obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Pittig onweer on België en vannacht ook in Nederland

check ook eens

208 Reacties

 1. Oz schreef:

  Thx Voor het bericht. Ik lees het en hoor tegelijk de eerste onweer knallen . Leuk toeval

 2. Jeroen amsterdam schreef:

  [img]http://weerstationuithoorn.nl/barometerhistory.gif[/img]

  Een typische onweersneus op de barometer te zien. Deze is van weerstationuithoorn(amateurweerstation)

 3. Remko schreef:

  Gistermiddag was ik in de Meern. Lekker buitje. Later die avond forse wind en neerslag.thuis in Zutphen in de nacht wakker van de wind en gestage regen. Vanmorgen 6 mm afgetapt.

 4. Asten (Harmelen) schreef:

  Vanmorgen 13 mm in de tuin… voor wat het waard was… tijdens de meest heftige regenval ‘viel’ de regen horizontaal vanwege de extreme windstoten…

  Komende weken vooral weer hogedruk wat/dat de klok slaat.. desondanks ook neerslagkansjes.

  • Mark (Breda) schreef:

   Kleine kansjes. Lokaal grote variatie. Aangezien veel mensen dichtbij blijven deze zomer benieuwd naar het vakantieweer hier komende weken.

 5. Tijs schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/06/1592050107.jpeg[/img]

 6. Tijs schreef:

  Dit was gisteravond boven Rotterdam Schiebroek

 7. Mark (Breda) schreef:

  Mooie buienlijn boven het zuiden nu. Bijzonder hoe die ineens ontstaat uit het niets.

 8. Jeroen amsterdam schreef:

  De buien vandaag bewegen amper voorwaarts. Grote verschillen en ik denk ook lokaal wat wateroverlast. Weeronline’s droge en hete zomer kan voorlopig de prullenbak in.

 9. OpAart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/06/1592140056.jpeg[/img]
  Prikpunt Utrecht. Tot eind deze maand (on)Nederlands zomerweer. Niet heet, niet koud en af en toe een buitje, met woensdag zo lijkt een flinke uitschieter.
  Wat mij opvalt is dat de temperatuurverwachting richting eind van de maand altijd omhoog gaat. Dat zal wel te maken hebben met het rekenmodel. In de zomer hoort het warm te zijn 🙂 . Of is dat te kort door de bocht?

  • Mark (Breda) schreef:

   Dat zal ongetwijfeld komen door de historie in de modellen. Een vraag die Frederic zou moeten kunnen beantwoorden lijkt me. Toch @Frederic?

   • GBJ schreef:

    Ik denk dat die niet meer meeleest hoor….

    • Mark (Breda) schreef:

     Ik zie het. Verkeerde site. Hier leest hij niet nee. Daar wel.

     • hans schreef:

      Waar is daar? Of maak je nou een grap?
      Al lang loopt het hier leeg en dat geldt voor reageerders, weermannen en andere teamleden. Is er nog wel een team?
      Cescia is ook plotsklaps van dit toneel verdwenen – zonder mededeling – en is naar Hajo’s collega-concurrent vertrokken.

     • OpAart schreef:

      He Hans, je leest dus nog wel mee (af en toe 😉 )
      Tja, spijtig om te constateren dat de jaren van weleer zijn vervlogen. Ik blijf echter hoop houden. Na elk dal komt er weer een nieuwe top.

     • Mark (Breda) schreef:

      @ Hans: ik blijf hier zeker meelezen maar neem eens een kijkje op het adres world wide web punt vakantieweer punt nu. Daar tref je een aantal bekenden. Ik kwam er pas geleden bij toeval bij uit.

     • Ronski schreef:

      Ahaaaa nu zie ik het op vakantieweer.nu zijn ze gebleven, thanx voor de tip Mark.

     • Joalie schreef:

      Nice, dank voor de tip! Gelijk toegevoegd aan mijn favorietjes.

     • Hans schreef:

      Thx Mark!
      Aart, vanwege Corona tijd om ‘s rond te kijken en o.a. nieuwsgierig hoe het er hier aan toe gaat c.q. is gegaan na m’n laatste posting.
      Dit is echt de allerlaatste!

     • Tim schreef:

      En daar, daar is het fijn! Zoals het hier ooit was ..

     • Cescia schreef:

      Hi Hans, thanks om mij niet te vergeten . Ik kwam hier nog effe lezen. Maar ja soms gaan wegen uit elkaar. Ik hou het graag netjes, het is hajo’s website dus een apart bericht leek me niet zo gepast. 🙂 bedankt wel voor het volgen, het reageren, het lezen!

 10. OpAart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/06/1592140601.jpeg[/img]

  De kippen zijn er trouwens ook weer 🙂 .

 11. Remko schreef:

  30 mm en het regent gestaag door in Zutphen. Einde aan droogte voor nu. Om het tekort in te halen moet het nog even doorregenen. En de radar voorspelt weinig goeds. Trage trekrichting. En wat de komende week betreft, donderdag ook weer erg nat. En het gezegde is dat het week rond de 21e nog zes weken aanhoudt. Dus een normale natte zomer. Hoewel dit in feite niet normaal is.

 12. HansvK schreef:

  Vandaag in Doetinchem ook eindelijk regen van betekenis.

 13. Mark (Breda) schreef:

  Wat een boeiend schouwspel vandaag. Eerst een buienlijn over het zuiden en daarna een ontploffende achterhoek. Ongekend hoeveel vocht daar is neergedaald. En aangezien het kurkdroog was vraag ik me altijd af waar zoiets vandaan komt. Al dat vocht moet dus gewoon ‘aanwezig’ zijn ondanks de droogte. Fascinerend.

 14. @ Puurs tot hiertoe geen onweders gehad, wel enkele regenbuien maar verder niets bijzonder te melden.
  Dat het mooi weer is wel ja maar dat kan iedereen wel waarnemen. Van mij mag het zo tot eind september aanhouden, heb daar geen problemen mee.

 15. hjs schreef:

  Mocht het huidige weer zich voortzetten dan zou het wel eens een tricky zomer kunnen worden. Al dat vocht in combinatie met warmte, want West circulatie is er weinig, kan veel extreme buien gaan geven. Met mogelijk fikse schade her en der.
  Voordeel zal zijn dat er geen droogte zal zijn deze zomer. Uiteraard Is alles een gevolg van klimaatverandering 😉 of juist niet natuurlijk.

  • Remko schreef:

   Opwarming van Europa door extreme droogte lijkt wel voorbij zo. Frappant dat al dagen lang een band met regen en buien over Europa ligt van ZO naar NW. Onstabiel warm weer, gewoon licht zomers zou ik zeggen. Tot juli weinig verandering zo het lijkt. Hiermee sluiten we juni te warm af maar niet extreem zoals voorspellers verwachtten. Bijzonder vind ik de banden met neerslag die dan weer NO Nederland nat maken dan weer midden en dan weer Zuiden. Lijkt er op dat iedereen wat krijgt. Vandaag in Zutphen bijna geen zon gezien, wel wat gemiezerd zo nu en dan. Wachten op de onweersbuien?

   • Hjs schreef:

    Ja echte hitte, waar geen mens op zit te wachten, gaan we zo niet krijgen. Juni gaat wel boven de normaal uitkomen. Maar aangezien de normaal 30 jaar trg kijkt zou je kunnen zeggen, dat gezien de opwarmende trend dat dan weer normaal is. Iedere maand is bijna boven de normaal. Al tijden.
    Ik heb overigens nergens verwachtingen gezien over hitte in juni?

 16. Paul A Club 1989 schreef:

  Bij ons trok een windhoos door de straat. Waterschade op zolder en in een slaapkamer. Regen kwam haaks onder de pannen en zinkwerk door! Veel schade in de wijk en water tot aan de knieen. (Dordrecht)

  • Sander schreef:

   Was inderdaad behoorlijk heftig even in Dordt. Had nou niet gelijk in de gaten dat het om een windhoos ging, maar dat de regen horizontaal “viel” kan ik inderdaad beamen. Veel takken op straat en ook bij ons uiteindelijk wat water naar binnen geslagen. Gelukkig niet veel

  • Roland (Bodegraven) schreef:

   Heftig man. Hopelijkballeen materiële schade.

   • Sander schreef:

    Nee geen schade hoor, maar best wel indrukwekkend zo veel regen in een paar minuten.
    Heb het meegemaakt in Singapore, maar hier nog niet zo vaak.

 17. Tjeerd schreef:

  Ben ook over gegaan naar vakantieweer. nu, zoals velen met mij. Mijn nieuwe site wil nog even niet lukken. Geen probleem.
  Hajo, je had een leuke een leuke site, maar is helaas niet meer wat het was. Je bent te druk met je werk en nieuwe vriendin, snap ik. Wens je daar nogmaals alle geluk mee.

  • Sander schreef:

   Wel spijtig moet ik zeggen. Juist vanwege Hajo zijn website ben ik behoorlijk geinteresseerd geraakt in allerlei weer situaties. Helaas is het inderdaad allemaal een stuk minder geworden en zijn er andere die op een positieve manier doorpakken.

  • MierenN--ker schreef:

   Deze site was jarenlang iedere zomer zo goed als dood, het is immers wintersportweerman. Ik vind het wat naar dat je zo een andere site plugt en je onvrede uit over Hajo

   • Joalie schreef:

    Dit is een weersite met een heel levendig forum. Er worden hier wel meer andere weersites genoemd en dat kan zonder problemen, maar bij andere sites is het ineens not done? Ik volg graag vele weersites en vind van wswm het forum het beste. Maar bij veel andere weersites zijn – zeker nu – de hoofdverhalen op dit moment en in mijn beleving beter. Smaken verschillen nu eenmaal. Dat is een paar jaar geleden anders geweest, toen stak wswm er voor mij met kop en schouders bovenuit, zowel qua verhalen en expertise, als qua forum. Tja, dingen veranderen, zo gaat dat. En vergeet niet dat internet en volgers bijzonder opportunistisch zijn: vandaag hot, morgen not. Dus relax en go with the flow. Ik gok dat Hajo wel de laatste is die zich druk maakt over het noemen van een andere website op zijn forum. Die leeft gewoon zijn leven en gelijk heeft-ie.

    • Robin schreef:

     De schrijf- en denkstijl van Hajo bevalt mij nog altijd enorm. Maar ik vind het ook heel erg leuk om weer de verhalen van de ‘bekende’ weermannen weer te lezen. Wat mij betreft stapt Hajo ook over, om daar de vierde weerman te worden. Persoonlijk zou ik dat heel leuk vinden.
     Maar naar meerdere sites kijken is ook bepaald geen straf hoor 😉

     • Matthijs schreef:

      Idd, ik had 1 favoriete site (deze) maar nu heb ik er 2 wat een bofkonten. En het zou zeker leuk zijn als Hajo daar ook schrijft geniet van zijn verhalen en zeker ook van de eigen wijze manier. Dus nu 2 bovenaan in de favorieten!!

   • Sander schreef:

    nee hoor helemaal niet geen onvrede 🙂 Ik vind het gewoon wat minder geworden en lees vooral goede berichten over het weer met uitstapjes naar wat wetenschap. Maar gelukkig hoef je niet te kiezen en kan je gewoon elke website bekijken die je wilt in NL (uitzonderingen daargelaten). Sterker nog je mag zelfs meerdere tegelijk lezen. Wat een bof hebben we toch hier.
    p.s. deze website was helemaal niet zo erg dood vorige zomers, vond het altijd heel het jaar rond wel interessant.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Let op je taalfouten Tjeerd,verder erg benieuwd naar je nieuwe site!!

 18. Joalie schreef:

  Ik zie nu op weeronline.nl / wetteronline.de dat na komend weekend echt zomerweer wordt verwacht, met in het zuiden temperaturen die richting 30 graden kunnen gaan. Lekker hoor, kom maar door met die zomer!

 19. Mark (Breda) schreef:

  Wat een regen op 10km ten zuiden van Breda. Ik kan het ruiken…

  Als we niet opletten ligt Vlissingen straks in zee ipv aan zee.

 20. vanDam schreef:

  Weer een beetje leven in de brouwerij zo met al die onweers en hoos buien 😀
  Ik ga de kussens maar eens binnen halen voordat er hier ook een overtrekt.

 21. Carl schreef:

  Hier in België toch bakje regen gevallen de laatste dagen. Grond is regio Mechelen toch goed verzadigd.

  • Vermoedelijk bewust aangestoken zodat de klimaatdrammers weer kunnen klagen en zagen dat de mensheid de aarde opwarmt vanwege CO2 uitstoot.
   En dat “onheilspellend” bericht over de hittegolf in het noordpoolgebied is ook weer zo’n pure reclamestunt van en voor de groene jongens en meisjes lobby.

 22. OpAart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/06/1592511313.jpeg[/img]

  Oh, grappig. ECMWF verwacht 2 juli zo’n plons water, dat de schaal moest worden aangepast 🙂

 23. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Zou heerlijk zijn zeg als dit uit komt na de hittegolf!30graden zit ook niemand op te wachten

 24. Loos alarm schreef:

  “wetenschappers-gealarmeerd-door-hittegolf-noordpoolgebied”

  “”als er geen door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde was.””

  Zuchttt ,,wetenschap&wensdenken kom nou eerst eens met bewijs beste wetenschap ??

  • @hajo heeft dit nochtans al tig keer uitgelegd en uit de doeken gedaan hoor en verder zijn er ontelbare berichten te vinden op internet omtrent dit gegeven. 😉

  • Kees schreef:

   Bewijs is er genoeg, kijk om je heen! Hoe krijgen wij – de mensheid – het dan voor elkaar om steden gemiddeld gezien een paar graden warmer te krijgen dan het omliggende ‘natuurlijke’ aardoppervlak? Vroeger was het aardoppervlak zoveel groener, en nu zoveel zwarter! Lees: Asfalt, bitumen daken… Een praktisch materiaal dat zeker, maar wordt best wel heet bij inval van zonnestraling. Onder die bitumen daken wordt het best wel warm, die warmte moet eruit! Dat doen wij – de mensheid – door allerlei ventilatoren, airco’s en klimaatinstallaties in die gebouwen te plaatsen. Wij zijn constant bezig met het opwarmen van de aarde.
   En last but not least kiezen wij er voor om allerlei in de aardbol opgeslagen fossiele brandstoffen naar boven te halen en die bovengronds te gaan verbranden, ook daar komt een machtige hoeveelheid warmte bij vrij. Vergeet ik tussendoor nog te melden dat we met 6 miljard homo sapiens á 37 graden ook al zorgen voor enige opwarming van de aarde! (oké daar staat inderdaad tegenover dat we als mens voor een forse krimp van de ‘natuurlijke’ fauna hebben gezorgd)

   • Jeroen amsterdam schreef:

    Kees de aarde warmt niet op van onze warmte bronnen. De energie daarvan is minimaal in het hele plaatje. Wat wel zo is: onze lokale metingen worden verstoord door verstedelijking. Dat komt dus inderdaad door de zon die die de stad verwarmt en het gebrek aan bomen en grassen.

    • Kees schreef:

     Hoi Jeroen, ik volg het helaas niet echt…. De aarde (ik lees het even als ‘het klimaat’) warmt volgens jou niet op door de stedelijke hittebronnen maar de weerstations warmen er wel door op, ik dacht altijd dat de weerstations buiten steden werden gepositioneerd, zodat de stedelijke invloed gering is… En ik dacht altijd dat het klimaat voortkwam uit de temperatuurmeting in diezelfde weerstations over een langere periode (ik dacht iets van 30 jaar ofzo, dat geeft vast een mooi beeld)…

 25. Tjeerd schreef:

  Gauw overschakelen naar vakantieweer.nu
  Super site. Hajo reageert toch niet meer. Te druk met zijn nieuwe vriendin.

 26. Loos alarm schreef:

  @Kees Dus de mens (37 graden ) de grote steden ,en de afvoer van warmte uit gebouwen is dan de opwarming door de mens ? Waarom is de temperatuur dan al hoger geweest alsmede ook de CO2 waarde s in de afgelopen 100.000 jaar ? Ruim 7 graden warmer ,en een niveau van CO2 dat 10 x hoger lag ?? In die tijden was er geen industrie , 7 miljard minder mensen en toch veel warmer als nu ? De grootste stokers betreft warmte en giftige gassen komen gewoon uit de natuur ,immers we hebben honderden actieve vulkanen en kraters….5 dagen een spuitende Etna geeft zoveel “rommel” daar kan geen mens , stad of warm gebouw het van “winnen’… Dat de mens roofbouw pleegt op de aarde ,,mee eens maar dat diezelfde mens invloed zou hebben op de temperatuur is niet meer dan wensdenken en daarmee de mens als schuldige aanspreken om vervolgens die zelfde mens daarmee te gaan beboeten met allerlei belastingen ? slim maar niet correct . Na de ijstijden zitten we in een natuurlijke opwarmfase die al 12.000 jaar bezig is…de ijskap smolt vanaf de Veluwe weer terug richting pool…en om dan nu te gaan alarmeren dat de noordpool smelt is dan wel vreemd ? Ook is bewezen dat de Noordpool al eerder totaal gesmolten is geweest omdat er sub tropische plantenresten zijn gevonden ….kortom puur natuur waarvan de koude cyclus op aarde vele malen langer is dan de warme cyclus ,kortom geniet van die warme periode want ook die is eindig en dan gaan we terug de ijstijden in,,zoals het al miljoenen jaren gaat!!

  • Hjs schreef:

   Appels en peren. In het grote plaatje is de invloed van de mens een rimpeling, op het kleinere tijdframe is natuurlijk volop invloed.
   Het hele bestaan van de mens op aard is maar een kleine gebeurtenis. Het grootste deel van de tijd is de aard onbewoonbaar voor zoogdieren. Dus praten over geheel andere tijden is niet relevant. Het gaat puur om het korte tijdframe.

 27. Dennis schreef:

  Of Alpenweerman bezoeken. Zit er ook altijd goed op.
  Hajo….tja. Wens hem al het goeds

 28. Mark (Breda) schreef:

  Iemand de lichtende nachtwolken gezien afgelopen avond/ochtend?

  Uit de berichten die ik op andere plekken voorbij zag komen waren ze goed te zien.

 29. Fred schreef:

  Geen nieuw bericht meer?, al ruim 1 week.
  Is Hajo dakloos geworden, deze opmerking zal mij niet in dank worden af genomen, kom maar op met die bakken stront, ik ontvang ze graag.

 30. Flex schreef:

  Wintersportweerman (WSWM.nl) beter NU dakloos als straks in de winter …

 31. Kees schreef:

  Sorry, Loos Alarm… Hier kan ik niet tegen op, ik geef in mijn post een kort, nuchter en simplistisch natuurkundig antwoord op jouw – het leek voor mij – eenvoudige vraag, maar blijkbaar veel complexer dan ik dacht. Het gaat mijn petje te boven om echt goed inhoudelijk op jouw post te kunnen reageren… Ik houdt het bij mijn post, zo zie ik de aardbol om mij heen veranderen in een zeer kort tijdsbestek van 40 jaar. Veel plezier nog, groetjes van een “wensdenker”

 32. Tjeerd schreef:

  Ron, dat bepaal ik zelf wel. Heb van jou nog nooit een zinvolle, inhoudelijke opmerking hier gelezen.
  En wat Hajo betreft, heel triest wanneer het waar is wanneer hij dakloos is geworden. Dat gun je niemand.

  • Mark (Breda) schreef:

   Dat heeft volgens mij niemand gezegd Tjeerd. Of heb ik wat gemist?

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Wat een man ben jij toch Tjeerd! Eerst zeggen niet meer te reageren hier en vervolgens weer terugkomen om een andere site te promoten .Mag je zelf weten natuurlijk daarom hopen op jouw hele mooie site ben echt zooo benieuwd , en natuurlijk die andere site

   • Tim schreef:

    Jammer genoeg kon Hajo zijn dreamteam niet samen houden en zitten ze nu op die andere site! Duidelijk dat deze weermannen een heel groot aandeel hadden in het succes van deze site. En dat succes zie ik niet direct terugkomen.

 33. Carl schreef:

  Een uurtje al zalige regen regio mechelen. Toch een 10l per vierkante meter en nog meer in aantocht. Putten zijn allemaal gevuld. Moet zeggen dat de laatste weken de regen alles toch terug mooi groen heeft gekregen. Plantjes zijn gelukkig.

 34. Loos alarm schreef:

  @Kees
  Geen probleem ,ieder zijn ding ….klimaat is altijd al onderhevig geweest flinke verandering ,ook voor “wij” al geboren werden ….
  ———————————————————————————————————————

  “”Dus praten over geheel andere tijden is niet relevant. Het gaat puur om het korte tijdframe.””

  Niet relevant omdat de vastgestelde feiten je niet bevallen ? Klimaat gaat namelijk wel over lange tijden en om daar een korte periode uit te lichten (uiteraard de warme bij Hjs) is gewoon de KMNI school volgen ,waarin de droogte nu uitgeroepen is tot het nieuwe normaal en dat na slechts 2 droge zomers ?
  Je hebt op zijn minst 100den jaren nodig om tot een redelijke diagnose te komen en geen 2 zomers !

  • Hjs schreef:

   De huidige opwarming heeft niets te maken klimaat, maar met een kortdurige invloed van enkele 100 en jaren. Vergelijk met 1000 n terug is niet relevant. Het gaat puur over deze periode. Co2 uitstoot is over 100 jaar totaal geen issue meer. Ik verwacht ook geen doomsenario, de huidige menselijke opwarming zal over 200/300 jaar gewoon weer verdwenen zijn.

   De feiten zijn gewoon de feiten, maar dat 25000 jaar geleden er hogere of lagere co2 concentraties waren of wat dan ook, betekend natuurlijk niets. Je gaat dan volledig voorbij aan alle andere variabelen.
   Op korte termijn, zijn alle klimaat factoren, lange termijn, dichtbij constant, de enige variabele die wel veranderd is Co2. En daarom is er (waarschijnlijk) opwarming.

   Ik volg geen enkele lijn, je hebt mij nog nooit iets horen zeggen over droogte. Daar zie ik geen enkele trend. Als we nu een jaar of 25 echt droge zomers gaan zien, dan is het wat anders. 2 jaar droogte, tweede jaar zelfs maar deels betekend niets. En deze zomer is net begonnen, voorjaar was super droog, afgelopen week duidelijk niet meer.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Vandaag het AD maar eens een mailtje gestuurd… voor de zoveelste keer de uber-overdrijving dat 2020 extreem droog zal gaan verlooen en al verlooot… nog erger dan de droogte in 2018.
    Schaamteloos wordt de periode van 1 april tot heden (overigens NIET de droogste periode ooit) keer op keer ingeruild voor het droogste jaar ooit… Ja, de periode vanaf 1 april is erg droog maar dat geldt zeker niet voor de jaren 2018 en 2020… Gerekend vanaf 1 januari tot heden staan deze jaren namelijk oo de 70e en 30e plaats van de NATSTE jaren sinds 115 jaar !
    Ja… dat is wel ff andere koek !

    https://weerstatistieken.nl

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Verlopen en verloopt uiteraard… die kleine lettertjes ook..

     • Mark (Breda) schreef:

      Erg benieuwd naar hun reactie. Feitelijk is het juist maar ja….dat trekt geen (massa)publiek want dat is geen angst. Media is vooral een vergrootglas voor angst, roddel en achterklap. De journalisten staan onder druk om in korte tijd zoveel mogelijk content te leveren en ja…dan is het belangrijker te scoren dan de waarheid en feiten te checken. Dat blad/die site moet tenslotte vol.

     • Asten (Harmelen) schreef:

      Nou ja, feitelijk dus niet juist haha
      Nat nat nat..

 35. Loos alarm schreef:

  “”De huidige opwarming heeft niets te maken klimaat, maar met een kortdurige invloed van enkele 100 en jaren. Vergelijk met 1000 n terug is niet relevant.”””

  Niet relevant ? Als er eerdere periode s zijn geweest met opwarming waar gedegen onderzoek naar is gedaan heeft dat toch een meerwaarde ? Gekke is dat in de periode dat het ruim 7 graden warmer was in een tijd zonder industrie en slechts 800 miljoen mensen er geen antwoord op komt hoe dat mogelijk is ?? En in dat licht gezien is deze opwarming maar kinderspel…

  “” Het gaat puur over deze periode.””

  Dat is niet relevant voor lange termijn ,beleid maakt je toch niet bij de waan van de dag ? Al gebeurt dat nu wel ,biljoenen betalen de burgers ,en waarvoor ?

  “” Co2 uitstoot is over 100 jaar totaal geen issue meer.””

  Dit is de periode waarin CO2 als kwade genius word gepresenteerd ,en met verdere opwarming en het ontdooien van de bevroren gebieden komt daar nog veel en veel meer CO2 bij ….zou dan zeker een issue moeten zijn,of is CO2 tegen die tijd afgeserveerd als toch niet de warme motor achter de opwarming van de mens ?

  “”Ik verwacht ook geen doomsenario, de huidige menselijke opwarming zal over 200/300 jaar gewoon weer verdwenen zijn.””

  Met de huidige bevolkingsgroei heb je dan 37 miljard mensen (250 jaar) Waarom zou het dan verdwenen zijn ? Verwacht eveneens geen doemscenario ,tenzij Yellow stone open klapt.

  “”De feiten zijn gewoon de feiten, maar dat 25000 jaar geleden er hogere of lagere co2 concentraties waren of wat dan ook, betekend natuurlijk niets.””

  Je leert van de geschiedenis .

  “”Je gaat dan volledig voorbij aan alle andere variabelen.””
  ??
  “”Op korte termijn, zijn alle klimaat factoren, lange termijn, dichtbij constant, de enige variabele die wel veranderd is Co2.””

  Ijsboring vertelt u alle bovengenoemde factoren ,sterker nog zo’n 700 andere factoren komen daar nog bij.

  “” En daarom is er (waarschijnlijk) opwarming.””
  https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uitleg/klimaat-in-het-verleden

  En de droogte opmerking was richting KNMI bedoelt ..(!)

  • OpAart schreef:

   De pro and cons of climate change. I love it 🙂 .
   Toch een kanttekening. 37 Miljard mensen over 250 jaar? Volgens Hans Rosling (helaas al overleden) worden het er maximaal 10 miljard. In deze video laat hij in een prachtige presentatie zien hoe dat komt: https://www.youtube.com/watch?v=FACK2knC08E
   Hij heeft ook een mooie uitleg waardoor we welvaart in de wereld hebben; the washing machine.
   Dat lineair doortrekken van allerlei grafieken levert zowel wens- als doomdenk scenarios op. Afhankelijk welke parameters/variabelen worden gehanteerd en in welke mate. Vandaar ook de interesse elke dag in ‘de pluim’ en meteofiction 🙂 .
   De klimaatdiscussie gaat niemand winnen. Only time will tell. Maar of ik dat nog meemaak?

 36. Loos alarm schreef:

  Maximaal 10 miljard mensen over 250 jaar ? In 1960 rond de 2.5 miljard mensen in 2020 rond de 7.5 miljard mensen als je deze stijgende lijn doorberekent kom je nog veel hoger uit dan de 37 miljoen over 250 jaar ? Maar met doemdenk (virus/meteoriet/of ander destructief materiaal) kom je misschien wel weer terug op oude niveau van 10 miljoen mensen ? Maar 5.5 miljard extra mensen in slechts 100 jaar tijd voorspelt ook niet veel goeds !

  • OpAart schreef:

   @Loos alarm. Ik heb het vermoeden dat je die presentatie van Hans Rosling niet hebt bekeken, anders zou je wel anders gereageerd hebben. Kijk anders een klein stukje van 19:20 tot 26:00.

 37. Loos alarm schreef:

  Alsnog ff gedaan @Opaart Waarom is die theorie nu dan nog niet in werking ? Minderen kinderen is idd minder volwassen ..

 38. kristof schreef:

  Wat is het het hier stil laatste tijd waar is iedereen ?

 39. Roland (Bodegraven) schreef:

  Alstu 😉 nr 100

 40. Sander schreef:

  Sta voortaan maar iets vroeger op, nu ik 2 websites moet gaan bekijken voor dat ik start met werken 🙂

 41. Fred schreef:

  Hajo kan wel stoppen met deze site, ik verwacht tot tenminste 1 juli geen nieuw bericht.

 42. fred schreef:

  In de zomer zijn er ook mooie berichten, dus het wordt wel weer eens tijd.

  • Hjs schreef:

   Neem aan dat zijn prioriteiten deze zomer elders liggen. Kinderachtig gaan lopen drammen is je goed recht. Maar blijft kinderachtig.
   En tis H. ‘s site, opdoeken, posten, niet posten dat is aan hem..

 43. Sander schreef:

  Gewoon lekker je ding doen. Komt vanzelf weer goed hier. Ondanks dat er geen berichten zijn, komen er toch nog mensen kijken. Er komt vanzelf weer een winter en hopelijk heeft Hajo dan weer tijd voor de site.

 44. Tjeerd schreef:

  Komt op deze site niet meer goed. Kijk nog wel uit nieuwsgierigheid.

 45. GBJ schreef:

  Het weerbericht is vanzelf weer actueel geworden. Waar maken we ons druk om

 46. Dennis H. schreef:

  Kijken jullie eens naar de naam van deze website. Het gaat over winter, sneeuw en ijs. Waarom zitten jullie zo te klagen? Het is toch niet zo dat dit een betaalde site is? In voorgaande jaren was het in de zomer altijd rustig met berichten van Hajo. Ik lees nu bijna alleen maar geklaag omdat er niks verteld wordt over 29 graden en een onweersbui. Gun Hajo zijn rust. Het leven is soms hectischer dan je had gehoopt. Helemaal als je ook nog eens je eigen brood moet verdienen. Dan loopt het soms over en laat je zaken vallen. Helemaal niet erg, Het is te hopen dat het de klagers hier nooit zal overkomen, want het kan je echt slopen. Hajo, doe je ding. Laat je niet opjagen!!

 47. Flex schreef:

  Vanmorgen gaf de regenmeter 72 mm aan …pittig buitje geweest …Wens KNMI met zijn nieuwe leus “wen maar aan de droogte”dan ook veel succes ….normaal deze maand 66 mm (127 mm tot nu toe gemeten)…..
  @Dennis iets met kop en spijker ….

 48. Mag toch wel om iets van zichzelf te laten horen vind ik.
  Gewoon al uit respect naar zijn volgers toe.
  Na zoveel weken van eindeloze stilte zou je beginnen vermoeden dat er andere zaken spelen.
  Gewoon een kort berichtje dat alles goed gaat en hoe het verder moet met de website.
  Ik vermoed ook dat @hajo druk achter de schermen bezig is met allerlei zaken omtrent de website en daarbuiten maar nogmaals; een korte mededeling zou wel gepast zijn vind ik.
  Of misschien istie ergens onder een lawine gesukkeld te Chili of Australië? 😆 😆

 49. Roland (Bodegraven) schreef:

  Of laat gewoon even weten dat de site op “zwart” gaat de komende maanden. Dat was vroeger ook. Nu schep je verwachtingen. Zeker wanneer je zegt dat je terugkomt op hoe en wat voor de toekomst…

 50. Robin schreef:

  Beste Hajo, hoe gaat het met je? Het is al een tijdje stil en ik was juist altijd zo blij om jouw gedachte (kronkels?) en weersverwachtingen en ‘gutfeelings’ van jou te lezen. Ik hoop dat je gelukkig bent en ik hoop nog vaak van je te lezen!
  Alle goeds vanuit een amper beregend Lelystad.

 51. Loos alarm schreef:

  Update via whatsapp (staat er links boven te lezen)
  06 82484004 (doe Hayo maar de groeten ))

 52. Tjeerd schreef:

  Hajo is gespot in de Trumptower

 53. Op 12 juni 2020, verliet een man van Nederlandse nationaliteit de wintersportweerman.nl website.

  Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

  Hajo Smit
  [IMG]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/06/1593536069.jpeg[/IMG]

  Heeft u hem onlangs nog gezien of gehoord ?
  Alle info graag hieronder of via noodnummer 112

  • vanDam schreef:

   Hajo is nog altijd druk met zijn klus opdrachten. Blijkbaar geeft hij daar nu voorrang aan.
   Al had een klein berichtje naar zijn volgers wel zo netjes geweest om even mee te delen dat hij de komende periode geen tijd heeft om berichten te plaatsen.

   • Snap ik hoor dat zijn financiële toestand voorrang krijgt op zijn dagelijks/wekelijks weerpraatje, zeker nu na zo’n financiële kater die velen onder ons hebben opgelopen tijdens de lockdown. Heb zelf ook mogen ondervinden hoe het zit, ben vanaf aanvang maart tot op de dag van vandaag voor meer dan de helft aan inkomsten kwijtgespeeld.

    Maar goed, vroeg of laat komt Hajo wel weer boven water.

  • Mark (Breda) schreef:

   Scherp Kirsten!

   Feit dat hier al zo vaak om een teken van leven is gevraagd betekent volgens mij dat er totaal niet naar gekeken wordt.

   Jammer.
   Mijn bezoekfrequentie is ook gedaald van meerdere keren per dag tot minder dan 1x per dag…tsja…

   • Dank ! 🙂

    Hoewel, vind het jammer en beetje vreemd dat dergelijke berichten moeten verschijnen omdat de beheerder/eigenaar met de noorderzon verdwenen lijkt.
    Ook mijn bezoekfrequentie is drastisch gedaald, van enkele keren per week naar hooguit één keer week en sinds enkele dagen zelfs “als ik er nog een keer aan denk”.

  • Hjs schreef:

   Past ook mooi in het huidige tijdsbeeld. Blank vink, Man vink, middelbare leeftijd vink.
   Dus op zijn minst boos. Maar waarschijnlijk veel schuldiger, dus logisch dat ie “ondergedoken” is. 😉

 54. Loos alarm schreef:

  Een foto uit het programma opsporing verzocht ?

 55. Hajo schreef:

  Fijn dat men intussen de website heeft ontdekt die ik nog niet heb bekeken. Ondanks mijn ruiterlijke erkenning van een evident foute beslissing t.a.v. stoppen betaling van teamleden (cq. wat meer centjes overhouden om ook nog iets voor mijn kinderen te kunnen doen na mijn scheiding) en de toekomst van de site…. en mijn vele verzoeken om vergiffenis en mijn vele royale aanbiedingen om hier weer samen de draad op te pakken en er iets minder commercieel maar toch met sponsors en een eerlijke verdeling van de baten samen weer wat van te maken…. heeft men ervoor gekozen mij deze kans om deze toch wel hele grote scherf van de gebroken spiegel van mijn voormalige leven weer ergens aan te kunnen lijmen niet geboden. Nadat ik in het belang van het gezin en mijn kinderen en de kinderen van mijn ex en vooral ook ter ondersteuning van de bliksemcarriere van mijn ex eerder al een schitterende kans liet lopen om mijn opgebouwde levenswerk (en dan bedoel ik niet alleen de website maar vooral mijn destijds nog gigantische sales en netwerk) te consolideren in een fusie met snowplaza en skiinformatie (die ik ooit het hele idee van een fusie aan de hand heb gedaan) waarna bleek dat mijn huwelijk op drijfzand berustte…. en ik alles verloor wat me dierbaar was…. waarna ik bewust koos voor tandemparagliding als nieuwe gezonde lucratieve business voor een man van mijn leeftijd zonder pensioen…. tot corona daar een streep door trok…. ben ik nu inderdaad aan het knokken voor mijn bestaan…. samen met mijn vriendin inderdaad…. en zit ik de komende vijf maanden in Amsterdam en bepalen we daarna of terugkeer naar Oostenrijk realistisch is. Vermoedelijk ben ik in augustus 2 weken in Hopfgarten om te vliegen…. dus wie wil laat horen… Mbt weer en nieuwe activiteiten had ik geen gelegenheid al met een video naar buiten te komen…. zolang de strijd om te overleven en je kinderen af en toe te zien overheerst ….moet het andere even wachten…. ik ben wel erg fit en kerngezond gelukkig… dus wat dat betreft gaat het me goed…. ik wens iedereen succes met zijn leven en projecten…. ik ben jaloers op niemand…. ik klaag niet…. iedereen moet zijn eigen keuzes verantwoorden voor God. Loslaten is vaak het beste recept…. zeker als je bijna niets meer hebt…. dan maar beter helemaal niets meer en weer compleet opnieuw beginnen…. heb het al enkele keren in mijn leven bewezen dat ik het kan….. de eerste keer nadat ik me 1991 genoopt zag de klimaatwetenschap te verlaten omdat ik allergisch ben voor leugens en ook niet geschapen voor een kantoorbestaan. Geniet de laatste tijd erg van video’s over paleontologie en klimaatgeschiedenis. Dat had een mooie richting voor me kunnen zijn…. maar als programmeertalent belandde ik helaas is de meest foute tak van sport binnen de klimaatwereld en dat zijn de grote circulatiemodellen…. eigenlijk weermodellen die misbruikt worden voor totaal futiele klimaatberekeningen. Volg altijd je hart…. nooit het geld… ik had als natuurmens eigenlijk biologie willen studeren maar mijn biologieleraar (God hebbe zijn ziel niet) praatte het me zo lang (jarenlang) uit m’n hoofd vanwege de slechte banenkansen…. dat ik voor Wageningen en milieuhygiëne koos. Zo kom je in plaats van op een mooi rechtlijnig carrierepad op een grillig bestaan…. en de twee keer dat het me lukte zeer fraai te stabiliseren trokken de moeders van mijn kinderen de boel aan gort…. een keer na 4 jaar en een keer na 10 jaar. Met mijn handen en mijn lijf werken doet me ontzettend goed… achter een laptop kan ik niet voor een ander werken…. of doen wat iemand anders zegt. Ik zal ooit wel richting een nieuw boek gaan… Engelstalig…. en niet direct over politiek…. want al heeft mijn boek over Trump mijn ogen compleet geopend voor het feit dat klimaat slechts 1 van de grote leugens is die ons op school en via de media worden ingetrechterd en ik dankbaar ben voor elk stuk waarheid dat mijn denken verrijkt en verdiept… heeft dit me absoluut windeieren gelegd… waarbij ik wellicht als een soort intellectuele Jensen had kunnen eindigen…. maar het is me allemaal te veel gekrakeel… en te weinig wijsheid. Te veel denken ook en te weinig voelen. Tot zover. Laters!

 56. vanDam schreef:

  Succes Hajo en geniet van het leven!

 57. Michel schreef:

  Veel succes en ik hoop dat je snel weer voorspoed mag beleven.

  P.S. wanneer is het weer zinvol om deze website te bekijken?
  In de aankomende maanden? Of tegen de winter? Of nooit meer?

  Groet Michel

 58. Robin schreef:

  Beste Hajo,
  Ik wens je alle goeds, geluk en voorspoed. Van jouw enthousiasme, schrijfstijl, gedachtenkronkels, positivisme, anti-klimaatalarmisme-strijd, bespiegelingen over het weer (compleet met gut-feeling) heb ik vele jaren echt enorm genoten en zal ik nooit genoeg krijgen.
  Dankzij jouw site is mijn interesse in weer en klimaat opnieuw opgebloeid en tot (voor mij) ongekende hoogte gestegen.
  Dat het leven jou tegenzit vind ik ontzettend rot voor je en ik hoop dat het snel weer de goede kant op zal gaan. Best een emotioneel momentje moet ik toegeven, jouw bericht. Ik ben in elk geval heel blij jou (virtueel, op deze site, maar ook één keer op tv over lawines) te hebben leren kennen.
  Hopelijk lezen wij allemaal binnenkort weer een inspirerend stuk tekst van je en hoeveel beter het inmiddels weer met je gaat.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Hajo.. alle goeds…
   Hopelijk dat Corona eind dit jaar cq in de loop vsn volgend jaar geen issue meer is om te doen wat je het liefst doet. Leven in dat fantastische land dat Oostenrijk heet.
   Voor jou is ‘survivalen’ in meerdere opzichten onderdeel van je leven.
   Met je activiteiten zoals tandemparagliding/skieën en je ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit zal je vroeg of laat weer in ‘rustiger’ vaarwater terecht komen.
   Je bent gezond en dat is retebelangrijk !
   Houd je haaks !

  • Winterwonderland (Haarlem) schreef:

   @Robin, ik sluit me volledig aan bij jouw rake opmerkingen.
   @Hajo, volg je eigen pad, vind je geluk, vind je balans in het leven en maak de keuzes in het leven waar jij met een goed en voldaan gevoel op terug kijkt. Het ga je goed, stay strong en ik hoop in de toekomst weer wat van je te lezen en te leren!

  • OpAart schreef:

   @ Robin. 100% mee eens.
   @ Hajo. Hopelijk lezen we in de toekomst weer (weer)berichten zoals alleen Hajo die kan schrijven. Bedenk ook; zonder dwarsliggers geen spoor 🙂 .
   En nogmaals dank voor het plaatsen van de oproep voor mijn kleinzoon Milan (www.hoopvoormilan.nl). Dat heeft er mede toe geleid dat hij met zijn vader, moeder en zusje eind deze maand naar Amerika kan voor de behandeling. Alle hobbels zijn geslecht, inclusief visa. En dat in de huidige bizarre coronatijden.
   Hajo het ga je goed.

  • Joost schreef:

   Bedankt Hajo vooral je werk en uitleg over het weer. Hoop dat het weer beter met je gaat en dat we toch over enige tijd weer een stukje tekst over het weer/winterweer gepresenteerd krijgen

 59. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Wauwww wat een goed bericht van jouw Robin!!jij slaat de spijker op zijn kop.Hajo veel sterkte met je toekomst en hopelijk tot snel!!

 60. Jan schreef:

  Zal je missen Hajo, vooral om tegengas van de co2 lobby.
  Het ga je goed en hopelijk tot ziens.

 61. Mark (Breda) schreef:

  Bedankt voor je eerlijke bericht Hajo. Het ga je goed. Veel van je geleerd al ben ik het niet altijd met je eens. Geniet van de mooie dingen in jouw leven en dan kom jij ook deze tijd weer te boven!

 62. Nico schreef:

  We missen je berichten al Hajo! Bedankt, kijk hier bijna elke dag op deze site.

 63. Tjeerd schreef:

  Wel makkelijk scoren Hajo, om de moeders van jouw kinderen de schuld te geven. Zij trokken alles aan gort? Misschien lag het het ook wel aan jou toch? Zelfreflectie.
  Daar ontbreekt het helaas vaak bij jou aan.

  • Frank Van Seggelen schreef:

   Verdwijn van deze site Geert zoals je zelf hebt gezegd te doen. Je bent een misselijk mannetje. Met nul respect voor al het werk wat Hajo hier de afgelopen jaren heeft gedaan voor jou en voor ons.

   Bha wat ben jij een respectloos figuur.

   • T schreef:

    Mijn naam is Tjeerd, Frank. En, het is mijn mening. Mag dat van jou? Hoe zo heb ik geen respect? Je moet alles ens goed na lezen Frank. Jij hebt geen respect met jouw misselijke, denigrerende reacties.

    • Frans V schreef:

     Wat triggert jou om zo’n opmerking over Hajo hier te plaatsen? Krijg je nog geld van hem, heeft die je iets misdaan of op een manier emotioneel beschadigd? Er zit zo veel haat en woede in je post(s).

  • Moet dat nou echt? Waar zit jouw medeleven en empathie voor jouw medemensen? Ik kan ook hard zijn en kwetsende dingen zeggen/schrijven maar ik weet ook verdraaid goed waar de grens ligt en wanneer je beter bepaalde zaken wel/niet schrijft/zegt.
   Tjeerd echt waar, ik hoop jouw nooit IRL te ontmoeten jonguh want dat ga jij jezelf nog heel lang blijven herinneren. Nee ik dreig niet maar aanschouw dit gewoon als een verwittigd man is er twee waard.

  • Frank Van Seggelen schreef:

   Nee, Tjeerd draai het nu niet om.

   Je bent hier alleen maar om Hajo onderuit te halen, bij elke post die je doet. En dat is gewoon niet eerlijk.

   Ik ken Hajo al 10 jaar en heb veel kilometers met hem geskied. En veel discussies met hem gehad. Maar waarom toch elke keer Hajo onderuit halen terwijl hij hier zoveel goede dingen gedaan heeft. En nog wel gratis….

   Wat doe je dan hier op deze site dat vraag ik me af.

   Daarom ben je gewoon een klein kindje dat hier alleen maar om te pesten

   Je gedrasgd je als een jaloerse kleuter van 5

 64. getjo schreef:

  Jammer dat alles zo gelopen is Hajo Het ga je goed en stilletjes hoop ik toch regelmatig van je te vernemen ,want skien is mijn passie en dankzij deze site heb ik jaren heerlijke voorpret gehad betreft wintersport

 65. Dank voor de reactie @Hajo ! Het ga je goed en alle begrip voor jouw persoonlijke situatie en neem ook onze oproepen omtrent je afwezigheid niet te serieus, het was gewoon omdat we allemaal (of toch bijna allemaal) redelijk ongerust waren. Ik blijf fan van jouw gedachten goed, ideeën en visie en het is aan jou te danken dat ik anders ben beginnen denken over de non-stop klimaathysterie. Zelf zaken opzoeken en luisteren naar wat anderen zeggen doet wonderen, niet zomaar alles voor waarheid aannemen wat de MSM dagelijks door onze strot ramt.
  Succes in alles wat je onderneemt !

 66. Marc schreef:

  Hajo, ik heb vaak je website gelezen, niet gereageerd, maar dit bericht verdient een reactie: dank voor alle berichten en je inzichten, ik heb er veel van geleerd. Ondanks dat ik op veel vlakken anders denk/doe, gaf dat juist ook de “spanning” om je berichten te blijven lezen. En zo af en toe heb ik mijn eigen beeld/denken wat bijgesteld en geleerd. Dus heel veel dank daarvoor!
  Het was jammer om te merken de afgelopen jaren dat er opeens teamleden waren verdwenen en dat de sfeer hierdoor veranderde. Ook werd de toon steeds harder van je berichten en zeker ook in de reacties, iets meer mildheid zou veel mensen hier goed doen.
  Betreft je persoonlijke verhaal: bedankt dat je in dit laatste bericht openheid hebt gegeven. Het gaat me niets aan en toch als trouwe lezer knaagde het om niet iets meer te weten wat er allemaal heeft gespeeld. Het is voor mij als buitenstaander niet om te oordelen wat er is gebeurd en met de collega’s van deze site. Ik hoop alleen maar dat zij en jij hier goed en gelukkig uit komen. Ik wens jullie allemaal, en zeker ook jou Hajo, alle goeds!

 67. @Tokkie T schreef:

  TJEERD is al maanden bezig om zijn eigen website te “regelen” maar er komt n i e t s . TJEERD ziet spoken en denkt dat Hayo andere nicknamen gebruikt.
  TJEERD zit (daardoor)vol met haat en agressie.
  TJEERD leest en ieder de LES maar bij zelf incasseren ontsteekt hij in blinde woede. TJEERD bakt zoete broodjes op de site die een kopie van deze site wil worden.
  TJEERD zegt steeds hier n o o i t meer te komen.
  TJEERD word het niet eens tijd dat je hulp gaat zoeken ?

 68. getjo schreef:

  Tjeerd punt uit! ik heb meelij met je

 69. Tom schreef:

  Maak me echt zorgen over de wereld. Wat zijn we goed en stoer en wat hebben we allemaal een leuke eigen mening. Lekker anoniem, naam verzinnen en kwetsen. De nieuwe wereld! Het is niet alleen klimaat wat momenteel veranderd maar respect en normen en waarden veranderen ook.

  Waar gaat het allemaal nog over? Weer en klimaat. Dat mensen zo diep zinken op zon website als deze is echt sneu voor die mensen zelf.

  Fijn weekend en kom maar op met reacties online……pijn doet me dat niet. Ik lees graag.

 70. Tjeerd schreef:

  Wil nog 1 keer reageren op alle aantijgingen tegen mij. Heb inderdaad eerder beloofd niet meer te reageren, maar dit wordt mijn allerlaatste reactie en tevens bezoek van WSWM.
  1.Tokkie,ik ben jou nog nooit hier tegengekomen, dus snap jouw reactie niet.

  2.Frank, ik heb niets tegen Hajo, vond zijn berichten altijd super, totdat de klimaatdiscussie, persoonlijke situatie steeds meer de overhand begonnen te krijgen. Dit mag hij uiteraard doen, maar mijn insziens niet op deze site, is mijn mening.
  3.Ik ben niet haatdragend of jaloers, waarom zou ik. Heb een super leven met mijn vriendin en genieten van vakanties, met name in Oostenrijk.
  Mijn website komt er niet, maar geen probleem..Was er zeker niet gekomen om Hajo dwars te zitten… Waarom? Wens hem het allerbeste.
  4. Kirsten, let op de dingen die je schrijft, met name over bedreigingen. Gaat wel heel ver.

 71. Mark (Breda) schreef:

  Mensen. Kijk gewoon allemaal even in de spiegel en bedenk eens 2x voordat je iets typt……ben je dan echt blij met jezelf? Ben je trots op wat je post? Kom op mensen. Doe eens lief.

 72. Hajo schreef:

  Dank voor jullie reacties. Iets te makkelijk lijken jullie te concluderen dat ik de komende dagen en weken of maanden niets meer schrijf hier. Natuurlijk ben ik uit het lood geslagen als het team dat je hebt opgebouwd en getraind en gekoesterd je na al die jaren samen ondanks je spijtbetuigen geen kans heeft om samen de draad weer op te pakken in een win win voor iedereen. Heel erg alleen voel je je dan. Het doet behoorlijk pijn. Ik snap het enerzijds wel maar anderzijds zou ik het niet over m’n hart gekregen hebben iemand die na scheiding in depressie raakte geen tweede kans te bieden. Gelukkig hebben we God nog en het leven zelf waar altijd tweede kansen zijn. Wel vrees ik voor een samenleving die ook door corona en een vreemde n kant op gaat. Het is nooit mijn opzet geweest om op deze site over iets anders te schrijven dan over weer met een vleugje klimaat. Ik heb altijd geprobeerd te verbinden en mensen te laten groeien. Het is zeer wrang dan te zien dat vanaf een bepaald moment je niet goed hebt opgelet en je met diverse partijen niet de juiste contacten hebt opgesteld om je eigen toekomst veilig te stellen. Nu mijn fantastische team inderdaad is gestart met een eigen platform tegen al mijn aanbiedingen in…. En ik al maanden vecht voor elke euro…. Is mijn proces van bezinnen op de toekomst nog wat langer en lastiger geworden. Als ik iets niet kan is het een kopie zijn van iets anders. Dus ga ik niet de concurrentie aan met de mensen die me in de steek hebben gelaten. Dat zijn er meer in het wintersportwereldje dan alleen mijn team. Zo heb je alles. Zo heb je niets. En het is NIET waar dat ik de schuld bij anderen leg. Mensen zijn wel verantwoordelijk voor hun keuzes. Ik zie mijn fouten en mijn aandeel en mijn missers. Maar dan nog is het wel schrijnend om te zien hoe flinterdun loyaliteit blijkt te zijn. Vooral als mensen en keer een stok hebben gevonden om je mee te slaan ben je nog niet jarig. Maar misschien moest alles zo zijn en zie ik spoedig mijn weg weer helder voor me. Op dit moment help ik vooral mijn vriendin iets van haar leven te maken en ben ik blij gezond te zijn en mijn dochter regelmatig te zien. Eind juli begin augustus ben ik in Oostenrijk om veel te paragliden en mooie tandemvluchten te maken. Komende winter weer in de combi met skileraar waarschijnlijk. Wie gaat voor een tandemvlucht? Let’s beat corona.

 73. Hajo schreef:

  Ps misschien heeft iemand nog een goed advies voor me

  • Hjs schreef:

   Advies? Niet direct, hart onder de riem misschien. Vlak voordat de zon opkomt is de nacht het meest donker. Simpel gezegd, vanuit je huidige positie kun je alleen maar omhoog. Zal niet vanzelf gaan, maar als je ervoor werkt gaat dat gewoon gebeuren.

   Je Karakter, wees bewust hoe je overkomt en wat het effect zou kunnen zijn op anderen. Hoe meer je afwijkt van het gemiddelde, hoe minder de gemiddelde mens je begrijpt.

   Loyaliteit, tja, echte vrienden zijn er hooguit een paar, meestal is het niet meer ordinair geld dat de drijvende kracht is. Dat merk je nu heel goed.

   En qua beroep, gezien je leeftijd moet je iets opbouwen dat je niet met je handen hoeft te doen. Tandemvluchten zijn mooi, maar bouw dit dan uit naar meerdere mensen die dit kunnen doen. Ga verdienen aan de organisatie. Zelf vliegen is korte termijn leuk, maar blijft een soort van “hobby”. Maak het breder.

   Site, weer zal altijd blijven trekken, dus een moderne site met content die veel mensen aanspreekt kan gewoon werken. Maar, gebruik JONGE mensen, die helemaal in het nu staan qua technologie.

   Klimaat, ik verschil het daarin van mening met je, maar uiteindelijk maakt dat geen fluit uit. We hebben als individu geen invloed en gaan het gewoon niet meemaken. Wie er ook gelijk heeft, de huidige generatie zal het nooit weten. Daar dus energie in steken is niet zinvol. Commerciële site? Blijf daar dan weg.

   Ps wist niet dat religieus was, verbaasd me, maar ook hier, we gaan het niet weten. Sommigen hebben gelijk, en velen niet.

   Hoe dan ook succes!

   • Hajo schreef:

    Opbouwen Nederlands tandembedrijf in Oostenrijk met meerdere piloten was inderdaad het idee. Maar die business is helemaal dood geslagen door corona.

    • Hjs schreef:

     Lijkt me vanaf volgend gewoon weer heel kansrijk. Zie onder geen enkele omstandigheid de vakantie markt niet weer gewoon terug komen. Na de komende winter wil iedereen weer verder leven.

  • Arjan Ischgl schreef:

   @hajo, ik lees en reageer al mee vanaf het begin. Heb alles gelezen mbt je team en je privé leven hier op de site en kan redelijk inschatten hoe je in elkaar steekt.
   2 jaar terug hebben we met een aantal mensen email contact gehad over hoe wintersportweerman te verbeteren. Roy, eklop, jannes waren daar bij betrokken. Vervolgens hoor je daar dan niks meer over.
   Probeer dus je woord te houden en er zijn meer voorbeelden van dat je niet doet wat je zegt.
   Je vraagt om tips dus ga ik nog even door.
   Afgelopen seizoen ben je weer een aantal mensen die hier ook vanaf het begin reageren kwijt geraakt door ze te schofferen, denk aan Hans en Joke.

   Dan de belangrijkste tip, stop met het delen van informatie over je privé leven, dat gaat alleen de mensen aan die dicht bij je staan.
   Je hebt het hier vaak over de niet goede relatie met 1 van je kinderen.
   Wat ik nu ga schrijven is hard maar het is hoe ik over dit onderwerp denk.
   Je gaat als je relatie over is niet 100km bij je kinderen vandaan wonen, laat staan 1000 km.

   • Arjan Ischgl schreef:

    Drukte te vroeg op verzenden, maar denk dat de strekking wel duidelijk is.
    Doe er mee wat je wil @ Hajo.
    Hoop dat je deze eens zo mooie site weer op de rails krijgt en nog belangrijker je privé leven.

   • Hajo schreef:

    Ik snap je laatste opmerking goed en als voormalig huisman met zorg voor 4 kinderen en nog wat buurkinderen raakt me dat extra hard. En toch kan ik mijn keuzes uitleggen. Wetende dat een andere keuze ook goed had kunnen zijn.

 74. Jannes schreef:

  Hajo, het ga je goed. Ik ga verder niet meer verder op de discussie van het hoe en waarom. Ik ben je nog altijd enorm dankbaar voor alles wat ik geleerd heb, belangrijkste les daarin was altijd doen wat je leuk vind, wat je energie geeft. Iets waar ik nog lerende in ben, maar wat wel steeds beter lukt.

  Wat betreft de tip. Ik blijf erbij dat het vooral belangrijk is voor een ding te gaan en dat ook echt te benadrukken. Niet te springen van hot naar her qua toekomst. Dat is vaak nodig voor de mensen waarmee je iets wilt doen. Jij bent iemand die vooral niet ergens aan vast wil zitten, maar anderen hebben dat vaak wel nodig voor enig perspectief. Dat kan zijn paragliden, maar ook elke andere vorm van inkomen is gebonden aan een mate van loyaliteit zoals je zelf al zegt.

  Ben loyaal aan hetgeen je ambieert en straal dat uit. Spring niet van hot naar her, of doe het niet zo lijken. Daarbij is het niet erg als je zelf weet dat je dat niet zult blijven doen, hou dat dan voor je en straal stabiliteit uit naar de mensen die je een kans geven/met je samenwerken. Met jou kwaliteiten komt er dan vanzelf een kans. Je hebt immers een bak intelligentie, ervaring en creativiteit. Kernkwaliteiten die op elke leeftijd relevant zijn.

  Nu ja, mijn 2 cents, dat is mijn oprecht bedoelde tip 😉

 75. OpAart schreef:

  Beste Hajo,

  Advies? Uit eigen ervaring weet ik dat als je in de put zit, je op een gegeven moment weer vaste grond onder je voelt en je weer kunt afzetten naar boven. Wanneer dat is? Weet je pas achteraf. Een dooddoener? Zeker, maar wel hartstikke waar. Tijd zal het leren. Ondertussen je netwerk uitkammen, raadpleeg gelijkgestemden, proefballonnetjes oplaten, solliciteren(?) en vooral blijven schrijven op je website. Want daarin ben je uniek! Die andere site gaat puur over het weer, want al het interessante andere (oa klimaat, corona, gezondheid, energietransitie, blm om waar wat te noemen) wordt daar niet besproken. Dat is volgens mij ook een reden waarom ze hier zijn weggegaan. Net als een aantal reageerders.

  Wat Hjs hierboven schrijft is namelijk waar. Jij kan soms met ongelooflijk gestrekt been een discussie ingaan. En niet iedereen kan daar tegen. Ik heb je ook wel eens vervloekt over je mening over kanker bijvoorbeeld. Maar na een tijdje ga je ook dat gebruiken om je eigen beeldvorming te verbeteren. Want er bestaat nu eenmaal niet 1 waarheid, de waarheid is hoe elk individu die ervaart of gelooft. En door de ontwikkeling van de mensheid, worden die individuele waarheden steeds vaker verkondigd. Social media is daar debet aan. Voor mij is het meer asociale media tegenwoordig.

  Beschouw het als een groot compliment dat je oud teamgenoten een eigen site zijn begonnen. Ik heb als mentor heel wat nieuwe collega’s wegwijs gemaakt in mijn vakgebied. Mijn streven daarbij is dat zij beter worden dan ik. Hen stimuleren hun talenten in te zetten (ook te laten ontdekken) om grootste dingen te doen. Verbeteringen te realiseren. Maar vooral mens te blijven, geen robot. Hun ontwikkeling straalt uiteindelijk ook op mij af, waar ik dan trots op hen ben dat ze zich zo goed ontwikkeld hebben.

  Advies? Misschien moet je je laten testen; waar ben je goed in, waar kan je je verbeteren, wat wil je eigenlijk, waar liggen mijn kansen? Hjs gaf al een richting aan.
  Deze site leeft bij de gratie van verschillende meningen (soms feiten). De reacties van Hjs zijn daar een voorbeeld van. Net zo’n vrijdenker als jij, alleen vanuit een iets ander perspectief. Al die verschillende reacties is de reden dat ik deze site al jaren dagelijks bezoek. Voor het weerbericht? Nou niet echt meer, want dat weet ik ondertussen door jouw site zelf wel aardig te lezen. Wel voor de gedachtekronkels van alle reageerders, want daar leer ik ook weer van.

  Op je site heb je meerdere submenu’s oa Weerkamer. Die is niet voor alle items up to date. Heel jammer, want dat is een sterk punt van je site. Geldt voor meer zaken. Alle links naar Alpengebieden. Die zijn niet up to date. NIEUW op WSWM? Nieuw vanaf wanneer? Weercafé geeft een foutmelding. Met andere woorden: tijd voor de stofkam door je site Hajo. Als je elke euro nodig hebt, dan zijn dagelijkse bezoekers een must. Je weet als halve Oostenrijker veel over dat vakantieland, zomer en winter. Aan de slag zou ik zeggen:-) . En elke twee weken een nieuw (weer)bericht met zijsprongen naar gerelateerde thema’s: ik blijf lezer.

  Kennis hebben is macht, kennis delen is kracht. Tip: organiseer een symposium/workshop over uitleg van klimaat, weermodellen, -kaarten en -fenomenen. Vraag x euro entree. 10 Tegen 1 dat er heel veel WSWM-reageerders op af komen. Als was het maar om eens te zien welk gezicht achter welke naam schuil gaat 🙂 . Ik ben van de partij!

  • Robin schreef:

   Oeh, ja, gaaf!
   Goed plan OpAart; Een workshop/symposium (korte cursus?) weer-klimaat-modellen-fenomenen….waar kan ik inschrijven??

 76. Jorn schreef:

  Hajo, Het lijkt me een goed idee hier een apart topic/bericht aan te wijden i.p.v. het er in de reacties over te hebben. Wat hierboven ook wordt gezegd; mensen houden ervan te weten waar ze aan toe zijn. Iets wat altijd een grote kracht van deze website is geweest, alleen is dit op het moment niet zo.

  Het is belangrijk vooruit te kijken. Cliché, maar vernieuwen geeft energie. Dit geldt voor jezelf, maar kan ook voor de hele WSWM community gaan gelden.

  Iedereen heeft ideeën, ik ben ook wel eens aan het dromen hoe ik met de website om zou gaan als ik beheerder was. Alleen ben ik geen beheerder en ben jij de kapitein en moet het initiatief bij jou vandaan komen.
  Benoem hoe jij er op dit moment in staat. Hoe zie jij de toekomst van WSWM op de korte (zomer) en lange termijn voor je? Wat kunnen we als lezers verwachten?
  Duidelijkheid geven door aan te geven hoe vaak of wanneer er een bericht kan worden verwacht (e.g. 1x per 2 weken) scheelt al en geeft jezelf ook rust.

  Geef ook aan waar er op het moment knel punten zitten. Ik begrijp dat het oude team is verdwenen, je hebt ze genoeg aanbiedingen gedaan maar ze komen niet. Dan moet er worden doorgeschakeld. Zegt Mark Diemers bij FC Groningen af om liever bij Feyenoord te voetballen, kun je ervan vinden wat je wilt, maar moet je doorschakelen en kom je uit bij Arjen Robben. 10x beter!
  Zo is het ook met deze website. Er blijven genoeg mogelijkheden en er is een grote community waar je uit kunt putten. Belangrijk is dan dat iedereen weet wat er wordt verwacht. Laat achter je wat is geweest en maak bespreekbaar wat je visie is, en hoe je dit wilt bereiken. Vraag naar input en ideeën in de reacties. Misschien kun je een vragenlijst in google forms uitzetten of een Zoom meeting houden. Er is genoeg kracht om mee te denken en plannen te maken vanuit je volgers. Het wordt een rustige corona-zomer dus er moet tijd zijn om samen een plan op papier te zetten en hier de juiste mensen bij te zoeken.

  Het is natuurlijk jouw website, en je moet doen wat je wilt. Maar als je aangeeft je best te doen voor iedere euro dan kun je er vast meer uit halen. We voelen ons allemaal verbonden met deze website. Die vele momenten per dag die bijdragen aan de voorpret zijn zooo belangrijk voor ons:)
  Zet ergens de streep, wat de bodem van de wswm put betreft, en begin vanaf daar te klimmen. Laat onderwerpen over skiën zonder helm en je visie over behandelingen van ziekten voor wat het is en haal nieuwe energie uit het schrijven over de essentie van het leven; genieten van de bergen.

  Ik heb wel enkele ideeën en deel ze graag met je, als je er naar vraagt.
  Succes!

 77. Robbert schreef:

  Ik reageer niet vaak, maar ik voel nu de behoefte.

  Hajo, fijn dat je nog blijft schrijven! Ik kijk -ook in de zomer- toch af en toe stiekem op deze site.
  Pittig verhaal. Je klinkt ook echt ietwat terneergeslagen, iets wat we niet in je herkennen.

  Normaliter spat de energie er vanaf, is er geen berg te hoog- en laat je menig lezer dromen van een sneeuwdump. Op deze site worden 1:1 duels niet geschuwd- en er wordt niet altijd politiek correct geantwoord. Dat maakt deze weersite interessant, al mag het in de reacties allemaal wat minder fel, maar dat zal wel bij de huidige tijd/maatschappij horen.

  Blijf in ieder geval niet te lang in het verleden -bij je oude team- hangen, want wat niet is, is niet meer. En daar krijg je bepaald geen energie van. Waar je misschien wel energie van krijgt, is van het opsnuiven van het weer. Ga naar buiten, probeer te genieten van kleine dingen; van de Nederlandse wolkenluchten, de wind die door je manen wappert, maar dan natuurlijk wel in je t-shirt, voor het Wim Hof-effect.

  Laat je niet van je fiets af duwen, zou mijn moeder zeggen!
  Maar als je er al naast ligt, moet je wel hulp zoeken. Dat laatste heb ik net zelf bedacht.

  Ik hoop dat je snel weer alles (beter) op de rit krijgt- en dat je stukje bij beetje weer het vertrouwen terugkrijgt!

  Ik blijf hier gewoon lezen! Gr. Robbert

 78. Roland (Bodegraven) schreef:

  Voor nu even vastigheid zoeken. Misschien in jouw ogen een sleur, maar dat geeft je de mogelijkheid om te kijken wat je volgende stappen zijn. Zo hoef je niet elke dag te kijken hoe je de volgende dag doorkomt. Voor iemand met jouw opleiden en ervaring in de digitale wereld moet dat geen probleem zijn.

 79. Max schreef:

  Geen passend advies voor je. Wel een tip : reageer een keer op vragen/suggesties van lezers.

 80. Thomas schreef:

  Ik heb ik weet niet hoe lang hier meer gekeken. Ik zie: laatste post van half juni… Ok….?
  Vervolgen tref ik hier in de panelen een compleet verdwaasde Hajo kan. Wat is er met jou gebeurd? Ik ben wellicht de eerste bezoeker van deze site (volgende je destijds al bij Sneeuwhoogte.nl (was het toch?)) en ben op dag 1 over gegaan naar hier. Je hebt bij mij de fascinatie voor kaarten en het weer vergroot en heb er best wat basiskennis aan overgehouden. Je aanstekelijk manier en lichtelijk overdrijven was voor mij een succesvolle methode om mij als lezer te boeien.

  Geen idee wat er in de laatste jaren allemaal gebeurd is (de reacties las ik niet vaak), maar man man man. Je hebt hulp nodig, dat is wel duidelijk. Nu leur je met god en wat niet al, maar wat mij vooral verbaasd is je slachtofferrol. Mijn eerste advies is om je Locus of Control op orde te krijgen. Daarna moet je verder kijken.

  Stop gewoon wat positieve energie in deze site. Zit genoeg leven en commercieel potentie in. Al doe je volgens mij weinig met wat iedereen hier zegt. Logisch, want je moet eerst jezelf echt op de rit krijgen.

  Succes en dank voor alle inzichten de afgelopen 12(?) jaar.

 81. Filzmooser schreef:

  Het enige advies wat ik je kan geven is.
  Begin weer op helemaal opnieuw en hou je enkel bezig met het weer en laat die klimaatdiscussies achterwege.
  Daar zit de doorsnee bezoeker niet op te wachten, sterker nog dat is de grootste reden waarom ik ben afgehaakt en me heil elders heb gevonden.
  WSWM was in de beginjaren een feest om te bezoeken maar de laatste jaren was het tenenkrommend met al die discussies en zwartmakerij.

 82. Pieter (andere) schreef:

  Tip: zomersportweerman.nl in het leven roepen voor de zomersporten in de Alpen?
  Verder wens ik je veel geluk, wijsheid en succes toe.

 83. Robert schreef:

  Thomas, een briljante analyse! Je verwoordt precies mijn gevoel. Direct en raak tot in de kern. Hopelijk ziet ook Hajo in dat je gelijk hebt en kan hij weer de oude worden…want ik mis de oude Hajo

 84. Asten (Harmelen) schreef:

  Een tip (naast de al gegeven tips en goedbedoelde adviezen).
  Je staat momenteel in de survival-mode… Lastig om daar uit te komen als je naast je werk ook nog een website moet onderhouden.
  Ik weet niet of je de afgelopen jaren een bestand hebt opgebouwd waar liefhebbers van je site in staan die graag 1 of 2 keer per week een stukje ziuden willen schrijven (weergerelateerd). Desnoods de website tot 1 oktober/1 november dit jaar op slot en daarna met een paar gastschrijvers weer aan de slag. Dan kun jij naast je werkzaamheden elders zo nu en dan inspringen en dit weer uitbouwen…. Hajo… succes !

 85. HansvK schreef:

  Nog steeds geen nieuw weerbericht? Er valt zelfs sneeuw in de Alpen!

 86. David schreef:

  Het is hier idd doodstil , als dit lang duurt is iedereen verdwenen Hajo

 87. Hjs schreef:

  Smelt op de Noordpool gaat heel rap, is flink onder recordjaar 2012 gedoken.
  https://www.wintergek.nl/actueel/zeeijs

 88. Joalie schreef:

  Vind je het heel erg als ik je zelfmedelijden slecht trek? Voorheen schreef je vaak provocerend, op het schofferende af. Vond je zelfs dat als mensen kanker kregen dit hun eigen schuld is vanwege hun manier van leven. En nu ben je diep beledigd omdat je vroegere teamleden, die je zelf min of meer aan de kant hebt gezet, hun eigen plan getrokken hebben. Iedereen heeft tegenslagen, maar je kiest er zelf voor hoe je daarmee omgaan. Wees trots op je vroegere team, je was hun leermeester. Geef jezelf een trap onder je hol en maak van deze tegenslag(en) een uitdaging. Kom op zeg!

 89. Max schreef:

  Live goes on , stop complaining.

 90. Marco schreef:

  Ik denk dat jouw ex-teamleden zonder gedoe hun hobby willen uitoefenen en daarover schrijven. Ze zijn jouw niks verplicht en loyaliteit moet ook twee kanten opwerken. Deze rancune bevestigt dat alleen maar. Ik denk dat je het mis hebt dat het daar mis is gegaan. De website zelf brokkelt ieder jaar af en lijkt steeds meer gefocust op reclame dan op het weer. Dat jouw teamleden jou uiteindelijk de rug toekeren is een onvermijdelijk gevolg. Wees eerlijk; de energie is er al jaren uit. Dat geeft allemaal niet, het is tenslotte jouw eigen site, ik hoop alleen dat je er snel wat nuchterder naar kunt kijken dan dat je nu doet. Succes met je huidige werkzaamheden en als er hier weer met hernieuwde energie over het wintersportweer geschreven gaat worden kom ik heus wel weer langs.

 91. Mark (Breda) schreef:

  Pffff Hajo. Volgens mij hebben je oude teamleden genoeg met je meebewogen maar lagen jullie visies op zakelijk en inhoudelijk vlak (over weer en klimaat) te ver uit elkaar. Dat dreef jullie uit elkaar en die breuk valt niet te lijmen.

  Als je nu (uit eigenbelang) probeert dat team weer bij elkaar te krijgen snap ik dat de anderen daar geen vertrouwen in hebben. Een gevalletje “l’histoire se repete”. Nee, daar moet je bij mij niet mee aankomen. Het is hun keuze en ga daar dan niet over zwarte pieten. Je bent slim genoeg om deze site zelfstandig weer met frequente en interessante content te vullen. Als je dat zelf niet kunt of wilt, zoek dan een partner die je erbij helpt. Vast te vinden. Iemand met wie je een nieuwe weg inslaat zonder het verleden dat je meesleept met je oude team….
  En luister vooral eens naar je lezers. Die roepen al zo vaak om antwoorden en stellen vragen…waar je niets mee doet. Je doet het voor jezelf en dat kan ik snappen…..maar probeer dan eens in te schatten wat je teweegbrengt bij anderen door zo beperkt te reageren op je klanten…want zo moet je een website zien: jij biedt iets waar mensen op af komen en dan moet je hen ook waar voor hun geld/tijd bieden. Direct of indirect via sponsoren geld vangen van die bezoekers is alleen levensvatbaar als je interessant blijft.

  Succes met klussen en alles op de rit krijgen.

 92. Max schreef:

  Mooi statement gemaakt hoor! Kritische reacties verwijderen in plaats van ze te weerleggen.

 93. Sander schreef:

  Volgens mij heeft hij zijn eigen reactie nogmaals gelezen en ook weer verwijderd, dus hele riedeltje eronder zal dan ook direct weg zijn. Nou ja blijft zijn website toch? Gelukkig is het voorlopig nog geen winter, dus nog tijd genoeg om weer op de rails te komen en dan eventueel deze site weer nieuw leven in te blazen. Gewoon lekker over het weer ouwehoeren en verder niet te veel zijstappen naar andere onderwerpen die geen of minimaal betrekking hebben op het weer.

 94. Ray schreef:

  He de site is weer terug?

  • Rick schreef:

   niet dat het wat oplevert…..ondertussen is de hele goegemeente,ex-weermannen en reageerders, terug te vinden op vakantieweer.nu…tsja..zo gaat dat.

 95. Loos alarm schreef:

  Het weer voor in de vakantie ? Grappig ..

 96. Robin schreef:

  Hoi Hajo,
  Deze week op de Tauplitzalm gewandeld, in de Ausseeresee gezwommen en bij Loser naar boven gegaan; bedankt dat je mij (en jouw andere lezers) hier afgelopen jaren op geattendeerd hebt!
  Het is een aanrader om ook in de zomer de jou bekende skigebieden op te zoeken.

 97. Vincent Rondwijk schreef:

  Bedankt voor het delen van dit weeroverzicht. Ik vind het altijd bijzonder om te zien hoe het weer binnen een paar dagen kan veranderen. Ook houd ik de voorspellingen altijd goed in de gaten wanneer ik buitenactiviteiten gepland heb.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.