loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Pascal probeert met gezin Berghotel Rudolfshütte en doet verslag

check ook eens

3 Reacties

  1. Hajo schreef:

    Supermooi verslag Pascal! Dat van de skischool ben ik mee eens…. er zijn zo veel Nederlandse skileraren in Oostenrijk. Zou er hier dan ook wel eentje mogen zijn. Ik wilde het ooit zelf nog gaan doen voor een speciale WSWM week. Volgend jaar kerst ga ik het wel weer proberen er te zijn en voor kerstman op ski’s te spelen en ook samen leuke dingen te doen. Tja en dan die pistes…. inderdaad was ook vorig jaar kerst niet alles open. Het zijn gewoon puur natuur trajecten met rotsblokken die echt onder moeten sneeuwen. Ik snap ook dat jullie vanwege de jongste zeg maar aan de kamer gekluisterd waren… maar verder was voor ons altijd een van de grootste voordelen dat de kinderen vrij door het immense gebouw mochten rennen. Na 2 dagen kennen ze toch de weg en raken ze echt niet meer kwijt. Onze kinderen gingen ook 4 keer per dag zwemmen op eigen houtje… super leuk dat je bent gegaan en wat een mooi uitgebreid verslag! 🙂

  2. Pieter schreef:

    Heel goed beschreven wat de plus¬en minpunten zijn. Wij gaan dit jaar voor de 2de keer met carnaval. Op heenweg overnachten we in München om zeker goed op tijd te zijn. Vorig jaar waren we via Marquastein gereden om zo via een alternatieve weg in Kitzbühel te geraken. Zonder probleem vanaf de autosnelweg in Uttendorf geraakt. Dit jaar gaan we toch via Kufstein (tenzij het hier stellig afgeraden wordt). Het skigebied was toen helemaal open en de pistes zijn uitdagend genoeg. In vergelijking met de grote broers inderdaad klein.. maar goed, ik heb leren skiën in Plafeien, vervolgens 2 jaar Boden (beide niet meer dan 200m piste), daarna Polen om vervolgens het grotere werk aan te vangen, waarbij ik in Val Gardena met men hart verloor. Maar goed, nu heb ik kids en begon nieuw hoofdstuk, gaan skiën met de kinderen. Eerst naar Zams – > Gratis hotel, ski-pas, ski-uitrusting, ski-les voor kinderen onder de… (exacte leeftijd moet ik je schuldig blijven). Gebied met slechts 15km piste, maar goed… We gingen met de kids en voor de kids. Daar stond men jongste 2,5 toen, voor het eerst op de latten. Alleen maar Duitstalige leraressen.. Niet gemakkelijk qua taal, maar na 2 jaar daar konden mijn 2 kinderen al aardig glijden. Hierna verplaatsten we ons naar Lofer voor 3 jaar. Heel fijn familie-skigebied. Alleen, de jongste krijgen er les van Nederlandstaligen.. wat dus alleen maar goed was voor mijn 4,5 jarige. De andere, die ondertussen 6,5 was, vervolgde haar lessen in het Duits. Uiteindelijk naar de Rudolfshutte verhuist vanwege de hoogte.. en de bijkomende sneeuwzekerheid. Wat ingeboed aan km’s, maar oh wat is de rust fijn.. Waar we in Lofer ‘s morgens op tijd aan de lift moesten zijn om de echte drukte voor te zijn, hebben we nu al bijna 45 min geskied voor hetzelfde geld.. De kinderen krijgen ondertussen geen les meer. Misschien is Nederlandstalig een plusje, maar Duitstalig zeker geen minnetje. Het aftellen is hier ondertussen begonnen en binnen 4 weken hopen we op grote hoogte te zijn en stiekem hopen we Hajo daar te zien! Groetjes en fijne avond allemaal!

  3. Remco den Hartog schreef:

    Wij hebben jaren achtereen in de Allgau regio geskied (Ofteschwang/Gunzesried, Bolsterlang, Bad Hindelang. Zuid-Duitsland. Uitwijken naar Oberstdorf kan, hebben wij nooit gedaan). Wij vonden het ideaal met kinderen. Relatief dichtbij. Skigebieden zijn klein (8 a 10 km), maar wel echte Alpen-pistes (en weinig van die blauwe verbindingspaadjes). Verdwalen kan eigenlijk niet, waardoor de kids al vrij snel ook zelfstandig op pad kunnen. Of je gaat zelf nog een rondje terwijl de rest nog even lekker blijft zitten. Het is er rustig, korte wachttijden bij de lift. (in het hoogseizoen zoeken de locals zelf de grotere gebieden op). De meeste liften zijn de afgelopen jaren flink gemoderniseerd, weinig sleepliften. Skipas is erg betaalbaar. Voor kinderen is er een puntenpas-systeem wat ook scheelt in de kosten. Skipas is te gebruiken in de diverse skigebieden, dus je kunt ook een dagje wat anders proberen. Of een dagje zwembad (incl in skipas). De appartementen zijn goedkoper dan in Oostenrijk, maar de prijzen nemen wel toe de laatste jaren. Goed zoeken kan soms nog een verrassende ontdekking opleveren (500 euro per gezin voor een week hoogseizoen moet lukken). De dorpjes zijn rustig, ‘s avonds is het stil (vonden wij heerlijk). Sneeuwzekerheid is iets minder, maar wij hebben eigenlijk altijd wel kunnen skiën (een enkele keer ook tussen de groene weides door). Daarentegen is last-minute vaak nog wel wat te boeken, zeker wanneer het gezelschap niet te groot is.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.