Het was al dagenlang zonneklaar dat het boven op het Kitz diep en zeer diep winters is momenteel. Ik ging toch maar eens even poolshoogte nemen. Moest ook een camera setup testen voor mijn deelname aan de Weisse Rausch in St. Anton am Arlberg komende zaterdag. En even wat voorpret tanken voor de meivakantie met mijn dochter en een vriendin straks vanaf 3 mei. Waanzin hoeveel sneeuw!

Middenstation van de hoogste Gletscherjet! Meters opgewaaide sneeuw. Tuurlijk ook weer lawines links en rechts. Vrijdag 3 doden in het Aostadal. Opletten gewoon.

Beneden in het dal zie je dan dit. Over de Tauern Spa Richtung Schmittenhöhe. Toch ook niet echt hoe je je midden april voorstelt. Een kennis van me maakte ook aan die kant nog een toerskitocht onlangs. In de Tauern boven 2500m zal het toerskiseizoen met al deze sneeuw de maand juni wel gaan halen.

Hoe gaat het verder? Het blijft een beetje frisjes. Komt boven nog wat sneeuw bij. Vanaf vrijdag dan weer zonnig en warm. Schitterend voor de Weisse Rausch dus!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.