Rientje Assen tipt me vanavond op Facebook over bovenstaande Facebook fanpagina. De Oostenrijkse Oostenrijk Fanpagina. Österreich Fans. 208K likes. WTF! 208.449 om precies te zijn en met mijn stem meteen eentje meer. Ik kijk wat verbluft naar die pagina die niets heeft met het officiële Oostenrijke Verkeersbureau. De gelieerde website is oesterreich-fans.at. Merchandising, hotels en scherpe aanbiedingen vind je daar. Mijn ogen dwalen wat af over de Facebook pagina.

herbert

Ik heb 5 winters en 1 zomer in Oostenrijk doorgebracht. Ik spreek vloeiend dialect. Ik snap bovenstaande foto. Jullie ook? Hoe heette de skileraar met wie Ronaldo en ik in Obertauern vanwege de dichte mist zeer dankbaar rondskieden? Inderdaad: Herbert. Herbert is altijd de klos in Oostenrijk. 

httpv://www.youtube.com/watch?v=DjxbsqKdyJg

En dan de Oostenrijkse toppers, de Austria3 die met het overlijden van Georg Danzer in 2007 ophielden te bestaan. De video hierboven is twee dagen na zijn dood geüpload uit pure Oostenrijkse liefde voor het drietal met reinhard Fendrich en Wolfgang Skifoahn Ambros als andere grote namen. Ik verdenk Marco Borsato altijd een beetje van kopiëren want wat zij al vele vele vele jaren in Oostenrijk ten gehore brachten lijkt veel op de mooie liederen van onze grote volkszanger. Tja en dat ook nog op de dag van het goede nieuws over Friso, die nu terug is in Nederland na wat hem in ons geliefde Oostenrijk overkwam. Ik krijg er een brok van in de keel en moet het met jullie delen. 

[polldaddy poll=”7238650″]

 

Stemmen jullie? Ik ben benieuwd! Ik ben ondanks mijn Hollandse achternaam half Duits en kwart Zwitser. Ik hou enorm van Zwitserland en toch mogen jullie ook raden wat ik hierboven heb aangevinkt. Trouwens één groot kritiekpunt heb ik ook op Oostenrijk en dat is hun flutregelgeving op het gebied van roken. Je kunt geen sjiek hotel of pizzeria in Oostenrijk meer binnenlopen en je waant je terug in de tijd toen je in Nederland ook nog 4 keer per week al je kleren kon wassen. Jammer dat er in 2010-2011 op nichtraucheninlokalen.at net niet genoeg stemmen binnen kwamen voor een referendum over de kwestie. Nee op dit punt zijn Frankrijk en Italië mijn favoriete skilanden. Spijt me.

En nu snel weer Austria3 luisteren: “Die Luft ist voll mit Lärm und rauch, des is die Missching dier i brauch!” Kippenvel! 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

44 reacties

Gesloten voor reacties.