Bovenstaande prachtplaat hebben we even geleend van onze vrienden uit Obertauern. Op dit moment is dit ‘freeride paradijs’, zoals Obertauern zich presenteert, ook echt op en top geschikt om lekker te poederen. Morgen kan daar nog eens een centimeter of 10 tot 30 bijvallen. 

 
Op het moment van schrijven wordt een pluk bewolking, horend bij een lagedrukgebied boven de middellandse zee tegen de bergen aangestuwd in de Italiaanse Piemonte. Deze retour d’est, zoals de Fransen het ooit hebben genoemd, zorgt vanavond en vannacht nog eens voor een dik pak sneeuw in deze regio. Morgen trekt het lagedrukgebied weg richting het oosten en zal de neerslag zicht verplaatsen naar de meest oostelijke rand van de Alpenkam. Aldaar kunnen de oostelijk gelegen skigebieden dus nog eens rekenen op een mooie laag verse sneeuw. 

Vanaf woensdag komen de Alpen dan steeds meer onder invloed van hoge druk. De tweede helft van de week zal voor Oostenrijk dan ook vrijwel puur zonnig verlopen. In Frankrijk duurt het wat langer voordat alle bewolking verdwenen is. Maar aanstaande weekend blijft bovenstaand beeld over. Kaiserwetter voor de gehele Alpen!

Om de dag af te sluiten nog een aantal gave uploads die zijn binnengekomen via de Bizztravel Sneeuwhoogte App:

[fbphotos id=554827444551465]

 


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

4 reacties

Gesloten voor reacties.