Ga je in Kaprun ff naar dokter – vriendin kruisband 🙁 – zegt hij kom over een uurtje nog eens terug. Loop je naar buiten. Zie je dit! Ongelofelijk. Parhelion. De dansende ijskristalletjes die je hebt vanaf -12Âș waren me al opgevallen en die zijn voorwaarde voor dit optische fenomeen. Als we dan ook al de eerste schaatsfoto’s uit Nederland zien en dat de winter nog een heel tijdje door kan … dan kan je dag niet meer stuk.

Kleine toegift nog. Vanaf Tauern Spa uitkijkend naar Kaprun met Imbachhorn.

OMG! En dat was gisteren al. Hoe groot het plezier dus na deze nacht …

Dauwpuntstemperatuur al in de dubbele cijfers onder nul. Dan gaat het hard!

Waar het ook compleet bevroren is, is zowat de hele Oostzee (H/T Wetteronline). Dat is zeker een mooie factor ook veer meer winterpret. Hoe lang hebben we de weermodellen al niet meer kunnen callibreren op die koudevoorraad daar.

Je mag in deze tijd naar die runs kijken die jij leuk vindt en de andere in de mentale prullenbak gooien. Vanochtend het Europeser model prachtig. Vriezen tot het gaatje. En sneeuw! Limburg 20-40cm.

Hier dan die run voor De Bilt. Vanaf dinsdag de 16e weer mooi onder nul en met volledige steun van het ensemble. Met natuurlijk ook de ruis op de lijn erna.

Kijk je naar het dauwpunt ligt dat de 15e al weer onder nul. En daar gaat het om voor de ijsvloer. Die zoiu best prima kunnen blijven liggen met dank aan de laagstaande zon. Alleen sneeuw en ijzel kunnen de pret wat bederven. We gaan het zien. Spannend hoor!

PS Donaties hier.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Paul A Club1989 · 11 januari 2024 op 16:53

Nou dat biedt weer perspectief! Toch weer wat beter dan de vorige runs. Lekker hoor!

Peter · 12 januari 2024 op 07:08

Ben even benieuwd hoe het met die kruisband is afgelopen

Gesloten voor reacties.