rijp-krommenie0811lrHier thuis voor de deur. Schitterend! Hoe koud is het geweest?

min10

Minima op 10cm (klomphoogte)

extremenvanochtend0811

Minima op 1,5m meethoogte

temperatuur0811

Temperaturen vanochtend

En hoe gaat het verder? Wat zegt het Europese model?

koudinnl

Dit is nog van de avondrun van gisteren. De rode lijn aan het einde heb ik erin gezet als meest optimistische scenario. OPvallend is dat in de betrouwbare priode van de eerste 7 dagen je kunt stellen: het is gewoon winter in Nederland! Alleen vandaag zijn er kansen op een sneeuwbuitjes met een beetje accumulatie op de grond. Verder is er een zwakke koude droge oostelijke wind. Af en toe kan er een sneeuwvlok tussen dwarrelen.

ensnl0811

Het Amerikaanse model voor een punt in Nederland. Hier stopt “de winter” al de 12e met flinke kans op verlenging tot de 15e en zeer beperkte kansen op een doorstart daarna.

spanjecliff

De Föhn lijkt van de baan. Hierboven de cliffhanbger van het Amerikaanse model. Sneeuw in Spanje dan weet je het wel. Hè nu begin ik prompt al te rijmen! Dichterbij heeft het nu al gesneeuwd zagen we gisteren. Een plaatje van de Ardennen had ik nog niet. Daarom deze!

De uitsmijter is deze uit de WIntersport-Arena Sauerland vanochtend…

sauerland

Yummie! Lees ook Fréderics weerbericht voor de wintersport!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.