De eerste acts zijn bekend gemaakt voor het 4e “ROCK THE PISTES MUSIC FESTIVAL” in het grootste skigebied ter wereld genaamd: Portes du Soleil. Na het geweldige succes van vorig jaar met optredens van BB Brunes, Cali, Caravan Palace, Skip the Use en Superbus neemt het festival dit jaar een andere aanpak. Het festival maakt dit jaar ruimte voor Britse groepen en natuurlijk genoeg grote namen uit de Franse pop-rock wereld!

Het concept
Live concerten op de skipistes van 26 tot 30 Maart 2014. Een skipas is het enige wat je nodig hebt om je favoriete acts te bekijken. De concerten zullen iedere dag op een andere locatie plaatsvinden. Tijd om je ski’s of board onder te binden en op pad te gaan naar de verschillende live concert locaties. Ze zullen podiums opbouwen voor de 5 hoofd acts, om hun vroege-middag concerten uit te voeren. Dit is wat het festival uniek maakt in Europa: 5 dagen van geweldige muziek, met een 2e concert op een andere locatie aan het einde van de middag. Iedere avond een top festival en workshops voor opkomend talent. Deze dagen zullen je bijblijven. De locaties van het 4e “Rock The Pistes  Music Festival” zullen zijn: Avoriaz, Champéry-Les Crosets, Châtel, Morgins, en MorzineLes Gets. De gastheer van het evenement zal dit jaar Les Gets zijn.

De eerste 3 hoofdacts zijn bekend gemaakt
BEN L’ONCLE SOUL: Het wachten is bijna voorbij voor diegene die het 2e album van Ben L’oncle Soul willen horen, die begin 2014 uit zal komen. We kunnen verwachten dat het nieuwe soul/jazz materiaal te horen is in het hart van Portes du Soleil. De groep trok een enorm publiek aan met hun eerste album en waren een werkelijke openbaring tijdens het prestigieuze “Victoires de la Musique” awards in 2011. Met hun eerste album hebben ze 3x platinum behaald, dus ze weten als geen ander hoe ze de muziekfans op de pistes in beweging moeten krijgen!
BEN L'ONCLE SOUL (c) Jeremy ESTEVE

Voor het 4e “Rock The Pistes Music Festival” heeft de grondlegger van het reggae label Ariwa Records  MAD PROFESSOR zijn vrienden uitgenodigd om zijn 35 jarige muzikale samenwerking te vieren. Enkele bekende hiervan zijn Lee Scratch Perry (Door velen beschouwd als de vader van reggae. Hij werkte met o.a. Bob Marley & The Wailers, en won in 2003 een Grammy Award voor beste reggae album) en Horace Andy (de stem van Massive Attack en leadzanger van Horace Andy & The Homegrown Band)
35th BIRTHDAY OF ARIWA

MASS HYSTERIA komt ook langs met al hun zelfverzekerdheid, en showmanship die je na 20 jaar ervaring wel mag verwachten. Trouw gebleven aan hun roots van metal, rap en rock hoor je ook diverse andere muziekinvloeden in hun sounds. Hun laatste album (Army of Shadows) was uitgebracht in 2012.
MASS HYSTERIA 2012 (c) Eric CANTO

Het 2e concert in de gebieden
De Londense groep THE SKINTS produceren een geweldige mix van punk, reggae en heerlijke ritmes. Onlangs werkte ze nog samen met Mad Professor. Hun aanhang van fans groeit enorm in Groot Brittannië en ook daar buiten. De organisator is enorm blij dat ze komen optreden op het vrij Nederlands vertaalde “Rock de Piste festival”

The Skints

Voor een indruk van het aankomende Rock The Pistes Music Festival bekijk je onderstaande “best of 2013” film. Kijk en geniet, en boek een verblijf in Portes du Soleil om erbij te zijn!

rock the piste


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

4 reacties

Gesloten voor reacties.