rijp-krommenie0811lrHier thuis voor de deur. Schitterend! Hoe koud is het geweest?

min10

Minima op 10cm (klomphoogte)

extremenvanochtend0811

Minima op 1,5m meethoogte

temperatuur0811

Temperaturen vanochtend

En hoe gaat het verder? Wat zegt het Europese model?

koudinnl

Dit is nog van de avondrun van gisteren. De rode lijn aan het einde heb ik erin gezet als meest optimistische scenario. OPvallend is dat in de betrouwbare priode van de eerste 7 dagen je kunt stellen: het is gewoon winter in Nederland! Alleen vandaag zijn er kansen op een sneeuwbuitjes met een beetje accumulatie op de grond. Verder is er een zwakke koude droge oostelijke wind. Af en toe kan er een sneeuwvlok tussen dwarrelen.

ensnl0811

Het Amerikaanse model voor een punt in Nederland. Hier stopt “de winter” al de 12e met flinke kans op verlenging tot de 15e en zeer beperkte kansen op een doorstart daarna.

spanjecliff

De Föhn lijkt van de baan. Hierboven de cliffhanbger van het Amerikaanse model. Sneeuw in Spanje dan weet je het wel. Hè nu begin ik prompt al te rijmen! Dichterbij heeft het nu al gesneeuwd zagen we gisteren. Een plaatje van de Ardennen had ik nog niet. Daarom deze!

De uitsmijter is deze uit de WIntersport-Arena Sauerland vanochtend…

sauerland

Yummie! Lees ook Fréderics weerbericht voor de wintersport!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.