Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Paasweek staat er steeds beter op voor de Lage Landen

check ook eens

36 Reacties

 1. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1555569830.jpeg[/img]
  Spannend weerbericht @Hajo! T/M pasen zitten we hier wel goed. Daarna moeten we maar niet teveel bij het zuiden horen. We gaan het zien……. Vanaf gisteren moeten we lopen naar de skipiste omdat “ons”weggetje teveel is weggedooid. Wel 100 meter en vinden we hier al ver.haha

 2. Pascal T schreef:

  Bah 😉 Wij gaan vanavond voor 2 weken naar de middellandse zee in Frankrijk, net tegen de grens met Spanje. Rot zeg, om op vakantie te gaan… 😀 weer had wel iets beter gekunnen. Is het echt de hele dag regen? Of alleen thermische neerslag in de namiddag?

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   In de periode 22 – 26 april kan er veel regen vallen. EC komt in de laatste berekening vooral op 23 en 25 april met veel regen.
   Totale neerslag 22 – 26 april: 39 – 104 mm.
   Vanaf 24 april is er nog veel onzekerheid; het kan nog meevallen.

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   Voorlopig wordt het niet veel warmer dan 15 graden.

 3. Bart Muntjewerf schreef:

  Waarom hebben we in mrt-april tegenwoordig wel vaak vaste hogedruk boven Scandiland en niet in december-februari? Licht dit eens toe Hajo!

 4. Sandra schreef:

  Hallo Hajo, heb je al een idee hoe de Dutchweek eruit gaat zien? Lijkt nu warm water te gaan regenen!

 5. Asten (Harmelen) schreef:

  Eind april/begin mei (tijdelijk?) de herfst in ? Lagedruk verovert West Europa in de laatste GFS run..

  • Hans schreef:

   Zou kunnen…… maar gisteren, paar runs terug, stond er ook al een weersomslag in de kaarten vanaf 2e Paasdag….. Wie weet Asten, eerst maar kijken of er consistentie te bespeuren valt in de komende runs.

 6. Mark (Breda) schreef:

  Nu alweer veel te droog…waar is dat Hollands voorjaar?

 7. Breunis (Nature Trail) schreef:

  EC en GFS zijn het erover eens dat we in de Lage Landen vanaf vrijdagmiddag 26 april in een zuidwestcirculatie terechtkomen.
  27 en 28 april kans op regen.
  Woensdagmiddag 24 april en in de nacht naar donderdag is er een duidelijk signaal voor neerslag vanuit het zuiden.

 8. Skiwi schreef:

  Voor wie zich afvraagt hoe 2200 hoogtemeters zonder stoppen er uitzien: https://www.youtube.com/watch?v=La4_fDHf-S0&feature=share

 9. Tsja… het weer is moeilijk te voorspellen, neerslag nog moeilijker… heb ik dinsdag jl. nog mogen vaststellen. Ik ben in de vooravond richting onze prachtige Ardennen vertrokken om de trail entre Lesse et Lomme te wandelen. Op 5 a 10km van mijn bestemming begon het te regenen. Meteen buienradar gecheckt en het zou 50 minuten zachtjes regenen. Na twee uur heb ik mijn tocht gestaakt en ben weer huiswaarts gereden omdat in ondertussen zeiknat was geworden van de hevige regenval.
  En op 5 a 10km van mijn bestemming was het tijdens de terugrit kurkdroog, geen spat regen meer gehad tijdens de anderhalf uur durende rit. Komende maandag tweede poging om de trektocht te doen. 🙂

  En slecht nieuws uit de bergsportwereld: David Lama, Oostenrijks bergbeklimmer in hart en nieren is niet langer onder ons. Hij kwam op 28 jarige leeftijd om het leven tijdens een beklimming. RIP
  http://www.david-lama.com/site/

 10. Asten (Harmelen) schreef:

  Nog 2 maanden en dan worden de dagen (jaja daglicht etc.) weer korter… 😉

 11. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1555754924.png[/img]
  Bij het speuren naar het weer tijdens de verjaardag van mijn echtgenote (vandaag 🙂 , ideale omstandigheden 🙂 ) stuit ik weer eens op enige leuke feitjes. Twee daarvan wil ik graag delen.
  Bovenstaand in één beeld gevangen een viertal uitbijters; drie daarvan zouden verplaatsing / correctie / homogenisatie behoeven. Hou dit in het achterhoofd bij berichten in de MSM over “records”, “vroegste”, enz. De beschutte duinpan van Hoek van Holland en UHI-station Arcen hebben zich reeds lang bewezen, De Bilt laat dit beeld ook steeds duidelijker zien. Merk verder Lauwersoog op; met de nw-zo georiënteerde ligging op de dijk tussen het Lauwersmeer en de Waddenzee vrijwel altijd invloed van het water.

 12. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1555755594.png[/img]
  En zoals geconstateerd: bijzonder fraai weer op 20 april. Ook 2018, 1968, 1940 en 1909 kenden rond deze periode zomerse temperaturen. 1968 springt er uit wat mij betreft. Op 21 april werd het in Volkel 30.5 graden; nog altijd de enige keer dat op één van de huidige officiële KNMI-stations een tropische dag in april geregistreerd werd. Opmerkelijk toch want destijds hadden we “nog geen klimaatsverandering”, een minder schone lucht dan tegenwoordig (dus minder instraling van de zon) en was i.t.t. nu half tot zwaar bewolkt. Het verschil met bv. nu laat zich voor een groot deel verklaren door de luchtstroming en daarmee samenhangende temperatuur hoger in de atmosfeer: op het 850 hPa-vlak was het toen 11 tot 12 graden tegen de actuele 7.

 13. Leo schreef:

  NB we worden dezer dagen dagen murw geslagen met de waarschuwingen. Enige nuance maar weer eens 😉
  – RIVM: matige (fijnstof) smog door paasvuren; verminder u inspanning.. We gaan het zien.. 24 -uurs gemiddelde (PM10) moet dan de drempelwaarde van 70 ug/m3 overschrijden. Volg het op NOS-tt pagina 711 of op luchtmeetnet.nl
  – Verbrand niet levend! .. De zonkracht die verwacht wordt is 4.2; door het KNMI gedefinieerd als zwak.. Los daarvan -ik weet niet niet waar de systematische fout in de modelberekeningen zit- komt die wel heel vaak een stuk lager uit dan verwacht. Gisteren was 3.9 verwacht maar werd het 3.5
  – Ga niet zwemmen; u bevriest.. Het zeewater is zo’n 9 graden. Fris maar dat is wel eens vaker voorgekomen. En dat van de binnenwateren zo’n 16 graden; dat is prima te doen.

 14. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1555757120.png[/img]
  As we speak.. Zie deze actuele waarnemingen t.o.v. de verwachting. Zelfs die 4.2 gaat ook weer niet gehaald worden!

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Leo… gefeliciteerd met je ega… leuk om zo af en toe van je te ‘horen’ met altijd nuttige info bovendien !
   Het blijven benoemen van deze feiten is wat mij betreft een pré.
   De Bilt is, ook al omdat het bij mij in de buurt is én omdat het hét meetpunt is voor het vestigen van landelijke records, een fenomeen aan het worden waar aandacht aan besteed moet blijven worden.
   Het doodzwijgen van de homogenisatie van de temps van vóór 1951 is wat dat betreft alleen maar een voorbeeld…

  • Leo schreef:

   En inderdaad; dat werd maximaal 3.8!

 15. Asten (Harmelen) schreef:

  Kritische noot:

  Sneeuwhoogte.nl sluit vandaag af na vele maanden lang elke dag met een kijk op het weer in de wintersportgebieden te komen. Erg prettig en een ander verdienmodel dan deze site waar je masr moet hopen of en wanneer er die dag een bericht van af kan/kon.
  Jammer en ik weet niet of ik bij gelijkblijvend ‘beleid’ zal blijven aanhaken..
  Het leven bestaat uit keuzes maken .. ik weet het.

 16. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1555828706.png[/img]
  Mijn kritische noot mbt de door het RIVM te verwachten fijnstof-concentratie moet ik terugnemen. Behalve dat ik het zojuist live constateerde (ik ruik de paasvuren hier in Rotterdam) lopen de cocentraties rap op en liggen die in het noorden van NL inmiddels ruim boven de waarschuwingsgrens van 70 ug/m3. Minstens zo opmerkelijk is bovendien de NO2 concentratie (ook gisteren al) in het zuiden van NL. Niets over gehoord en ook niet echt verklaarbaar naar mijn idee. Iemand?

 17. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1555829089.png[/img]
  Wel blijf ik het raar vinden dat zodra er één parameter in één deel van NL te hoog is dat dat dan meteen voor heel NL geldt. Overigens: de door het RIVM gehanteerde waarschuwingsgrenzen liggen anders dan hier op TT aangegeven. Voor fijnstof (PM10) is dat 70 ug/m3 (24-uurs gemiddelde), voor NO2 daarentegen op 200 ug/m3 (overschrijding van 1-uursgemiddelde) en ozon 180ug/m3

 18. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1555829504.png[/img]
  Frisse start overigens! In Nieuw Beerta net geen vorst op waarnemingshoogte; in het NO op uitgebreide schaal vorst aan de grond!

 19. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1555833292.png[/img]
  Uurtje later en na wat zoeken is de oorzaak me duidelijk..
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1555833355.png[/img]
  Terwijl de fijnstof concentraties verder oplopen is de NO2 concentratie in het zuiden ineens weer ok..
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1555833435.png[/img]
  Wat blijkt? Eén station (Biest Houtakker, nabij Tilburg) is de maatstaf voor geheel zuid NL (en daarmee vertaald in de index dus zelfs voor héél NL) !
  Hoe het ook zij (mogelijk meet het station vooral de uitstoot van de bovenwindse snelweg A58, of wellicht heeft het zelfs storing..) ; rare manier van meten..

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.