unnamed (7)

Van mutsenmerk naar kleding, sinds deze week te bestellen via www.poederbaas.com. Een aantal jaren terug is Poederbaas ontstaan door het haken van kleurrijke custom made mutsen bedoeld voor de wintersport. Inmiddels zijn deze mutsen niet meer weg te denken op en buiten de pistes, tijdens de apres-ski en wordt er gedurende de winter maanden kleur toegevoegd aan het dagelijkse straatbeeld.

unnamed (6)

Poederbaas, bekend van de hand-gehaakte mutsen heeft de afgelopen jaren met name binnen de wintersport een flinke groei door gemaakt. Het mutsen merk is ontstaan uit een ergernis voor een en hetzelfde mode-beeld op de pistes. Daar moest verandering in komen en zodoende is Stenmar IJff begonnen met het haken van Poederbaas mutsen. Waar in het begin van elk model Poederbaas er nog maar een model gehaakt werd veranderde dat al snel naar meerdere stuks per model. Om er nog steeds voor te zorgen dat je niet snel nog iemand tegen zou komen met dezelfde muts werden er vervolgens vele verschillende modellen gehaakt waarbij het unieke karakter behouden bleef. In een later stadium is er online tevens een custom-made beanie tool ingebouwd zodat de consument verzekerd was van zijn of haar unieke muts.

unnamed (8)

Naast een toenemende vraag naar mutsen kwam er vanuit de consument ook steeds vaker vraag naar kleding in de vorm van hoodies, sweaters en t-shirts. Na een succesvolle try-out met de apres-ski t-shirt collectie wisten we het zeker. De kledinglijn van Poederbaas zou er gaan komen!

unnamed (9)

‘De vraag vanuit de steeds groter wordende doelgroep voor kleding in de vorm van streetwear (hoodies, crewnecks en t-shirts) bleef aanhouden waarop we op een gegeven moment besloten hebben deze richting door te zetten. We zijn niet over een nacht ijs gegaan maar hebben goed geluisterd naar onze doelgroep. Wat past goed bij onze (jonge) doelgroep die veel waarde hecht aan kwaliteit, pascomfort en uitstraling? Van daaruit heeft er een proces plaats gevonden wat zo’n 8,5 maanden in beslag heeft genomen voordat we tot productie zijn over gegaan.’ aldus Anne Pater, head of brand bij Poederbaas.

unnamed (10)

Het resultaat mag er wezen; elke hoodie, crewneck en t-shirt van de huidige collectie bestaat uit een combinatie van hoogwaardig ring spun katoen en polyester wat zorgt voor de heerlijke soft toch en een mooie comfortabele medium fit. Het unieke karakter is weer terug van weggeweest, van elk item wordt er maar een zeer beperkte oplage geproduceerd. Wel zullen de aankomende maanden meerdere beperkte collecties in kleding en accessoires uitgebracht gaan worden die goed passen in het hedendaagse straatbeeld en op en buiten de pistes.

unnamed (11)
Volg ook: www.facebook.com/poederbaas & www.instagram.com/poederbaasunnamed (12)

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.