und es schneit verbreitet. Größere Neuschneemengen von den Zillertaler Alpen und den Dolomiten über die Nockberge bis zur Gleinalpe in der Steiermark.

Dat wordt smullen dus…. ik ga nu hangen. De wifi is echt niet goed. Morgen komt de monteur… en morgenochtend hoop ik dat iedereen uitslaapt en ik als enige aan de antenne hang.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

17 reacties

Gesloten voor reacties.