valledaosta

De actieve sneeuwval zit nu vooral in Valle d’Aosta. Morgenochtend zullen we zien waar dan weer het meeste is gevallen. De sneeuw gaat zeker nog tot morgenavond door aan de zuidkant. Vanuit Val Gardena meldt Snowqueen: “Vandaag in ValGardena lichte sneeuwval, mijn bikini heb ik hier nog niet uit de koffer gehaald. Pistes prima, off-piste niet mogelijk. Temperaturen rondom 0 graden in het skigebied, in het dal daar boven. Alle pistes zijn open.”


Jan-Dirk stuurt vandaag deze bizarre Föhntoren op uit Hinterglemm…. Ik ben onder de indruk want nimmer zag ik zo veel sigaren (cumulus lenticularis) op elkaar… Die wolken staan dus stil terwijl de lucht erdoorheen stroomt! Daarom ook dat “prachtige Föhn” in de titel. Elk weertype is op zijn eigen manier weer heel mooi…

wc

Hieronder een vandaag opgenomen weervideo. Hierboven het enige echt andere wat ik vanavond uit de nieuwste berekeningen destilleer… Het Amerikaanse weermodel gaat over naar een hard core westcirculatie einde van de maand. Depressie, na depressie, na depressie uit het westen! Steeds de Alpen even met een toefje sneeuw aan tippend daar gevolgd door zwischenhoch. Wel een hoge sneeuwgrens dus bij dat weertype… het is dus nog niet beslist of het voorjaar gewoon normale temperaturen zal hebben met een boel nattigheid of dat het scandihoog toch nog wint en we doorgaan met het koude weer..

Dit is mijn weervideo van vandaag…

Deze wil ik jullie vanavond ook niet onthouden…. ongelofelijk!

Congrats-Boston

In Boston is deze winter meer sneeuw gevallen dan ooit eerder waargenomen… dwz zeker niet meer vanaf 1872!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.