sauze0210

We hebben al heel lang op de radar hier: de dikke sneeuw aan de zuidkant rond de maandwisseling. Hij is gekomen. Zei het wat kleiner dan eerst gedacht en wat meer beperkt tot het uiterste zuidwesten van de Alpen. Piemonte en de Alpes-du-Sud aan de Franse kant. Zie hier Sestrière. Het skigebied Via Latea is natuurlijk ook het decor van Dutchweekend Italia.

sauze0210b

Het gras kijkt er nog net doorheen. Tja er valt niet overal zo veel sneeuw als nu al in Alaska.

sauze0210c

Dit ziet er wel al serieus uit! Je zou toch echt met je toerski’s naar boven lopen.

lagrave0210  In de Franse Alpen zien we dit vanochtend in La Grave.

moskou

Nou bij ons slaat het weer dus maandag om en in Scanadinavië en Rusland ook! Het kwik gaat ’s nachts al onder het vriespunt zakken en het gaat vooral in Rusland dagenlang sneeuwen. We gaan zeker plaatjes uit Moskou zien volgende week. En kijk eens wat er gebeurt als die kou boven Turkije en Griekenland arriveert. Jakkes.

gfssneeuw

 

Het Amerikaanse model heeft dan rond 12 oktober een mooie sneeuwval in petto voor de ALpen. Sneeuwgrens onder 1000m al. Maar dat is pure meteofiction. Ik ga hangen want mijn vliegtuig naar Bern wacht! Fijne dag allemaal! Grüzi!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.