Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Prachtige omstandigheden aan de noordkant van de Alpen en komt de winter er dan toch al aan voor West-Europa?

check ook eens

36 Reacties

 1. eric schreef:

  Vandaag ook prima omstandigheden op de gletsjer van kaprun. Staat wel wat wind!!!
  dit weekend is daar de seizoensopening. Giateren was het nog zo zomaar vandaag top.

  benieuwd naar de omstandigheden van gisteren dan kun je dit in bijgaande video zien.

  http://www.skiweltbrixental.nl/opening-winterseizoen-kaprun-kitzsteinhorn/

  gr eric

 2. adrie schreef:

  mooi zo.. zou lekker zijn voor de opening van ischgl. nieuwe lift opening. niet een hele kleine ook, ze zijn er twee jaar mee zoet geweest. resultaat; de snelste en langst drie kabel lift ter wereld.. weet niet of dat waar is, maar de oude deed er 18 minuten over om boven te komen. deze moet binnen de 10 minuten boven zijn, en dat is lekker. nog even snel een afdaling maken . wij moeten nog 2 maanden wachten, dan gaat het voor ons van start deze winter. niet veel variatie, drie keer naar deze topper, .

 3. eri schreef:

  GFS06.00 geeft weer enorme neerslaghoeveelheden voor de W- en Z-alpen t/m 17 Nov.

  Daarna word het wat onrustiger in onze regionen met instromende kou en misschien wat meer mogelijkheden voor de N-alpen wat neerslag en dus dan ook sneeuw tot onder de 1000m meter.

  Het is nog verweg dus na 17-10 is alles open MAAR ik krijg wel een bettje een dejavu van vorig jaar toen gaven de modelen ook elke keer dat het later in de periode zou omslaan maar we bleven toch bijna altijd met die Z-stau zitten dus mijn onderbuik raakt toch een beetje van slag als k elke keer die kaarten zie met die Z-stau en dan op het einde een mogelijke omezwaai die voor deN-alpen mooi kan worden, ik heb dit vorig jaar dus te veel gezien en kwam bijna nooit uit.

  We zullen het zien maar het moet eind Nov. wel gebeuren willen we met kerst mooie dikke sneeuw zien in de N-alpen.

 4. Hajo schreef:

  Die accuweather prognose komt aardig overeen met mijn verwachting 😉

 5. Robert schreef:

  Zojuist wilde ganzen in V-formatie over zien vliegen (in Zuid-Limburg) van noord naar zuid. Niet tien of twintig, maar honderden, wellicht meer. Op de vlucht voor de aankomende koude wellicht. De natuur laat wellicht meer zien van het ophanden zijnde weerbeeld dan computers kunnen berekenen 🙂

  Hoe zou het met die Lynx zijn? (dit is al van een paar jaar geleden, wellicht dat hij niet meer onder ons is 🙁 )

 6. Noodweer Benelux schreef:

  Een artikel met inhoud! Thanks

 7. nils schreef:

  @hajo,
  Kun jij erachter komen daar in het kleinwalsertal of er nog mooie skiliftvernieuwingen komen?
  Ben er voor het laatst 8 jaar terug geweest maar er is nog niets vernieuwd.
  Ifen… prachtige sneeuwberg! maar die twee langzame en zeer koude stoeltjes zijn niet meer te doen tegenwoordig. Er waren mooie plannen maar die zijn volgens mij weer van tafel geveegd.

 8. Stefan Kaptein schreef:

  Ik ben het met eri eens, mijn onderbuik ziet ook nog geen verandering van formaat. Als ik zo de kaart bekijk zie ik een zuid oostelijke stroming op 18 november. Zowieso nog erg ver weg en het kan dus alle kanten op. Maar ik zie toch echt het liefste een noord tot noord westelijke stroming frontaal tegen de noord alpen aan. Maar nog even afwachten welke kant het echt op gaat, maar ik verwacht voor de noordkant voorlopig nog geen wonderen. De zuidkant is voorlopig spekkoper, alleen jammer van die hoge sneeuwgrens. Voordeel voor de zuidelijke gebieden is dat deze vaak hoger gelegen zijn.

 9. Hans schreef:

  Rond 23 november, schiet depressie onder LL door? Wind dan uit oost-hoek?
  Genua-depressie zorgt voor veel neerslag met name zuidkant Alpen?

 10. Kees (mod) schreef:

  Mooi Leo!! 😉

 11. Frederic schreef:

  @eri en @Stefan. Geen verandering van formaat??? Niet mee eens. De globale weersituatie nu is totaal verschillend met die van vorig jaar. Vorig jaar waren de depressies veel mobieler. Nu absoluut niet.
  Bovendien: ik heb het al verschillende keren gemeld de voorbije maand. GFS presteert systematisch minder dan EC momenteel. Een teken voor koudere winters, want GFS houdt dikwijls te lang vast aan een WC, terwijl EC het tegenovergestelde doet. Vorig jaar presteerde GFS beter en kwamen die lichtpuntjes vooral van EC, maar dat was dan ook een dikke WC-winter.
  En herinner je je de winter van 2 jaar geleden nog? Vanaf half januari koud tot in juni. Toen flopte GFS de ene keer na de andere met dikwijls de verwachting naar een nieuwe WC.

 12. Frederic schreef:

  @Stefan:
  ps: nieuwe profielfoto? 😉

 13. Frederic schreef:

  GFS12 is nu trouwens volledig om (eindelijk zou ik zo zeggen).
  Vanaf volgend weekend komen de LL volledig in een strakke oostelijke stroming terecht.

 14. Frederic schreef:

  @eri en Stefan: waar is die zuidföhn naartoe?

 15. snowman schreef:

  Mooie ontwikkeling dus!

 16. Carl schreef:

  sneeuw voor noordalpen? frederic

 17. Roy schreef:

  Hmm ik zie toch echt nog zuidföhn in deze laatste uitdraai. Zeker op de laatste kaart van de GFS12. Zeker 80 % van deze uitdraai houd de stroming uit het Zuid Westen voor (Let op) de Alpen. Hogerop blijft het Bingo! 🙂

 18. Frederic schreef:

  EC12 komt er niet door vanavond 🙁

 19. Stefan Kaptein schreef:

  Profielfoto is gewijzigd naar een meer winterse plaat, dus laat de winter dan maar los barsten. Van mij mag het, ik ben er klaar voor zullen we maar zeggen.

 20. Michael schreef:

  http://www.bergfex.de/ruhrquelle/webcams/c1867/

  snowmaker draait al op volle toeren in sauerland

 21. Carl schreef:

  meteociel lukt bij mij. Het is iets veranderd. Wel afsluiter met koude en noordalp dump

 22. Spyfromthesky schreef:

  GFS run zo juist bekeken. Een sneller afdaling van lagere dauwpunttemperaturen in de Scandinavische landen. Overigens warmt midden Europa ook niet meer op onder het relatieve hoog wat er al tijden aanwezig is. Uiteindelijk zal iets warmbloedigs vanzelf afkoelen!

  De run en dit kan ook niet anders is op fictie gebied natuurlijk weer anders. Toch lijkt iets van hoge druk te willen samen te werken, maar het is in het fictiegebied een dans.

  Ik zie nog steeds de eerste kou mogelijk uit het westen tot noord westen te komen. Ok, laten we zeggen als boude voorspelling “sneeuw” op 27 november. Ach, ik kan het makkelijk doen, ik behoor niet tot de weermannen :>).

  Maar het bericht dat ik las in een bericht als reactie dat iemand heel veel ganzen duidelijk van noord naar zuid had zien vliegen, dat geef mij wel vertrouwen. Je kunt 10 tot 14 dagen effect rekenen met die slimme vogels. Wie spot er nog meer ganzen?!

  Spyfromthesky

 23. @eric
  De lijst van liften is niet comleet.
  De vervanging van de lift van Itter staat er nog niet op maar is wat ik van de inlanders heb gehoord een feit en staat volgende jaar op de planning om dan gelijk doorgetrokken te worden naar de top

 24. Martijn sonnenberg schreef:

  Gem. zit redelijk op de lijn met een groot Scandinavië-Siberië-IJsland hoog of vergis ik me als enthousiaste volger?

 25. Leo schreef:

  Dank voor de complimenten 🙂 Wegens tijdsgebrek had er geen eindcontrole plaatsgevonden. Daardoor zaten er een aantal kleine tekstuele foutjes in het bericht, waarvoor excuses.

 26. Gerke schreef:

  Dat wordt weer palmbomen inpakken hier in Drachten. al jaren een hobby van me, maar zie de winter incluis alle voorspellingen altijd met angst en beven tegemoet! Laat thialf maar lekker weg blieven!

 27. Leo schreef:

  NB de “pluim” voor M-NL heb ik wat te gemakkelijk ingeplakt. Wordt weer eens tijd die toe te lichten denk ik?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.