summit-wswm-small

Joehoe! We hebben een nieuwe partnerreisorganisatie! En het is… Summit Travel! In 2003 opgericht door Robert Flik en al snel uitgegroeid tot marktleider op het gebied van bedrijfsuitjes naar de sneeuw. En ook met individuele boekingen snel groeiend. Tijdens het eerste Dutchweekend Saalbach afgelopen maart leerden we elkaar kennen en stelden we vast dat er muziek in een nauwe samenwerking zit.

Op de foto zie je van links naar rechts onze technische man Jannes, mijzelf, Antoinette Jacobs van Alpenreizen.nl, Robert Flik en medewerkster Lotte Schoots. Robert legt uit wat Summit Travel met zijn gezellige team op kantoor in hartje Rotterdam uniek maakt: “We bieden een “ouderwets” goede persoonlijke service en hebben toch net zo’n snelle, moderne boekingswebsite als de grote aanbieders waar die service minder vanzelfsprekend is”.

Summit Travel gaat geleidelijk aan aanbod van accommodaties in de partnergebieden van Wintersportweerman.nl opbouwen of uitbreiden. Nieuw onder de bestemmingen in de komende winter zijn Val d’Anniviers (Zwitserland), Livigno (Italië) en Die Tauplitz (Oostenrijk). In Les Menuires, Montafon, Obertauern en Val Gardena wordt het aanbod geleidelijk uitgebreid. In al bestaande “Summit-toppers” als Zillertal Arena, Zell am See Kaprun en Brixental (Westendorf, Brixen im Thale en Kirchberg) wordt dankzij de samenwerking beter gemeten of volgers van Wintersportweerman.nl die plaatsen ook boeken.

bergfelder

Binnenkort stappen Robert en ik in de auto om in de Wintersport-Arena Sauerland te gaan kijken. De summits zijn daar iets lager maar het is zo’n leuke regio om snel even het echte wintersportgevoel te tanken. Zodra daar meer over bekend is weten jullie het als eerste. In Kleinwalsertal hebben we komende winter een primeur: Summit Travel gaat me helpen een oude droom te verwezenlijken: eigen skiclinics aanbieden vanuit een “eigen” hut in de bergen. Afgelopen seizoen heb ik Haus Bergfelder ruimschoots goed bevonden als toplocatie voor twee 4-daagse programma’s in de derde week van maart (31 t/m 20 maart 2016). Ook hierover volgt snel nieuws.

danique

We gaan ook samenwerken met elkaars blogs en nieuwsbrieven. Beide nieuwsbrieven gaan er voortaan wekelijks uit, wat mogelijk is dankzij de inzet van stagiaire Danique die in haar jongste jaren nog wedstrijd heeft geskied.

Wie van jullie heeft wel eens met Summit Travel gereisd? Laat eens horen!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.