292580

Hier in Krommenie begint het om kwart over zes ineens vervaarlijk te rommelen. Een blik op de buienradar verraadt dat het inderdaad gaat knallen zo direct. Heftiger dan wat je hierboven op de foto ziet, maar toch is die foto oneindig veel dreigender. Een rookpluimpje van 200m hoog is volgens de experts het voorstadium zijn van een uitbarsting.

Schermafdruk 2017-09-29 18.22.23

Hierboven dus de buienrij…. waar komt die vandaan?

Webp.net-gifmaker (9)

Vooral op de 850hPa kaart zie je waar de buienrij door veroorzaakt wordt. Een smalle warme sector wordt vanuit het westen leeg geknepen…

GMT_TXTX_29092017

En hebben we met die warme sector de 25ºC gehaald? Net niet dus…. Iemand een verklaring voor de relatieve koelte bij Rotterdam vanmiddag?  Nu snel verder met enkele video’s over de TWEE vulkanen die op uitbarsten staan …. en enkele video’s over vulkanisme en klimaat….

Het was Kirsten_dl die ins tipte dat ook op Vanuatu een grote vulkaan op tilt is….

https://www.youtube.com/watch?v=OHoBhKgqOYs

Over naar Bali…

Het kan elk moment gebeuren daar….

https://www.youtube.com/watch?v=zZq0JHsXNJg

Misschien als we morgen wakker worden is het gebeurd… en wat betekent het voor het klimaat en komende winter?

De grap is dat e met het mechanisme de aarde kunnen afkoelen zoals we willen. Alleen wat dat betreft kan global warming al nooit een probleem zijn. De aarde afkoelen is een makkie. De aarde opwarmen als een ijstijd start is niet te doen….

Interessant?

Categorieën: Vulkanisme

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

19 reacties

Gesloten voor reacties.