DSCN8498

Na de eerste dag geskied te hebben  in Züschen en de tweede in Winterberg voerde de derde dag van ons verblijf in de Wintersport-Arena Sauerland naar het skigebied Postwiese van het dorp Neuastenberg, ten zuiden van de Kahler Asten en Winterberg. Bij het openen van de gordijnen kondigde zich een winterse dag aan.

DSCN8499

Want ook bij ons in het op 525 meter hoogte gelegen Züschen sneeuwde het al: wat zou dat brengen?

IMG_4951

Via de binnenweg L721 in tien minuten naar de pistes van Neusastenberg. Nu ja, dat leek nog even spannend te worden. Onderweg omhoog werd het witter en witter; we zouden toch niet voor het eerst in al die jaren juist in het Sauerland de sneeuwkettingen om moeten leggen? Maar er was natuurlijk al goed gestrooid en er werd zelfs -in onze ogen wat overdreven aandoend- geschoven. De temperatuur lag rond het vriespunt en de accumulatie was mede daardoor niet enorm. Dus gewoon een mooi ritje!

DSCN8503

Boven aangekomen een heerlijk pak sneeuw. Het parkeren was in tegenstelling tot in Winterberg zeer eenvoudig: voor €4 direct aan de piste. Met begeleiding (“ich bin der automat”) en tip: tot 12 uur zou de parkeerplaats min of meer sneeuwvrij gehouden worden, daarna niet meer. Prima, konden we rekening mee houden door de auto alvast in de goede richting te zetten.

DSCN8506

Boven? Jawel. Verrassend, zeker voor zo’n relatief laag skigebied, is dat je bij aankomst geen lift in hoeft maar na het aanschaffen van de skipassen meteen naar beneden kunt skiën! De passen konden we trouwens met pin betalen maar dat waslang niet met alles zo. Zeker in de kleinere gebieden zijn vaak geen automaten aanwezig. Zo konden we de skihuur maar ook de hotelrekening alleen cash afrekenen. Nog een feitje: circa 90% van de bezoekers is Nederlands.

Kaartje Neuastenberg

Met één stoeltjeslift en negen sleepliften kun je vervolgens door het compacte maar veelzijdige gebied toeren. Hier de interactieve kaart. Variërend van blauw tot zwarte pistes, inclusief funpark en rodelbaan .

DSCN8527

Als eerste namen we de blauwe afdaling via de rand van het dorp Neuastenberg (wiki). Net voor de kerk linksaf de weg oversteken om daar aan de overkant één van de diverse sleepliften terug omhoog te nemen.

DSCN8528

Dat was ondanks de kou genieten van een winters landschap.

DSCN8530

Alles prachtig wit toch?

DSCN8512

Sneeuw tot in de laagste dalen zeggen we dan.  Prachtige plaatjes weliswaar zonder vergezichten; door de sneeuwval. Hier naar beneden; de Osthang-afdaling in blauwe, rode en zwarte variant.

DSCN8515

Hier het onderste gedeelte van de blauwe afdaling. Net als in Winterberg een dikke laag sneeuw; prima condities.

IMG_4959

Een combinatie van goede weersomstandigheden en ook hier uitmuntende kunstsneeuwproductie: 23 installaties besneeuwen 90.000 vierkante meter piste.

DSCN8516

Ook de rode pistes lagen er uitstekend bij. En best wel rustig trouwens.

DSCN8517

Niets aan toe te voegen volgens mij.

DSCN8518

Zwart was over het algemeen wat minder; kort en daarnaast wat slechter in conditie.

DSCN8513

Maar dat was een uitzondering want hier is te zien dat het zelfs onderaan ook in de middag nog altijd uitstekend is.

IMG_4957

In de stoeltjeslift was het -hier met natte sneeuw- koud. De omstandigheden waren nogal winters te noemen: de hele dag -meest lichte tot matige- sneeuwval met veel wind.

DSCN8509

Maar boven weer genieten hoor.

DSCN8523

Eet- en drankgelegenheden zijn er niet veel maar dat is ook niet nodig: de aanwezigen zijn goed en rustig zoals het hele gebied.  Hier bij Sunside bovenaan bijvoorbeeld volop goede keuze.

DSCN8524

En ook deze apres-ski -de gehele dag open- is leuk en gezellig. En lekker warm!

DSCN8536

Na met Wouter nog een keer van een mooie rode piste af geweest te zijn,

DSCN8539

Was Anouk er wel klaar mee. Maar wat een absolute aanrader dit gebied. Qua grootte tussen Züschen en Winterberg in, maar enorm veelzijdig qua pistes en gezellig maar heerlijk rustig!

DSCN8390

Al  met al kunnen we stellen dat de Wintersport-Arena Sauerland de zaakjes prima voor elkaar heeft en heerlijke mogelijkheden zo enorm kort bij huis biedt. Ga je voor meer dagen overweeg dan verschillende gebieden te bezoeken; ze liggen allemaal zo dichtbij elkaar! Groetjes van Anouk, Wouter, Sylvia en Leo!


Leo

Leo, chemisch analist, 50 jaar, is sinds zijn vroege jeugd enorm in (winter)weer- en sport geïnteresseerd. Zijn eerste sinterklaas-surprise was dan ook een ingevroren scheurkalender van Jan Pelleboer. Sinds de opkomst van het internet en vooral de toegankelijkheid van alle gegevens ging hij zich er wat verder in verdiepen. Tegelijkertijd kwam hij als vanzelf op de site van Hajo Smit uit. Dankzij mooie interactie met een aantal anderen die reageerden op de artikelen van Hajo ontstond het idee daar wat meer mee te gaan doen.

2 reacties

Gesloten voor reacties.