Spetterende foto en meer dingen op een rijtje

Shit happens! Zie hierboven een sneeuwwitte geplette auto in Denver. Tot in die stad op 1560 meter hoogte heeft het dik gesneeuwd zoals gister al aangekondigd. Deze sneeuwfoto’s uit de miljoenenstad zijn echt geweldig. Bekijk vooral deze timelapse uit Denver en ook deze winterse video. Heb nog geen beelden uit de skigebieden kunnen vinden. Wie wel?

Minder leuk is het nieuws dat het in Turkije in de aardbevingszone al heeft gesneeuwd.

Verder is er in Europa niets winters te melden behalve dat op IJsland de temperatuur flink gaat zakken. Misschien samenhangend met de storm die mogelijk al erg vroeg in het jaar sneeuw in New Jersey zal veroorzaken. Leuk om te volgen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

13 reacties

Gesloten voor reacties.