summit-wswm-small

Joehoe! We hebben een nieuwe partnerreisorganisatie! En het is… Summit Travel! In 2003 opgericht door Robert Flik en al snel uitgegroeid tot marktleider op het gebied van bedrijfsuitjes naar de sneeuw. En ook met individuele boekingen snel groeiend. Tijdens het eerste Dutchweekend Saalbach afgelopen maart leerden we elkaar kennen en stelden we vast dat er muziek in een nauwe samenwerking zit.

Op de foto zie je van links naar rechts onze technische man Jannes, mijzelf, Antoinette Jacobs van Alpenreizen.nl, Robert Flik en medewerkster Lotte Schoots. Robert legt uit wat Summit Travel met zijn gezellige team op kantoor in hartje Rotterdam uniek maakt: “We bieden een “ouderwets” goede persoonlijke service en hebben toch net zo’n snelle, moderne boekingswebsite als de grote aanbieders waar die service minder vanzelfsprekend is”.

Summit Travel gaat geleidelijk aan aanbod van accommodaties in de partnergebieden van Wintersportweerman.nl opbouwen of uitbreiden. Nieuw onder de bestemmingen in de komende winter zijn Val d’Anniviers (Zwitserland), Livigno (Italië) en Die Tauplitz (Oostenrijk). In Les Menuires, Montafon, Obertauern en Val Gardena wordt het aanbod geleidelijk uitgebreid. In al bestaande “Summit-toppers” als Zillertal Arena, Zell am See Kaprun en Brixental (Westendorf, Brixen im Thale en Kirchberg) wordt dankzij de samenwerking beter gemeten of volgers van Wintersportweerman.nl die plaatsen ook boeken.

bergfelder

Binnenkort stappen Robert en ik in de auto om in de Wintersport-Arena Sauerland te gaan kijken. De summits zijn daar iets lager maar het is zo’n leuke regio om snel even het echte wintersportgevoel te tanken. Zodra daar meer over bekend is weten jullie het als eerste. In Kleinwalsertal hebben we komende winter een primeur: Summit Travel gaat me helpen een oude droom te verwezenlijken: eigen skiclinics aanbieden vanuit een “eigen” hut in de bergen. Afgelopen seizoen heb ik Haus Bergfelder ruimschoots goed bevonden als toplocatie voor twee 4-daagse programma’s in de derde week van maart (31 t/m 20 maart 2016). Ook hierover volgt snel nieuws.

danique

We gaan ook samenwerken met elkaars blogs en nieuwsbrieven. Beide nieuwsbrieven gaan er voortaan wekelijks uit, wat mogelijk is dankzij de inzet van stagiaire Danique die in haar jongste jaren nog wedstrijd heeft geskied.

Wie van jullie heeft wel eens met Summit Travel gereisd? Laat eens horen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.