Het was al dagenlang zonneklaar dat het boven op het Kitz diep en zeer diep winters is momenteel. Ik ging toch maar eens even poolshoogte nemen. Moest ook een camera setup testen voor mijn deelname aan de Weisse Rausch in St. Anton am Arlberg komende zaterdag. En even wat voorpret tanken voor de meivakantie met mijn dochter en een vriendin straks vanaf 3 mei. Waanzin hoeveel sneeuw!

Middenstation van de hoogste Gletscherjet! Meters opgewaaide sneeuw. Tuurlijk ook weer lawines links en rechts. Vrijdag 3 doden in het Aostadal. Opletten gewoon.

Beneden in het dal zie je dan dit. Over de Tauern Spa Richtung Schmittenhöhe. Toch ook niet echt hoe je je midden april voorstelt. Een kennis van me maakte ook aan die kant nog een toerskitocht onlangs. In de Tauern boven 2500m zal het toerskiseizoen met al deze sneeuw de maand juni wel gaan halen.

Hoe gaat het verder? Het blijft een beetje frisjes. Komt boven nog wat sneeuw bij. Vanaf vrijdag dan weer zonnig en warm. Schitterend voor de Weisse Rausch dus!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.