Betoverend mooi!

Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos. Eindeloze mogelijkheden.

ZELL am see - kaprun
Lees verder >

Het paradijs bestaat. Een meer, meerdere skigebieden en een gletsjer en alles op steenworp afstand van elkaar. Een droom!

De plek om te vliegen met de luchtballon! Ga jij dit jaar ook?

Région Dents du Midi
Lees verder >

Superieur sneeuwzeker zijn de pistes van de Région Dents du Midi. Dorpen liggen ruim boven 1000m en de Portes du Soleil reikt tot 2466m. En natuurlijk worden de pistes elke dag opnieuw perfect geprepareerd.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Sneeuwzeker en toch veel ook onder de boomgrens. Heel knus dus. Grote variatie aan accommodatie van luxe hotel tot betaalbaar pension.

op 994 km van Utrecht vind je deze parel van een skigebied voor jong en oud.

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

Innsbruck Nordkette
Lees verder >

Het leukste en ruigste piepkleine skigebied van de Alpen.

De bergen ontdekken bij het vallen van de avond, dat kan in het Montafon!

loser ALTAUSSEE
Lees verder >

Een niet al te groot gebied en heerlijk voor de hele familie. Sneeuwzeker en minder filegevoelig.

Val Gardena
Lees verder >

Brede pistes, fantastische vergezichten, heerlijke keuken en de prachtige Sella Ronda. Als je hier bent geweest komt je verliefd thuis.

Prachtige sneeuwvrije “ijsrun” Europees weermodel

check ook eens

79 Reacties

 1. Ab schreef:

  Idd @Hajo, zolang het op 5km hoogte boven scandinavie warm wordt kan dat hogedruk activiteiten opleveren. Ook wel WA warmte advectie genoemd.

 2. Ab schreef:

  Toch ben ik ook benieuwd naar de gemiddelde luchtdrukverdeling op de 500hpa kaarten van ECMWF. Hier kijk ik ze altijd. Iets voor half tien komen ze uit. http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf.php?mode=1&map=0&type=1

 3. Richard schreef:

  Hier in Stein (L) net gemeten sneeuwdek van 7 centimeter. Nog steeds motsneeuw. Activiteit laat wel na. Nu kan het opklaren, zodat het KOUD kan worden. Waarschijnlijk pas in de nacht van dinsdag op woensdag mogelijk. Nu nog teveel bewolking.Temperatuur nu -2.

 4. Erwin schreef:

  De sneeuwverwachting die ik had aangegeven blijkt ten dele uitgekomen… Zoals verwacht het meeste in Zuid oosten gevallen. en weinig in noordwesten.

  Sneeuwvoorspellingen blijken altijd lastig…

 5. jeroenh schreef:

  @erwin, en in ons tilburg ook nog niet de 4 cm (hoewel het nog steeds sneeuwt)

 6. ser@rotterdam schreef:

  las net MATIGE sneeuwval maastricht om 19.00 op rtl tekst !

 7. Erwin schreef:

  in zuid limburg ligt meer dan verwacht, hier wat minder in Tilburg helaas, zo’n 2,5 cm

 8. ser@rotterdam schreef:

  in rotterdam slechts een onderbroken poederlaagje ….

 9. jarno schreef:

  Het sneeuwt al 9 en een half uur en de tegels worden nu ook eindelijk wit en hoop stiekem nog wel op een gesloten dek! Hahaha

 10. Ab schreef:

  Het wordt weer een KOUDE!!! pluim zometeen na het zien van de 500hpa en 850hpa gemiddelde van ECMWF 12u op de kaarten.

 11. Erwin schreef:

  @hajo, Ab, het ECWMF komt weliswaar met een droge ijsrun maar het gfs voorspelt aanstaande vrijdagmiddag serieuze sneeuw in zuidwest Nederland. Dat zou zo maar 5-10 cm in de Randstad kunnen zijn.

  Wat zeggen de andere modellen hierover (GEM)?

 12. ser@rotterdam schreef:

  laat maar komen die sneeuw in de randstad en dan friesland vrij van sneeuw !Daarna diepvriesnachten voor de randstad???

 13. Ab schreef:

  En toen was er een storing bij de KNMI site. En een witte balk zonder pluim. Nog ff geduld

 14. Leo schreef:

  @ser: niet schaatsen dan, op de bergse plassen? Ik wel ( en de kralingse plas en de Rotte), dus wat mij betreft: geen sneeuw!@Ab. Wou net zeggen: gaat iets vreselijk mis met de pluim 🙂

 15. Ab schreef:

  @Leo, de pluim is koud gevroren van binnen en laat ook een witte wereld zien op de site van de KNMI 🙂

 16. Leo schreef:

  Ja,ja, het leven van een winterliefhebber gaat niet altijd over rozen; zit nu continu een vrijwel wit scherm te refreshen..

 17. Leo schreef:

  ja, wit is wel mooi, dat is ook weer zo 🙂

 18. ser@rotterdam schreef:

  @Leo: ja,dat is waar…is alweer 3 jaar geleden dat ik op de bergse plassen geschaatst heb… sneeuw zou vrijdag inderdaad wat te vroeg komen…

 19. eric schreef:

  Weerman Reinier twittert:

  Overheersende windrichting in de pluim op dag 10 t/m15 is nog steeds oost tot noordoost. Lange koudegolf is vrij zeker dus.

 20. Wessel schreef:

  Hier in Bergschenhoek zijn de binnen wegen allemaal bepoederd! Op de auto’s iets meer dan 1cm! Nigsteeds motsneeuw en alles is mooi! Nu slapen en morgen hopelijk strak blauw ijs op de sloot en beetje sneeuw!

 21. petervdl schreef:

  Ik lees net een tweet van @surfweer; Een mega hogedrukgebied van Japan t/m Ierland! Ongekend en overal zeer langdurig koud. Toepasselijk het Japanse model: http://pic.twitter.com/XH7s5Pwe. waarschijnlijk voorlopig geen golven 🙂 maar loopt dat hogedruk gebied echt zo ver door?

 22. Ab schreef:

  @Eric, als dat echt zo is volgens Reinier, dan wordt het dus een langdurige koudegolf. Een beetje #56 achtig 😉

 23. Wessel schreef:

  @ser @leo waar wonen jullie in Rotterdam? Op de rotte zal het toch volgende week ergens wel kunnen als het op een sneeuwbuitje blijft! Ergens volgende week woensdag ofzow! Verder groetjes hier uit Bergschenhoek

 24. Erwin schreef:

  @ab, idd zie je in de pluim continue oost tot noordoosten winden. Voortzetting van de koudegolf lijkt idd realistisch!

 25. Leo schreef:

  @Wessel: Nesselande. Droomscenario is trouwens dat de Zevenhuizer plas dichtvriest en beschaatsbaar wordt, maar ik weet niet of dat kan (30 – 60 meter diep)? Vraag me al langer af of dat (sinds hij gegraven is de jaren 70) ooit gebeurd is, maar kan er ook geen historie over vinden.

 26. jeroenh schreef:

  mooi….ik ben klaar voor elke week een dag vrij om zo 3 tochten in de week te schaatsen 🙂 de komende 4 weken…

 27. Hajo schreef:

  @petervdl: maar dat hogedrukgebied snijdt ons wel af van de directe invloed van de noordpool. Dat zie je ook op die kaart. Wat dat betreft zie ik uit naar een geleidelijke overgang naar een krachtig Groenlandhoog. 😉

  @eric: ach zo’n tweet van Reinier. Het is altijd een kip-of-ei-verhaal met het weer. De modellen laten vanavond duidelijk zien dat er vele scenario’s mogelijk zijn. Het blijft allemaal koffiedikkijken.

  Als weerman moet je nu gewoon zeggen: vanaf maandag erg onzeker verloop met allerlei interessante mogelijkheden. Meer dan 50% kans op aanhouden winterweer.

  Wel leuk dat alle grote en kleine weermannen inclusief mezelf gewoon grote jongetjes zijn met hun jongenshobby en dat ze diep in hun hart allemaal van mooie extreem weer houden!

  Ga graag eens een boude voorspelling wedstrijd aan met de anderen en ook een gorilla erbij! Denk dat de “weergorilla” goede kansen heeft te winnen!

  Mijn doel voor dit seizoen is om met 3-2 of 4-2 mijn potje tegen de weergoden in elk geval winnend af te sluitend.

 28. Leo schreef:

  @Erwin: WELKE pluim? (grr)

 29. Ab schreef:

  @Leo, hij zal denk ik niet de pluim bedoelen, maar het gemiddelde luchtdrukverdeling op de EC 500hpa kaarten. Zie mijn reactie om 21:07u Dan kan jij die link ook bekijken en een eigen inschatting maken

 30. Erwin schreef:

  @ab, leo, klopt. excuus

 31. Wessel schreef:

  @leo, ik heb geen idee, zal wel leuk zijn! Dan kom ik wel even langs, is toch om de hoek! Lange vaart in bleiswijk zal denk ik vrijdag al open gaan! Daar sproeien ze ook van boven af! Als het ijs 3 cm dik is! Met een brandweer slang of zo iets! Fijne winterse avond allemaal

 32. ser@rotterdam schreef:

  @wessel : hillegersberg/110-morgen…

 33. Ab schreef:

  IJSKOUDE!!!!!! EC 15daagse pluim van 12u. Want de gehele periode kans op ijsdagen. Zelfs op het einde aan toe. En tussen 2febr en 8febr kans op matige vorst overdag en tegen de strenge vorst aan in de nachten. Ik heb hem van weerplaza.

 34. ser@rotterdam schreef:

  Even vraagje tussendoor… klopt het dat de reacties niet automatisch geupdate worden als je de pc op de site/reacties laat staan? ik moet nu steeds even terug naar de homepage en dan weer naar de reacties klikken….

 35. Leo schreef:

  Ja hoor, floep, ook de 15daagse vedwenen natuurlijk .. @ Erwin: wist ik (..), maar ik uit even mijn frustratie over het uitblijven van de pluimen.. @ Wessel: Deal! Fijne avond ook. Verder misschien iets voor @Hajo: wat hebben we daarvoor nodig (zie mijn reactie @25)?

 36. Keida schreef:

  Haha @ab en @leo: vermakelijk om te lezen!

  KNMI nu overbezet?

  @hajo: ik zit trouwens over een dikke 10 dagen wel in de Alpen, hoe staat het met de sneeuwkansen voor de Franse Alpen in dit koude LL winter scenario? Ik zag al dat er wel wat sneeuw verwacht werd, maar op iets langere termijn?

 37. Willem schreef:

  Goedenavond allemaal, krijg het als fries helemaal warm van het weerbericht:))) @hajo vergeet je de pechvogels niet die dit weekend richting de alpen(Oostenrijk) gaan.

 38. Erwin schreef:

  @ab, ziet er idd zeer goed uit! wel control run aan het einde flink omhoog..

 39. Hajo schreef:

  @ser@rotterdam: wat dacht je van F5? handig he? Maar je hebt gelijk: er is geen automatische refresh.

 40. Keida schreef:

  OVerigens: -5 graden NO groningen! (begin van de nacht nog maar!)

 41. Hajo schreef:

  @keida: ik ga eens vroeg mijn bedje in. Veel plezier allemaal met de “verdwenen” ensembles en straks met de GFS18u! Morgenvoeg kijk ik zeker ook weer naar de sneeuwkansen in de Alpen…

 42. Keida schreef:

  @Leo of @ab: linkje naar pluim: ik zie nog steeds bijzonder weinig!

 43. Ab schreef:

  Hier wie het nog wil zien. FF geplukt van een andere weerfora. http://www.weerwoord.be/uploads/2212012304812.jpg Om van te kwijlen 🙂 Zo mooi is ie!!! Nauwelijks onzekerheid komend weekend. Dat is wat ik wil zien 🙂

 44. Leo schreef:

  @ser. Ja dat heb ik ook. @Ab. Thx! Hij is weer errug mooi idd. Heeeel goed dat ie zo droog is. En let op: zaterdag en zondag a.s. de hoofdrun ver bovenin; dat kan nog veel mooier uit gaan pakken. Vrij grote kansen op (a.s.!) vr-za-zo-ma koudegolf!

 45. a.f.koeling schreef:

  Matige vorst in het land, natuurlijk weer Nieuw Beerta -5. Opklaringen lopen nu snel nederland binnen .

 46. ser@rotterdam schreef:

  @hajo en bedankt hajo !:-)

 47. Erwin schreef:

  Reinier van de berg op twitter (7 min geleden)na uitkomen pluim:

  “Met zo een overtuigende wintersituatie gaat het hele IJsselmeer dicht vriezen “

 48. Keida schreef:

  Sodemieter! Dat is inderdaad een mooie pluim. Nou nog even de GFS ook weer om naar strak koud winterweer en we zitten op koers voor 10 dagen vorst!

 49. Leo schreef:

  ? Er viel iets weg. Misschien gebruik ik tekens die niet mogen of zo. Ik bedoelde vrij grote kans op 3 (of 4 of meer!) nachten strenge vorst in de huidige vorstperiode. Zeer nabij!

 50. ronald schreef:

  de modellen zien er goed uit, ik hoop dat we de molentocht kunnen schaatsen, volgende week in alblasserdam

 51. Erwin schreef:

  Op winterplaza staan ook weer de nieuwe ijspluimen. De ijspluim van de Bonkevaart ziet er weer beter uit 🙂

 52. Leo schreef:

  Molentocht @Alblasserdam staat ook bovenaan mijn verlanglijstje! @Erwin. Ik zie de oude nog (van 10h ipv 22h)?

 53. Erwin schreef:

  @ hoi leo, dat is vreemd , ik heb net de 22u ijspluim gezien. 16 cm ruim in NW en meer dan 20 in NO

 54. Erwin schreef:

  @leo, ff naar tab ijspluim.Staat echt 22uur!

 55. ser@rotterdam schreef:

  Vreemd,oplopende temperatuur hier…. op dit moment nog maar – 0.5 c , straks gaan we nog in de plus ! :-p Bij jou ook het geval @Leo ?

 56. Leo schreef:

  @ser. Ja hier ook. Was op zeker moment -2.0, nu -1.3. Maar komt goed!@Erwin. Zeker? Ik zie nu nw wel 22h, maar no nog 10:00. Die was en is wel al 20+

 57. Gerda schreef:

  ser@rotterdam ,hier in Nootdorp ook iets oplopend,
  nu – 1, was straks -2.Ik maak me geen zorgen,gaat ook wel weer naar beneden.

 58. Leo schreef:

  En nog altijd kijk ik (gedeeltelijk) tegen oude ijspluimen aan. Diegenen die er wel zijn zijn beestachtig. Zelfs regio zuidwest (!) gaat met vrij geringe spreiding naar ACHTTIEN cm midden volgende week.. Bizar!

 59. ser@rotterdam schreef:

  @Gerda : gaat zeker wel weer naar beneden zodra de opklaringen “onze” omgeving bereiken , maar verwacht deze opklaringen pas in de nanacht/vroege ochtend , gezien de satelietbeelden van buienradar…. Denk dat de temperatuur dan toch nog razendsnel zullen dalen naar -3 a -4 graden om vervolgens niet al te veel op te lopen gedurende de dag en vanaf morgenavond ook voor “ons” de eerste matige vorst van het seizoen….

 60. a.f.koeling schreef:

  De scherpere vorst komt eraan. Koudere luchtsoort inclusief opklaringen breiden zich uit. Kijk zelf maar: http://www.buienradar.nl/wb.aspx?soort=temperatuur&tijd=1

 61. ser@rotterdam schreef:

  @LEO : hoe koud moet het dan wel niet worden leo !? Bergse plassen , here we come!

 62. ser@rotterdam schreef:

  Haha… betrap mezelf er op dat ik zojuist een soort van mijn allereerste weersverwachting heb gemaakt… Ben benieuwd of het uitkomt…

 63. Leo schreef:

  ser: dit was te verwachtn n.a.v. die schitterende ecmwf hoofdrun + pluim die zojuist verscheen.. is echt perfect! Zo moet het idd goedkomen!

 64. Leo schreef:

  @afkoeling: ja, mooi in beeld gebracht 🙂

 65. a.f.koeling schreef:

  @Leo. GFS ziet er ook weer goed uit tot zeker 8 febr. 😀 Wel spannend morgen hoe ECMWF zich gedraagt. En hoe koud het werkelijk is geworden vannacht. Ik ga maffen, tot morgen 😉

 66. Erwin schreef:

  gfs 18uur is na 8februari echt een waardeloze run! Met dikke +++ temperaturen.

  Die gfs 18u is altijd een klote run

 67. Ivo schreef:

  @Leo @Ronald. Ik was ook van plan de molentocht te gaan schaatsen a.s. weekend? Staat heel hoog op mijn lijst. Zou toch moeten kunnen… Zou leuk zijn om de tochten die er TOE doen hier te vermelden de komende dagen, anders kan ik weer niet kiezen… wat een feest om hier te zijn geweest. pats boem, 1 min en de nieuwe gfs is er… spass.

 68. Leo schreef:

  @Ivo. Nee aanstaand weekend geloof ik niet in. 12 a 14 cm in het weekend is krap aan (ik denk dat 12 cm de ijs is, maar misschien meer?), en dat vind ik al optimistisch, vooral omdat het begin nog onzeker is (er ligt nog niets). En dan nog los van de organisatorische toestanden. Ik denk aan maandag of dinsdag..
  GFS 18h is idd — Onwaarschijnlijk snelle dooiaanval op 8/2 naar mijn idee. Weglachen; er zullen betere runs komen, + de onzekerheid + genieten van de komende week!
  NB niet meer sleutelen s.v.p. aan DE ECMWF run 30-01-2012 12h; dit is ‘m wat mij betreft 🙂

 69. Ivo schreef:

  @Leo, duidelijk, hoop doet leven ,maandag papadag, dat word dan een kind alleen in zijn huis, papa is schaatsen, mzzl…slaap lekker ben naar bed, truste

 70. Ab schreef:

  Momenteel -2,3gr bij mij in het Westland (eigen waarneming) om 5:15u en dat bij licht bewolkt weer. Terwijl de opklaringen steeds verder zuid westwaarts uitbreiden. In het NO en oosten is het al een tijdje helder en KOUD!!! Het zal daar nog wel verder afkoelen. Twente meldt -6,7gr en Eelde -6,4gr om 5:10u. Heerlijk die KOU!! die steeds verder binnensluipt 🙂

 71. ser@rotterdam schreef:

  hier in rotterdam nu – 2.4 c ( eigen waarneming ) verwacht hier nog wel een verdere daling tot -3 a -4 gezien de komende opklaringen…

 72. martin schreef:

  Hier in zeist om 06.30 terwijl het nog donker is reeds – 5 graden celsius. als het licht wordt verwacht ik dat het nog een graad kouder wordt.

 73. a.f.koeling schreef:

  @Erwin. GFS 18:00uur was echt geen klote run. Ja, na 9 febr. Maar dat is niet echt reeel om daar al naar te kijken en dusdanig te oordelen, Tot 8 febr. was hij super. Maar goed,@ allen, Alphen a/d Rijn nu -4.1. met opklaringen. Eerste ijs op de singel bij mij voor

 74. Spyfromthesky schreef:

  Het KNMI is uit op ramkoers. Met zulke temperaturen moet wel een Molentocht in de Alblasserwaard doorgaan.

  Ik zie mijzelf al schaatsen.Ik hoop op een door de weekse dag!

  Spyfromthesky

 75. Dick schreef:

  Zou mooi zijn, de laatste keren de molentochten telkens gemist vanwege wintersport. Nu pas over drie weken. Kom maar op met de molentocht!!!

 76. Berend schreef:

  In Vaassen nu -6,6… lekkkeerrrr

 77. Ivo schreef:

  Goedemorgen wintervrienden, hier in utrecht -4,3. Op naar de molentochten… Fijne winterdag, jahoeeeeeeee

 78. erwin schreef:

  Afkoeling, ben ik met je eens tot 8-2. Daarna was de run weer erg zacht en on realistische omschakeling van heel koud naar relatief zacht. Ik ben geen fan van de 18uur run. Vind het vaak een slechte run de laatste tijd.

 79. Henry Lutjegast schreef:

  Hier op dit moment in lutjegast lekker koud met -6,7 (9:10 uur). De sloten en de ijsbaan liggen allemaal dicht met een mooi laagje ijs. Misschien wel meer dan een centimeter. Hopelijk kunnen we donderdagmiddag schaatsen 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.