Poedersneeuw in het Montafon

Naar goede gewoonte trekken wij ook elk jaar in april nog even naar het Montafon. Elk jaar krijgen wij rond Pasen een verrassing en het is geen chocolade. Voor het derde jaar op rij starten wij onze vakantie hier in de poedersneeuw! Heerlijk! Het seizoen zo mogen eindigen is een echte winner. Daarnaast merken we ook dat het hier gewoon rustig is. Nergens wachtrijen, geen drukke pistes, lekker knallen inclusief kaiserwetter de dagen erna.

Poedersneeuw in het Montafon

Het kan puur geluk zijn, maar voor het 3de jaar zitten wij in de nieuwe sneeuw in april. Ongeveer tot aan mijn kniën, ok, ik ben niet van de grootste maar toch… . Het is al geleden van januari dat we nog de diepsneeuw zijn ingedoken dus dit is een perfect einde van dit wintersportseizoen in Montafon. De skiroutes op, verse onaangetaste stukken zoeken. Gelukkig is het enorm rustig, het merendeel van de mensen is aan het luisteren naar de optredens, en heel veel mensen gaan toch naar hoger gelegen gebieden tijdens de paasvakantie. Plus sneeuw en nevel houdt de gemiddelde persoon binnen.

Wij houden echter van dit weer. Hoe kan je ook anders als je onderstaande foto ziet?

Poedersneeuw in montafon

Of de volgende …

Paasmaandag kende veel toeristen, want de zon was van de partij. Druk dus en wij kiezen dan bewust voor de skiroutes. De zon maakt de sneeuw vandaag extra zwaar, nu ja op het einde van het seizoen mag je dan ook niet klagen wanneer de sneeuw niet optimaal is :-).

Een kleine avondwandeling hoort erbij

Naast wintersporten is het nu ook het moment al een beetje te wandelen in de bergen. Het blijft licht tot 20:30, lang genoeg om na het avond eten nog even omhoog te wandelen. Er is bijna niets beter voor jouw spieren na het skiën/snowboarden dan een goede wandeling.

Noem het de ideale voorbereiding op de zomer. En zo’n wandeling doet echt veel meer deugt dan een aprés-ski :-). De eerste wandeling ging langs de Waterval in St. Gallenkirch.

Onze laatste reis verbleven we even in het leuke pension Christophorus in Partenen. Een echte aanrader, een heel gezellig pension met super vriendelijke gastvrouw. Vanuit het zwembad zagen wij de dikke sneeuwvlokken vallen, ook enorm aangenaam en rustgevend. Het ontbijt bestaat uit allerlei lokale producten, die ik enorm ga missen deze zomer. In Partenen ben je ook omringt door bergen dus het is hier heel leuk wakker worden. Aja en je bent hier op 5 minuten aan de gondels van Gaschurn.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

1 reactie

Gesloten voor reacties.