Prachtige zomerdagen in het Kleinwalsertal

Heerlijk dichtbij, prachtige biketrajecten en 150 kilometer aan wandelpaden. Het Kleinwalsertal is een droom bestemming in de wintermaanden, maar ook voor een top zomervakantie kan je hier terecht. Als je geen rekening moet houden met de schoolvakanties kan je best rond 19 september richting dit prachtige gebied trekken want dan vind hier het jaarlijkse Almabtrieb plaats. Een traditie uit de Alpen die hoog op mijn “bucketlist” staat. Wanneer het vee éénmaal binnen staat ga jij lekker de bergen in, te voet, met de mountainbike,… mogelijkheden genoeg.

 

Prachtige zomerdagen in het Kleinwalsertal

Of je nu houdt van fietsen, wandelen of een heerlijke vakantie om te herbronnen je kan het allemaal in het Kleinwalsertal.  Hou je van wandelen dan heb je hier 150 kilometer aan wandelwegen om je bezig te houden. Het hoogteverschil varieert tussen 1000 en 2536 meter. Daarnaast heb je wandelpaden van diverse niveau’s en kan je kiezen tussen een dagtocht of tochten van langer dan één dag. Boek je een vakantie, dan krijg je er gratis een liftpas bij, meer informatie vind je hier.

Onderstaande foto is afkomstig van de facebookpagina van Kleinwalsertal Travel en toont de steenmannetjes die je overal in de bergen kan spotten. Ben jij ze al tegen gekomen? Ze helpen je te oriënteren wanneer het zicht beperkt is, dus je dient er wel netjes af te blijven.

Prachtige zomerdagen

En waar je kan wandelen kan je natuurlijk ook trailrunnen! Deze uitputtende activiteit is de laatste jaren aan populariteit aan het winnen. In het Kleinwalsertal heb je 16 routes, variërend van 5,90 km tot 43 km. Niet te missen voor de echte liefhebbers is de Walser Trail Challenge van 28 tot 29 juli.

Daarnaast kan je in het Kleinwalsertal ook mountainbiken of e-biken. Ook hier weer vind je verschillende afstanden voor elk niveau van fietser.

prachtige zomerdagen in het Kleinwalsertal

De zomerdagen worden afgesloten met het Almabtrieb in September. Tijd voor het vee naar de stallen te begeleiden en te wachten op de winter. Maar liefst 700 dieren komen de Alpen naar beden, ze zijn vaak versiert met bloemen en worden begeleidt van de bergen richting het dal. De herders zijn gekleed in traditionele kledij en begeleiden de dieren. De tocht duurt ongeveer 1,5h en vind in de ochtend plaats. Aangekomen in het dorp zorgen de herders ervoor dat het juiste dier bij zijn eigenaar terecht komt.

Wil je meer lezen over de Walser Cultuur, dan kan je best hier even kijken.

Wie van onze lezers trekt er deze zomer of winter naar het Kleinwalsertal?


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!