Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Pollenexplosie in de Alpen en hoe kom je van je hooikoorts af?

check ook eens

12 Reacties

 1. Rob schreef:

  @Hajo: Ik heb enorm veel interesse in je kennis mbt hooikoorts. Bij mij is het vanaf ongeveer eind mei tot eind juni verschrikkelijk en haat ik het mooie weer. Rode opgezwollen ogen, tranen, jeuken, loopneus, lamlendig, slap, geen energie. Ik heb de zwaarste medicatie van mijn huisarts maar dat werkt niet.

  Ik ga eens proberen om er met mijn voedingspatroon rekening mee te houden. Zo min mogelijk fruit is het advies?

  • Hajo schreef:

   Ga eens cold turkey om even bij jezelf te testen of dit voor je werkt! Ik copy paste ff van facebook comment van me:

   Lijkt me echt zeer stug dat als je 3 dagen alleen vlees en kaas eet (zeker geen melk!!! en vis zou ik ook even niet doen) en suiker in thee en koffie om niet flauw te worden of limonade… eventueel een zacht gekookte aardappel… suiker is niet gezond maar ook NIET allergeen! Dus doe het die dagen juist wel ff met suiker of dextro.

   Ik voeg toe:

   Vlees is ook niet allergeen. Vis wel histamine. Alle fruit, noten en groenten EN ZEKER GLUTEN zijn belastend voor je immuunsysteem als je leaky gut hebt en alle mensen met allergieën hebben dat. Als het je na het oplossen van je hooikoorts lukt je darmen weer gezond te maken (de symbiose van slijmvlies en microbioom) dan kun je uiteindelijk ook weer alles eten.

 2. Dennis H. schreef:

  Met de boekhouding??? Zoals ik een expert zoek als ik wil weten hoe het weer in Val Gardena wordt als ik ga skieen, moet je daar toch een goedkope maar uitstekende expert voor hebben. Doen waar je hart ligt en geniet van elke seconde, helemaal zoals je de dingen doet die je de afgelopen weken hebt gedaan. Mocht je van je cijfers afwillen…give me a call.

  • Hajo schreef:

   Heb ik 15 jaar gehad. Nu aan de slag met online boekhoudprogramma. Werkt fantastisch! Door achterstandje en wennen aan het systeem is het toch nog ff veel werk maar vanaf Q2 doe ik het realtime en heb ik er nooit werk meer aan! Tegen minieme kosten. 😉

 3. Jochem schreef:

  Jaloers op jou Hajo! Zou ook graag eens een tijdje in de alpen vertoeven.

 4. fred schreef:

  Hoe zit het met de bewering dat je over hooikoorts heen kan groeien Hajo?.

  • Cescia schreef:

   Ik ben er “overheen” gegroeid. Toen ik jong was had ik enorme hooikoorts, puffertje om te ademen, slijmpjes loskloppen bij de kiné… allemaal gepasseerd. Met het ouder worden enkel nog beetje allergie aan rauwe noten en groene appels, dan krijg ik wat kriebels in mijn keel. Vandaag nog zo’n 17km gaan lopen en geen hinder ondervonden.
   Trouwens is het ook vaak dat mensen allergisch zijn aan de rauwe variant en kunnen ze wel tegen appelmoes bijvoorbeeld.

 5. Jopie schreef:

  Tja. Hooikoorts. Hoe zou het komen dat die volkeren die het verst afstaan van de westerse mens het minste last hebben van allergieën. Dat zie je overigens ook binnen westere landen!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.