Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Kleinwalsertal
Lees verder >

In welk dorp je ook verblijft, Kleinwalsertal doet je verbazen.

Prachtige beelden en video’s uit Colorado

check ook eens

13 Reacties

 1. Abdelhamid schreef:

  Leuke winterse taferelen daar in Colorado hoe snel het wel niet kan gaan van groen naar wit!!! En hier in europa nog winterloos voorlopig de komende dagen.

 2. Abdelhamid schreef:

  Nieuwste GFS hoofdrun van 00u komt ook met FORSE hogedruk activiteiten richting het noorden van europa na 3/4 nov. Met als gevolg dat de depressie activiteit onder druk komt te staan en steeds meer naar het zuiden wordt gedrukt. En dat heeft tot gevolg dat de GFS hoofdrun van 00u eind 1ste en begin 2de decade nov. wederom een scandi hoog (1040hpa) uit de hoed tevoorschijn tovert. Met voor NL geleidelijk verdere gestage afkoeling tot onder 10gr na 10nov. overdag door oosten winden(nog geen winterweer) Het is nog erg onzeker allemaal die termijn, maar wel leuke voorpret. En ik moet zeggen van de laatste 8 GFS hoofdruns die voorbij kwamen sinds de 2de decade november inzicht is gekomen kwamen er 5 hoofdruns voorbij die met een scandi hoog eindigden en dus met oosten winden begin 2de decade nov. Maar zo als je weet is het nog lang niet beslist die termijn, want dat verandert zo vaak. Hou in de gaten zou ik zeggen als winterliefhebber of kaartlezer. Gr Ab

 3. Abdelhamid schreef:

  Ook de ECMWF hoofdrun van 00u komt met een SCANDI hoog op de proppen. Maar eerder dan de GFS hoofdrun van 00u. Met al vanaf 6/7 november op de EC kaarten. En ook nog eens een lagedrukgebied dat komt afzakken vanuit het NW naar de pyrieeen en vervolgens de middellandse zee. Met voor NL dus oosten winden en kouder. Wat worden we verwend deze vroege ochtend met mooie kaarten op de lange termijn. Zo als je weet lange termijn is onbetrouwbaar en verandert toch vaak of??? Gr Ab

 4. Hajo schreef:

  @Ab: ik kan je niet volgen op dit punt! Ik zie een Oost-Europees hoog in beide modellen met zachte aanvoer over de Zwarte Zee naar onze contreien. Niets dat op een echt Scandihoog lijkt. Nee ik zie juist nergens in Europa enige winterse ontwikkeling van betekenis in de komende 16 dagen.

 5. Ronaldo schreef:

  @ Ab. De voorpret is altijd leuk en het wordt wederom een beetje spannend. Toch blijft het koffiedik kijken. Vorige week zou er een joekel van een Scandi/Russisch hoog verschijnen rond 2/3 november, weet je nog. Daar is niks van over gebleven….wel jammer!! We zullen zien, en duimen mag nog steeds. Groet, Ronaldo

 6. Ronaldo schreef:

  @ Hajo. Eigenlijk ben ik het wel met @ Ab eens. Op 7/8 november opbouw van een scandihoog op de 500 HPA kaarten van de GFS van 00u, die een minimale verbinding krijgt met een Russisch hoog en waar een klein laag op grote hoogte nog doorheen wandeld. In een later stadium breek het Scandihoog met het Russisch hoog en zoekt verbinding met het Azoren hoog. Geen bitter koude temp, maar wel een naar oost draaiende wind. Helaas is daar de temp. nog te zacht om hele koude lucht aan te voeren. Wel allemaal erg ver weg, maar hoop doet leven….toch?? Voor de middellange termijn geen tot weinig veranderingen en met name een zuid tot zuid oost circulatie. Maar wellicht zien Ab en ik het helemaal verkeerd. Groet, Ronaldo

 7. Ronaldo schreef:

  Om mijn relaas kracht bij te zetten,(en om lekker eigenwijs te zijn wellicht)is de pluim ook van mening dat er iets staat te gebeuren mbt een Scandi hoog. Voor zowel een prikpunten in midden Polen, midden Duitsland, noordkant Alpen (oostenrijk) en NL gaan alle leden voor een dalende trend, en is de hoofdrun juist de zachte rakker in dit geheel. We zullen zien. groet, Ronaldo

 8. Hans VK schreef:

  Ik wil van 3-10 december naar de Seiser Alm. Moet nog wel een en ander veranderen in het weer de komende weken. In ieder geval een stuk kouder zou mooi zijn.

 9. Abdelhamid schreef:

  @Hajo, het was eerder een scandi hoog in opbouw dan een echte op de EC kaarten van 00u. En ook was er nergens nog enige sprake van mogelijk winterweer en dat allemaal door het hardnekkige ‘euro hoog’ Dus bij deze was ik iets te optimistisch vanochtend.

 10. Ronaldo schreef:

  Wel jammer (lees: uitermate vervelend) dat de door mij eerder beschreven situatie n.a.v. de GFS van 00u op de GFS van 06u als sneeuw voor de zon is verdwenen. Een wijs man heeft mij ooit verteld dat de run van 00u meer rekenpower heeft dan die van 06u. Daar moet ik mij dan maar aan vast houden. De termijn om enige verstandige uitspraak te doen omtrent de verwachting was natuurlijk ook veel te ver weg. Wie niet waagt, die niet wint. (of zoiets)

 11. Hajo schreef:

  Juliie lopen echt te hard van stapel…. daar schiet niemand iets mee op. Een halfzachte situatie over 10 dagen opkrikken tot iets moois is niet de juiste manier. Ik vind als we verder kijken dan 7 dagen alleen loepzuivere situaties nieuwswaardig. Dus een perfect scandihoog, een ideaal glijbaantje, recordtemperaturen etc. Anders moet je er gewoon over zwijgen. Het is dan echt zinloos en verwarrend. En ten aanzien van optimisme pessimisme moet je je ook relaxed opstellen. In october november genieten nog erg veel mensen van mooie wandel- en fietsdagen. Let it be!

 12. Abdelhamid schreef:

  Om dan toch ff wat winternieuws te melden maar dan uit Amerika. Want het noord oosten van USA moet zich opmaken voor een GROTE sneeuwstorm komende dagen. Zie de link: http://www.accuweather.com/blogs/news/story/56969/nyc/-philly-boston-snow-versus-asp. Ook leuk voor Hajo.

 13. Ronaldo schreef:

  Hoi Hajo, op zich geen probleem. Ben graag enthousiast en optimistisch. Je hebt trouwens op 18 oktober zelf het voorzetje gegeven toen ik ietwat negatief over kwam.Iets over dromen. Kijk die reacties nog maar eens door.
  Gezien de reacties hier zullen nog niet heel veel mensen onze teksten lezen, en zo vrolijken we de boel ook een beetje op,……toch?? groet, Ronaldo

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.