ehrwald

We openen met een plaatje van Ehrwald dik aan de noordkant van de Alpen. Om te laten zien waar de kou vandaan komt. De meeste sneeuw en de dikste sneeuwvlokken zitten nu nog aan de zuidkant. De sneeuwgrens zwalkt tussen 1500 en 2000m maar gaat in de komende dagen misschien ook nog wel de 1000m aantippen.

hangend

Wat er momenteel aan het handje is? Een enorme “slab” met kou is als een zweepslag tegen de Alpen en de Pyreneeën aan gekwakt. Het gekke is: aan de zuidkant van de Alpen houdt de warmte goed stand terwijl je zo zult zien dat het in de Alpen aan de zuidkant gewoon al stevig sneeuwt! Ook in Kärnten is het nog zeer warm vandaag. Het is de noordkant en de hoofdkam zelf die een temperatuurcrash beleeft en waar de sneeuwgrens ook onder de 1500m zal schieten.

pyreneeen2005

Even een kiekje uit Ascou in de Pyreneeën. Je ziet het: ook daar even wat sneeuw op weg naar juni 2015. Gisteren al in voldoende mate gemeld dat mei 2015 zich fors koud ontwikkelt. Veel plezier hieronder met de foto’s!

bivio

stmoritz

samnaun

ftan2005

vals2005

stelvioliv2005

reschenpass2005

airolo2005

maloja2005

livigno2005

radons2005b

radons2005


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

20 reacties

Gesloten voor reacties.