Weet je nog dat we voor Kerst een prijsvraag hadden op Facebook? De winnaar was Brian! En hij zit nu op dit moment met zijn 3 uitgekozen vrienden in zijn zevende hemel: Les Menuires. Uit het weerbericht van vanochtend(nu ook met weervideo onderaan) weten we dat de vier geen slechte week hebben getroffen. Gisteravond had ik Brian aan de lijn. Het was een mooie best zonnige dag geweest maar vooral zondag was het mist en sneeuw tegelijk. Geen hand voor je ogen, gaf Brian aan. Suzanne riep op de achtergrond: “Er is 10 tot 20cm gevallen”. 

lesmenuires0402

En dit zijn de condities vandaag! Een droomdag! Tikje bewolkt maar yummie-sneeuw. Check de webcams zelf! Les Menuires is echt heel betaalbaar. En met de zeer goede prognose voor de Franse Alpen moet je echt eens naar de prijzen kijken op lesmenuires.com of bij Bizztravel. Nu even iets meer over Brian en zijn vrienden voordat we later deze week een review van ze krijgen. 

Beste lezers van Wintersportweerman.nl,

Ik ben Brian en ik heb de wintersportvakantie gewonnen!! Super blij! Ik neem Tom, Matheus en Suzanne mee. Tom ken ik van de middelbare school, Matheus ken ik via mijn vriendin en Suzanne heb ik op werk leren kennen. Ik ben nog jong maar heb een hele verantwoordelijke pittige baan midden in de samenleving. Tom en Matheus zijn trouwens ook collega’s.  Ze zijn alledrie superblij dat ze mee mogen. Wat een prijs! Eerst zouden we alleen de skipas voor St. Martin en Les Menuires krijgen maar de VVV liet nog voor vertrek weten dat we gratis de upgrade kregen voor de grote skipas voor de hele Trois Vallées.

Ik ben 24 jaar en woon al 7,5 jaar samen met mijn vriendin. Mijn vriendin kan niet skieën en heeft hoogtevrees in skiliften. Hajo vroeg of ze niet jaloers is op Suzanne? Nee hoor! Suus is mijn mattie! Ik doe zelf zowel ski als snowboard maar vind skiën leuker! Normaal ga ik 1 keer per jaar. De Trois Vallees ken ik goed. Vorig jaar was ik er een week en zijn we het hele gebied door geweest. Nu zitten we in Les Menuires strak aan de piste. Dat komt goed uit: want we skiën graag elke minuut van de dag. Afsluitend drinken we graag een biertje in een bar maar het skiën staat voorop. Als je dat zoekt zit je hier in Les Menuires perfect. Knus appartement ook: ’s avonds lekker kaartje leggen en dan lekker tukken voor weer ’n dag op de pistes. 

Veel groeten,
Brian

Nou geniet ervan! En ja hoor de foto’s van vandaag komen al binnen:

friendslesmenuires

Tja zo’n vette prijs win je niet elk jaar!

lesmenuires

En hoe lekker was het vandaag!

metgopro

Een mistig momentje. Vandaag of gisteren? Brian: kom er maar in…

track_lesmenuires

 

Tja en in de Trois Vallées heb je nogal wat hoogtemeters! Begint het te kriebelen? Kijk hier dan naar de Nederlandse pagina met last-minute aanbiedingen


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

Gesloten voor reacties.