Een Duitse hobbymeteoroloog die zich Wettergucker noemt, maakte gisteren schitterende foto’s van de pollenexplosie in Beieren. Ik hing gisteren op mijn werkadres in Hopfgarten voor het eerst de was buiten op. Het was in een uurtje droog. Maar als je het uitschudde in de zon zag je een wolk van stuifmeel. Nooit zo gezien! Jullie wel?

In Nederland moet je als hooikoortslijder de app of website pollennieuws hebben. Het was mijn trouwe metgezel in de jaren dat ik nog ernstige hooikoorts had. Kon niet van het voorjaar genieten. Kon niet hardlopen of fietsen zonder zonnebril om niet gek te worden. De huisarts stamelde: er is geen genezing voor. Lariekoek ontdekte ik in de twee jaar daarna! Geloof je nu werkelijk dat wij mensen honderdduizenden jaren zijn geëvolueerd met de meest wonderlijke complexe biochemische mechanismen in ons lichaam en dat de oermens in het voorjaar niet kon jagen vanwege tranende ogen?

 

Ik zal eens een e-boekje schrijven over hoe simpel ik er uiteindelijk na twee jaar studeren en experimenteren van af gekomen ben. Tip van de sluier: eet eens een paar dagen geen enkel plantaardig voedsel (vooral geen fruit, noten of rauwkost en sowieso glutenvrij). Hooikoorts is ALTIJD een kruisallergie met iets in de darm (dat wil zeggen in je bloed want een hooikoortslijder heeeft zeker een leaky gut). Doe je dat, zul je vanaf de tweede dag geen hooikoorts meer hebben zeker als je het combineert met Buteyko ademhalingsoefeningen als er toch een lichte irritatie komt opzetten (simpel gezegd zo klein, zo weinig en zo ondiep als mogelijk ademen – ademen als een muisje de hele dag). Wil je toch plantaardig eten kook dan alles compleet kapot en mijdt als de pest wat je mbt de actuele pollen vindt op kreuzallergie.com. Als vleeseter kun je dus helemaal los op de pollenrijke BBQ dagen. Uiteindelijk is het een paardenmiddel om helemaal niets plantaardigs te eten. Dat doe je alleen even om te voelen dat het werkt. Daarna kun je gaan sorteren wat wel en niet triggert.

Ik moet dringend verder met de boekhouding. Daarom hou ik het weer lekker simpel. Doe-het-zelf weeranalyses in de reacties. Hierboven het sneeuwevent in Wisconsin onlangs. 50cm poeder in Greenbay tussen 13 en 16 april.

En in Montana is het absoolute sneeuwrecord van 2014 alweer gesneuveld. Op 3 zie ik een elfstedenwinter staan! We zitten dus in “goed” gezelschap. Tja en 2014 was nog voor de Super El Ninjo van 2015-2016 roet in het eten gooide.

Na een nacht met urenlange klaterregen is het nu prachtig opgeklaard in Oostenrijk op de Penningberg. Het Feldalphorn (1923m) achter mijn werkadres hier vertoont schitterende lijthermiek: de zon warmt de lijzijde van een berg op en dan gaat die berg met de wind mee “roken” alsof hij in brand staat. Als paraglider kun je er niets mee want je mag niet aan lijzijde vliegen. Ook is de wolkenbasis op zijn Hollands erg laag. Zal rond 1800m zijn. Fijne dag allemaal.

PS Morgen reis ik naar de Ardennen voor de praktijkweek van SNP Natuurreizen. Ik ga als wandelgids voor die organisatie jaarlijks weer enkele reizen leiden. Vooreerst vooral in de Alpen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Gesloten voor reacties.