Les Crosets. Een sneeuwzekere parel binnen de Région Dents du Midi. Sneeuw is dit seizoen helemaal geen probleem. In Oostenrijk is er nog wel eens gebrek aan zon geweest. Zo niet in het westen van Zwitserland. Het is gewoon een topseizoen met alles erop en eraan. En nu dan voor het eerst een hele lange periode met strak blauwe luchten zoals hierboven op de webcam.

Het belooft de komende dagen fantastisch, zonovergoten weer te worden. De poorten naar de zon zijn letterlijk open ! Kortom, de volgende dagen wordt het puur genieten. Er is voldoende sneeuw, het skigebied is volledig open en het weer zal schitterend zijn.

Naar Wetteronline

Maar geen paniek ! Ondanks de hoge temperaturen, zullen de pistes, omwille van de lage dauwpunten, ’s morgens prima te doen zijn. Het weerbericht van Jorne gemist ? Zie, hierr. Maar, eerlijk is eerlijk, de zuidhellingen zullen het ietwat moeilijker hebben.

Naar Météociel

Het stabiele en lenteachtig weer is te danken (of misschien te wijten ?) aan een stevig, pal boven de Alpen, gepositioneerd hogedrukgebied, waarbij lucht uit Zuid-Europa wordt aangevoerd. Maar het zijn zeker geen Sahara-toestanden.

Naar Météociel

Als we naar de Alpen kijken, zien we dat iedereen de zon te zien zal krijgen. Maar het wordt merkbaar zachter in de Westelijke Alpen dan in de Oostelijke Alpen. Dit komt door de koude in Oost-Europa, die Oostenrijk dus wat makkelijker bereikt.

Naar Meteoblue

Vanaf maandag, zijn het Amerikaanse model (GFS ) en het Europese model (ECMWF) het oneens met elkaar. GFS gaat voor koude en misschien sneeuw, terwijl ECMWF meer neigt naar mooi en zacht weer. Over de verre toekomst valt dus niets te zeggen, maar eind februari belooft spannend te worden …

Vanavond licht Jorne jullie hier uitgebreider over toe.


Artus

Een 17-jarige tweetalige Belg, maar ook een Brusselse ket. Ik ben een ware bergliefhebber, die het grote geluk heeft om er drie maal per jaar te vertoeven. Mijn uitvalsbasis is Champéry (Wallis). Ik studeer Grieks-wiskunde, ben vrij sportief ingesteld, leer Russisch en ben aspirant-alpinist. Laat de sneeuw maar komen !

2 reacties

Gesloten voor reacties.