Spetterende foto en meer dingen op een rijtje

Shit happens! Zie hierboven een sneeuwwitte geplette auto in Denver. Tot in die stad op 1560 meter hoogte heeft het dik gesneeuwd zoals gister al aangekondigd. Deze sneeuwfoto’s uit de miljoenenstad zijn echt geweldig. Bekijk vooral deze timelapse uit Denver en ook deze winterse video. Heb nog geen beelden uit de skigebieden kunnen vinden. Wie wel?

Minder leuk is het nieuws dat het in Turkije in de aardbevingszone al heeft gesneeuwd.

Verder is er in Europa niets winters te melden behalve dat op IJsland de temperatuur flink gaat zakken. Misschien samenhangend met de storm die mogelijk al erg vroeg in het jaar sneeuw in New Jersey zal veroorzaken. Leuk om te volgen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.